Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

brak mocy przy dodaniu gazu .pomocy

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
15 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   czarnymichal1

czarnymichal1
  • 18 postów

Napisany 05 września 2011 - 17:22

witam mam problem z moja omą tzn przy gwaltownym dodaniu gazu dusi sie nie chce sie rozpedzac i do tego szarpie, mialem taki objaw kilka tyg wczesniej po odpaleniu i probie ruszania po wcisnieciu gazu nie bylo zadnego efekty jakby nie bylo gazu ale po przejechaniu kilku km bylo ok a teraz znowu to samo rusza normalnie ale przy dodaniu gazu do dechy lipa brak mocy po stopniowym wciskaniu gazu auto sie buja ale nie jest tek jak powinno byc ogolnie jakby byl slabszy , na gazie tragedia na benzynie jest troche lepiej ale szalu nie ma . moze ktos mi pomoze stwierdzic problem dziekuje wszystkim z gory

#2 OFFLINE   marcys1986

marcys1986
  • 159 postów

Napisany 06 września 2011 - 06:17

moze masz nieszczelny dolot i lapie gdzies lewe powietrze?

#3 OFFLINE   wars1977

wars1977

WarsSztat Jagiełły (specjalizacja silniki V6) Opel Tech2 , MDI

• 1 896 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 06 września 2011 - 10:16

Odpala dobrze ?

#4 OFFLINE   czarnymichal1

czarnymichal1
  • 18 postów

Napisany 06 września 2011 - 17:06

odpala normalnie zmienilem swiece i sprawdzilem okablowanie wn poizolowalem troche jest ok narazie pojezdze jeszcze kilka dni i zobacze mam nadzieje ze bedzie ok sciaglem waz od przepustnicy a tam na klapce 3 dziury ktos to przewiercil tylko po co ?

#5 OFFLINE   pacio

pacio
  • 513 postów

Napisany 18 września 2011 - 13:23

witam mam problem z moja omą tzn przy gwaltownym dodaniu gazu dusi sie nie chce sie rozpedzac i do tego szarpie, mialem taki objaw kilka tyg wczesniej po odpaleniu i probie ruszania po wcisnieciu gazu nie bylo zadnego efekty jakby nie bylo gazu ale po przejechaniu kilku km bylo ok a teraz znowu to samo rusza normalnie ale przy dodaniu gazu do dechy lipa brak mocy po stopniowym wciskaniu gazu auto sie buja ale nie jest tek jak powinno byc ogolnie jakby byl slabszy , na gazie tragedia na benzynie jest troche lepiej ale szalu nie ma . moze ktos mi pomoze stwierdzic problem dziekuje wszystkim z gory

mam identyczne objawy do dzis nie wiem o co chodzi tylko jak jest zimny ruszam dam w pedał a ona dusi sie i prawie gasnie wymienilem juz duzo rzeczy i dalej to samo:(

#6 OFFLINE   Przybek

Przybek

Diesel Power :P

• 5 740 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 18 września 2011 - 13:31

jak jest zimny ruszam dam w pedał a ona dusi sie i prawie gasnie

Jakie LPG? I kiedy regulowane?
Poczytaj o rozjechanych mapach.

#7 OFFLINE   pacio

pacio
  • 513 postów

Napisany 18 września 2011 - 13:36

Jakie LPG? I kiedy regulowane?
Poczytaj o rozjechanych mapach.

no tylko ze gaz założony 2 miechy temu a przed założeniem też to było,ale dzieki za zainteresowanie.Teraz mam problem z odpaleniem jak zimny kreci i kreci ale to wszystko po zalozeniu gazu myslisz ze ten problem moze byc od rozjechanych map?

instalacja to Stag 4 plus

#8 OFFLINE   kocyk

kocyk

watching you

• 9 202 postów
  • Województwo: śląskie

Napisany 18 września 2011 - 13:51

nie jeździj na razie na gazie , tylko zresetuj kompa , pojeździj na samej benzynie jakiś czas , potem zobacz jakie błędy wylezą , zrób z tym porządek i dopiero wtedy bierz się za gaz , bo naraz ze wszystkim to nie dojdziesz do ładu

post-6508-0-52963300-1485200684.jpgUrbino 18

Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz. :p

#9 OFFLINE   Przybek

Przybek

• 5 740 postów

Napisany 18 września 2011 - 13:55

Teraz mam problem z odpaleniem jak zimny kreci i kreci ale to wszystko po zalozeniu gazu myslisz ze ten problem moze byc od rozjechanych map?

Tak. Zrobic porzadek z jazda na Pb i do gazownika dobrze wyregulowac instalacje.

EDIT: kocyk szybszy byl :p

#10 OFFLINE   pacio

pacio
  • 513 postów

Napisany 18 września 2011 - 15:10

Tak. Zrobic porzadek z jazda na Pb i do gazownika dobrze wyregulowac instalacje.

EDIT: kocyk szybszy byl :p

dzięki tylko nie wiem czy kocyk pisał do mnie czy do kolegi.hehe.poza tym dobra ok zatankuje i pojeżdże na benie zobaczymy kurde 3 tyś instalka a auto już po 2 miechach ma ciężko odpalić.Myślicie że będzie trzeba jechać na regulacje?czy te mapy to powinni zrobic kompem tzn.reset itd?dzięki za pomoc jestem w czechach a tu z gazownikami ciężko:masakra:

#11 OFFLINE   Przybek

Przybek

• 5 740 postów

Napisany 18 września 2011 - 19:28

czy te mapy to powinni zrobic kompem tzn.reset

Reset map tylko na kompie.

#12 OFFLINE   pacio

pacio
  • 513 postów

Napisany 18 września 2011 - 20:33

Reset map tylko na kompie.

kurde musze szukac jakiegos warsztatu lpg jak nie tu to musze pocisnac do poland he
muszą to zrobić gazownicy? czy można to zrobic w każdym warsztacie który posiada tech2 np??

#13 OFFLINE   Przybek

Przybek

• 5 740 postów

Napisany 18 września 2011 - 20:36

Robisz reset map benzynowych a pozniej dopiero regulujesz LPG (jak juz na pb bedzie chodzic ok).

#14 OFFLINE   pacio

pacio
  • 513 postów

Napisany 18 września 2011 - 21:18

Robisz reset map benzynowych a pozniej dopiero regulujesz LPG (jak juz na pb bedzie chodzic ok).

dobra jeszcze raz proszę o wyrozumiałość wyłączam gaz jeżdze na benie jakiś czas, kontroluje czy jest lepiej na benie jak tak to jade na sprawdzenie gazu i w razie potrzeby nastawić na odpowiednie parametry tak?Reset map jest poprzez jeżdżenie na benzynie czy przez zresetowanie na np.tech2?dzięki przybek83 za pomoc
i wszystkim zresztą

#15 OFFLINE   Przybek

Przybek

• 5 740 postów

Napisany 18 września 2011 - 21:41

przez zresetowanie na np.tech2?

Tyle ze tech2 sprzetowy a nie programowy. Opcom/opelscanner tez da rade to zrobic.

#16 OFFLINE   miki1206

miki1206
  • 8 postów

Napisany 10 października 2012 - 11:06

miałem podobny przypadek tyle ze czasem odpalił normalnie a czasami musiałem krecić i krecić odpalił po jakims czasie czuc było delikatnie gaz, malo tego potrafił zgasnąć przy dojeździe np do skrzyżowania, okazało sie ze reduktor nie trzyma i zapowietrza listwe wtryskową benz.;)