Witam, przeszukuję forum od kilku godzin, znajduję podobne tematy ale żeby się upewnić co do znalezionego problemu założę nowy, wybaczcie nowicjuszowi.
Opel Omega B 2,0 16v z LPG, miesiąc temu wymieniany czujnik położenia wałków rozrządu, do tego momentu auto bezawaryjne,
aktualny problem: przy przyspieszaniu silnik zaczyna solidnie klekotać, traci moc, strzela w wydechu, bardzo uciążliwe w mieście, uspokaja się przeważnie na wysokich obrotach, jazda jednostajna na 5 nie sprawia problemów jak jest rozpędzony,
problem pojawia się przy benzynie i gazie, oczywiście na gazie bardziej odczuwalny
proszę o radę,
ps: komputer nie pokazuje żadnego błędu,
pozdrawiam Kolegów

Silnik klekocze przy dodawaniu gazu traci moc
Rozpoczęte przez
jhprzegonia
, 13 wrz 2011, 13:39
5 odpowiedzi na ten temat
Napisany 13 września 2011 - 13:39
Napisany 13 września 2011 - 15:23
Sekwencyjny firmy brc, od ostatniej regulacji minęło trochę czasu, jutro ewentualnie po jutrze podjadę do firmy ,sprawdzić ustawić, zobaczymy.
Dzisiaj jeździłem na benzynie, problem z klekotaniem i spadkiem mocy był mocno odczuwalny w mieście , mniej natarczywie niż na gazie.
Dzisiaj jeździłem na benzynie, problem z klekotaniem i spadkiem mocy był mocno odczuwalny w mieście , mniej natarczywie niż na gazie.
Napisany 14 września 2011 - 14:18
trzeba sprawdzić gaz tak jak pisał kolega Robert, a ja spytam kiedy była wymiana kabli WN i świec?
Napisany 14 września 2011 - 14:33
Rozrzad sprawdz czy sie zgadza na znakach.przy przyspieszaniu silnik zaczyna solidnie klekotać, traci moc, strzela w wydechu
Napisany 19 września 2011 - 18:45
Witam kolegów, sprawa wygląda następująco, na weekend pojechałem do rodziców pogrzebać przy Omedze, tylko tam mam kanał i w miarę wyposażony warsztat, już blisko domu zapaliła mi się kontrolka awarii silnika, potem zgasła, spinacz wykazał 38 i 91, sonda
, wymieniam na dniach na nową, kupuje GM nową z allegro,
do gazownika po wymianie sondy, rozrząd ok, sprawdzona odma
dam znać jak się sprawy mają po wymianie sondy.
Pozdrawiam

do gazownika po wymianie sondy, rozrząd ok, sprawdzona odma
dam znać jak się sprawy mają po wymianie sondy.
Pozdrawiam