Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

przyczepa i kontrolka przeciwmgielnych

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
6 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   misza991

misza991
  • 234 postów

Napisany 12 września 2011 - 21:07

Witam!
Odkąd kupiłem moja omege, dziś pierwszy raz podłączałem przyczepkę. I kiedy była podłączona i zapalone wszystkie światła to paliła się kontrolka od świateł przeciwmgielnych tylnich i nie szło jej wyłączyć. Po wyłączeniu/włączeniu przycisku od nich to kontrolka się paliła mniej lub mocniej. Czy po podłączeniu przyczepki powinna się palić kontrolka haku ? U mnie się nie pali. dodam jeszcze ze miałem zaśniedziałe styki w wtyczce i nie wszystkie świata działały. Ale najbardziej chodzi mi o ta kontrolkę, o co chodzi ?

#2 OFFLINE   Antares

Antares

Wojtek

• 175 postów

Napisany 12 września 2011 - 23:28

Kontrolka haka świeci się razem z migaczami przy podłączonej przyczepie. Tylne p.mgłowe po podłączeniu przyczepy winny się wyłączać. Trzeba pogrzebać przy kostce w bagażniku. Użyj szukajki i znajdziesz co trzeba zrobić.

#3 OFFLINE   daktyl

daktyl

..opisu dziś nie będzie..

• 250 postów
  • Województwo: opolskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 12 września 2011 - 23:55

Trzeba pogrzebać przy kostce

A dokładniej to w gnieździe. Gdzieś masz zwarcie. Ja miałem też podobne przeboje po podłączeniu przyczepy kempingowej. Po dokładnym sprawdzeniu instalacji przyczepy okazało się, że wszystko gra. Więc dobrałem się do gniazda i okazało się, że tam był cały problem tej "dyskoteki". Wprawdzie nie zapalała mi się kontrolka przeciwmgłowych, ale za to zapalał się ABS i komputer informował o awarii świateł stopu... ;)

#4 OFFLINE   jacektradom

jacektradom
  • 6 postów

Napisany 21 września 2011 - 20:52

jeżeli masz gniazdo 13 i wsadzoną przejściówkę to ona odłącza światło przeciwmgłowe sprawdź czy nie ma zwarcia w przyczepce( chyba niebieski kabel) kupiłem kemping z holandii i mądry holender wykorzystał ten właśnie przewód do zasilania budy podczas jazdy

#5 OFFLINE   Kicu

Kicu
  • 59 postów

Napisany 28 grudnia 2011 - 20:18

A w moim wozie dziwna sprawa z przeciw mgielnym, bo po podłączeniu z kostką przyczepy ciągle się świeci przeciwmgielny w przyczepce - nawet po wyjęciu kluczyka ze stacyjki.. Miał już ktoś do czynienia z taką sytuacją?? :masakra:

#6 OFFLINE   chomiczek

chomiczek

Administrator

• 15 postów
  • Województwo: małopolskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 28 grudnia 2011 - 20:22

poczytaj tu, bo chyba coś tam było właśnie o gnieździe: http://forum.omegakl...=przeciwmgielne

#7 OFFLINE   Kicu

Kicu
  • 59 postów

Napisany 28 grudnia 2011 - 21:13

poczytaj tu, bo chyba coś tam było właśnie o gnieździe: http://forum.omegakl...=przeciwmgielne

jest coś podobnego, może kolega odpisze..:) a jak nie to elektryk ..;) Dziękii!!:)