Witam!
Odkąd kupiłem moja omege, dziś pierwszy raz podłączałem przyczepkę. I kiedy była podłączona i zapalone wszystkie światła to paliła się kontrolka od świateł przeciwmgielnych tylnich i nie szło jej wyłączyć. Po wyłączeniu/włączeniu przycisku od nich to kontrolka się paliła mniej lub mocniej. Czy po podłączeniu przyczepki powinna się palić kontrolka haku ? U mnie się nie pali. dodam jeszcze ze miałem zaśniedziałe styki w wtyczce i nie wszystkie świata działały. Ale najbardziej chodzi mi o ta kontrolkę, o co chodzi ?

przyczepa i kontrolka przeciwmgielnych
Rozpoczęte przez
misza991
, 12 wrz 2011, 21:07
6 odpowiedzi na ten temat
Napisany 12 września 2011 - 21:07
Napisany 12 września 2011 - 23:28
Kontrolka haka świeci się razem z migaczami przy podłączonej przyczepie. Tylne p.mgłowe po podłączeniu przyczepy winny się wyłączać. Trzeba pogrzebać przy kostce w bagażniku. Użyj szukajki i znajdziesz co trzeba zrobić.
Napisany 12 września 2011 - 23:55
A dokładniej to w gnieździe. Gdzieś masz zwarcie. Ja miałem też podobne przeboje po podłączeniu przyczepy kempingowej. Po dokładnym sprawdzeniu instalacji przyczepy okazało się, że wszystko gra. Więc dobrałem się do gniazda i okazało się, że tam był cały problem tej "dyskoteki". Wprawdzie nie zapalała mi się kontrolka przeciwmgłowych, ale za to zapalał się ABS i komputer informował o awarii świateł stopu...Trzeba pogrzebać przy kostce

Napisany 21 września 2011 - 20:52
jeżeli masz gniazdo 13 i wsadzoną przejściówkę to ona odłącza światło przeciwmgłowe sprawdź czy nie ma zwarcia w przyczepce( chyba niebieski kabel) kupiłem kemping z holandii i mądry holender wykorzystał ten właśnie przewód do zasilania budy podczas jazdy
Napisany 28 grudnia 2011 - 20:18
A w moim wozie dziwna sprawa z przeciw mgielnym, bo po podłączeniu z kostką przyczepy ciągle się świeci przeciwmgielny w przyczepce - nawet po wyjęciu kluczyka ze stacyjki.. Miał już ktoś do czynienia z taką sytuacją??

Napisany 28 grudnia 2011 - 20:22
poczytaj tu, bo chyba coś tam było właśnie o gnieździe: http://forum.omegakl...=przeciwmgielne
Napisany 28 grudnia 2011 - 21:13
poczytaj tu, bo chyba coś tam było właśnie o gnieździe: http://forum.omegakl...=przeciwmgielne
jest coś podobnego, może kolega odpisze..