Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Silnik klekocze przy dodawaniu gazu traci moc

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
5 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   jhprzegonia

jhprzegonia
  • 3 postów

Napisany 13 września 2011 - 13:39

Witam, przeszukuję forum od kilku godzin, znajduję podobne tematy ale żeby się upewnić co do znalezionego problemu założę nowy, wybaczcie nowicjuszowi.

Opel Omega B 2,0 16v z LPG, miesiąc temu wymieniany czujnik położenia wałków rozrządu, do tego momentu auto bezawaryjne,
aktualny problem: przy przyspieszaniu silnik zaczyna solidnie klekotać, traci moc, strzela w wydechu, bardzo uciążliwe w mieście, uspokaja się przeważnie na wysokich obrotach, jazda jednostajna na 5 nie sprawia problemów jak jest rozpędzony,
problem pojawia się przy benzynie i gazie, oczywiście na gazie bardziej odczuwalny

proszę o radę,

ps: komputer nie pokazuje żadnego błędu,

pozdrawiam Kolegów

#2 OFFLINE   robert3012

robert3012
  • 2 349 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 13 września 2011 - 13:55

Jaka instalacja LPG? Kiedy był ostatnio regulowany?

#3 OFFLINE   jhprzegonia

jhprzegonia
  • 3 postów

Napisany 13 września 2011 - 15:23

Sekwencyjny firmy brc, od ostatniej regulacji minęło trochę czasu, jutro ewentualnie po jutrze podjadę do firmy ,sprawdzić ustawić, zobaczymy.
Dzisiaj jeździłem na benzynie, problem z klekotaniem i spadkiem mocy był mocno odczuwalny w mieście , mniej natarczywie niż na gazie.

#4 OFFLINE   bartel89

bartel89
  • 275 postów
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 14 września 2011 - 14:18

trzeba sprawdzić gaz tak jak pisał kolega Robert, a ja spytam kiedy była wymiana kabli WN i świec?

#5 OFFLINE   Przybek

Przybek

Diesel Power :P

• 5 740 postów
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 14 września 2011 - 14:33

przy przyspieszaniu silnik zaczyna solidnie klekotać, traci moc, strzela w wydechu

Rozrzad sprawdz czy sie zgadza na znakach.

#6 OFFLINE   jhprzegonia

jhprzegonia
  • 3 postów

Napisany 19 września 2011 - 18:45

Witam kolegów, sprawa wygląda następująco, na weekend pojechałem do rodziców pogrzebać przy Omedze, tylko tam mam kanał i w miarę wyposażony warsztat, już blisko domu zapaliła mi się kontrolka awarii silnika, potem zgasła, spinacz wykazał 38 i 91, sonda ;), wymieniam na dniach na nową, kupuje GM nową z allegro,
do gazownika po wymianie sondy, rozrząd ok, sprawdzona odma
dam znać jak się sprawy mają po wymianie sondy.

Pozdrawiam