Witam
Przeglądałem forum zarówno to jak i na innych szukałem i nie mogłem się doszukać podobnego przypadku:(
Moja omega B 2.0/16v stoi już 3 tydzień u mechanika, a przyczyną jest dosłowne "rzucanie" kierownicy w prawo i lewo przy hamowaniu. Zanim trafiła do warsztatu wszystko było ok z hamowaniem miałem do wymiany tuleje wahacza bo przy hamowaniu stukało i ściągało w prawo, zresztą na kanale dokładnie widać było że są wybite już, ale hamulce zachowywały się normalnie

Mechanik wymienił, tuleje w prawym i lewym wahaczu, prawy łącznik stabilizatora i lewą końcówkę kierownicy w tym momencie zaczęło się szaleństwo na drodze nawet z prędkości 20km/h auto latało od prawej do lewej jakby hamowały koła na przemian ledwo można było utrzymać kierownice w rękach. Następnie zostały zmienione felgi i opony zrobiona zbieżność co nic nie dało

, auto pojechało na komputer = żadnych błędów, lecz podczas jazdy pan elektryk wyłączył ABS zaświeciła się kontrolka i problem przy hamowaniu ustał, po włączeniu znowu to samo więc diagnoza wymiana pompy ABS. Mechanik pompę wymienił objaw kolejny na prostej drodze piszczą opony (zmieniali przód tył i zakładali całkiem inne opony to samo) więc pewnie zbieżność. 2 różne stacje od zbieżności twierdzą że wszystko ok, druga pompa ABS a... auto dalej fruwa gdzie chce

wczoraj dostałem auto po powrocie z wyjazdu dziś wsiadłem aby się przejechać i prawie wylądowałem w rowie. Kierownica nie jest do końca prosto, przy hamowaniu nawet delikatnym zwalnianiu szarpie kierą w prawo i lewo jak szalona

. Proszę pomóżcie jeśli ktoś sie spotkał z takim przypadkiem bo idzie się zabić tym autem. Najbardziej mnie zastanawia fakt że przed jaką kolwiek ingerencja w zawieszenie pana mechanika hamowanie było super (przyjechałem z Frankfurtu tym autem) po zimie zaczęło stukać więc wymiana tulejek a tu nagle takie czary! Mechanik rozkłada ręce twierdząc że on nie wie

gość od kompa tez mówi że pierwszy raz coś takiego widzi. Koledzy pomóżcie na co byście obstawiali? Może ktoś miał taki problem? Co się może dziać z moją omcią?
Z góry dzięki za odpowiedzi
Grzesiek.