Underpaid tax i tym podobne
Napisany 16 września 2011 - 15:30
Dzisiaj tak na początku weekendu ku poprawie humory żonka dostała dwa listy od HM Revenue.
Na jednym underpaid tax £890 za rok 08/09, na drugim underpaid tax £780 za 010/11.
Beznadziejna sprawa-wg nas wszystko bylo placone tak jak trzeba.Na przelomie 010/11 to wogole nie pracowala bo była na macierzyńskim.Teraz również nie pracuje a mamy za ten okres(010/11) do zwrócenia £780.Przecież to jakieś złodziejstwo.Income za rok 010/11 wychodzi mniejszy niz Personal Allowance i do tego jeszcze chcą chcą zwrot:pokoj:
Czy miał ktoś z was podobny problem???
Napisany 17 września 2011 - 11:43
Hej
Dzisiaj tak na początku weekendu ku poprawie humory żonka dostała dwa listy od HM Revenue.
Na jednym underpaid tax £890 za rok 08/09, na drugim underpaid tax £780 za 010/11.
Beznadziejna sprawa-wg nas wszystko bylo placone tak jak trzeba.Na przelomie 010/11 to wogole nie pracowala bo była na macierzyńskim.Teraz również nie pracuje a mamy za ten okres(010/11) do zwrócenia £780.Przecież to jakieś złodziejstwo.Income za rok 010/11 wychodzi mniejszy niz Personal Allowance i do tego jeszcze chcą chcą zwrot:pokoj:
Czy miał ktoś z was podobny problem???
citizen advice
mam kolege w citizen jak co pisz na priva dam ci numr
troche kasuje ale problemy zalatwia
Napisany 17 września 2011 - 15:18
citizen advice
troche kasuje ale problemy zalatwia
??
A czy citizen nie jest przypadkeim za darmo??
Napisany 17 września 2011 - 15:23
przyjdz pogadaj wypelnij forme moze ci pomozemy
pozno? sorry mate
kolega wypelnia od reki dzwoni gdzie trzeba i jest skuteczny
ale ...
prawo wyboru
Napisany 28 września 2011 - 14:40
ja kuilem teraz dom i tez mialem pewne niescislosci musza ci pomoc po to placisz podatki...
Napisany 30 września 2011 - 14:12
Napisany 30 września 2011 - 23:01
A na dokumencie nie ma wyjasnienia? Oni z reguly wyjasniaja. Nie zmienia to faktu, ze robia sporo bledow.
Dobra wyjaśnione.
Pomyłka w obliczeniach.
Prostych kalkulacji nie potrafią opanować.Musiałem im udowadniać ze jest coś nie tak licząc samemu przy nich.Nawet nie potrafią zdobyć się na drobne przepraszam.Z wielkim fochem kobieta stwierdziła ze mam racje.
Ludzie oni używają kalkulatorów przy mnożeniu liczb jednocyfrowych.Jedno wielkie nieporozumienie.Kto ich zatrudnia.
Napisany 01 października 2011 - 10:05
No i jak widze to u nich jest tak, ze jak podasz cos to oni to przyjma i tak beda liczyli / placili, a potem za rok obudza sie, ze dane byly zle.
My juz kiedys dzwonilismy w sprawie benefitow na dziecko, bo wg nas sie nie nalezaly. Oni stwierdzili, ze sie naleza. Ostatnio jednak stwierdzili, ze nadplacili nam 190. Zona dzwonila z wszystkimi danymi i musiala zrypac babe, bo nie dosc, ze nie miala racji to jeszcze sie klocila. Po tej rozmowie przyszly 3 pisma: 1-ze nam sie nic nie nalezy, 2-ze naleza nam sie jeszcze prawie 200 i 3-ze jednak mamy oddac te 190.
Dlatego oni czesto popelniaja bledy.
Napisany 01 października 2011 - 11:16
jak slusze ciapucha o imieniu majkiel albo dzion to odkladam sluchawke
Napisany 01 października 2011 - 11:58
ktos tutaj wczesniej napisal o kalkulatorze, wiec dopisze 3 grosze... pracowalem jako kierowca i gosciu mial zdjac z samochodu 30 kartonow i wierzcie mi lub nie, ale on mnozyl w glowie.... dodam ze na kazdej palecie bylo 10szt ...
jak mu powiedzialem ze ma zdjac 3 palety bo widzialem ze gosc sie meczy, to udal glupa i stwierdzil ze liczyl cos innego....
Napisany 03 października 2011 - 21:37
ty zwracasz czy tobie zwracaja?
To dopiero drugie pismo. W trzecim dojda, ze jest jeszcze inaczej i znow jest winien...

Napisany 03 października 2011 - 21:54
musza mi oddac ruznice ,
ciekawe ile tego bedzie??
Napisany 04 października 2011 - 18:31
Zwracają dla nas.Zobaczymy.ty zwracasz czy tobie zwracaja?
do mnie tez pszyszlo pismo ze przez ostatnie kilka lat mialem zly kod podatkowy i teraz
musza mi oddac ruznice ,
ciekawe ile tego bedzie??
Jak kilka lat to powinno być tego sporo
Nie kraczTo dopiero drugie pismo. W trzecim dojda, ze jest jeszcze inaczej i znow jest winien...

Napisany 04 października 2011 - 20:56
serek w swojej tajnej fabryce nie placi podatkow
bo jest tak tajna ze nawet nikt nie wie ze istnieje