Lampa Hella-uszkodzone uchwyty?
Napisany 01 września 2011 - 09:31
Drugie pytanie dotyczy róznych uchwytów w obu lampach-w jednej jest czarny (taki jak na zdjęciach w poście kolegi siwy99 http://imageshack.us...sc00149vo4.jpg/ ) a w drugiej lampie uchwyt jest biały o innym kształcie(zdjęcie pierwsze)
I jeszcze jedna rzecz: w lampie ,gdzie jest czarny uchwyt odbłysnik jest lużny w uchwycie od str kierunkowskazu (zdjęcie drugie zaznaczone strzałką) czy jest tam coś pękniete czy poprostu trzeba wcisnąc uchwyt w gniazdo przy odbłyśniku?
I ostatnia sprawa nie jestem pewien czy lewa lampa nie jest od anglika bo nie ma nalepki- na szkle reflektora jest taki opis(od lewej strony patrząc):
H7 SAE HR SSB 424 VOL D2S PL E1(w kółeczku)601 02 A HR 00 DC DC 01 1
.......................................30....................602.-->...04..-->...00..-->
(oczywiście tych kropek nie ma )
Proszę o szybką odpowiedż i pozdrawiam.
Napisany 01 września 2011 - 10:44
Po obsadzeniu lustra na zaczepach i na silniczku regulacji świateł lustro powinno być niemalże idealnie nieruchome.
Co do białego uchwytu - jest on przełożony z lampy ryflowej, teoretycznie jest on za krótki ale praktycznie pomimo informacji na forum tutaj, lampy daje się bez problemu ustawić na stacji diagnostycznej. Ogólnie jest on bardziej trwały. (nie wiem czy do xenonu pasuje, natomiast do soczewki idealnie)
Po raz kolejny powtórzę, lustro ma siedzieć nieruchomo, jak zaczarowane, niezaleznie z której strony je naciśniesz.
Czy to anglik? Sprawdź odbłyśnik/linię światłocienia... tyle.
Napisany 01 września 2011 - 11:21
Bo jak ja wymieniałem to w cenie jednej używki dostałem dwa klosze w zamienniku i już jakiś czas mam i złego słowa nie mogę o nich powiedzieć. I nie masz problemu z urwanymi uchwytami.
Napisany 01 września 2011 - 12:53
tak nie moze byc bo w czasie jazdy odblysnik bedzie drżec przez co mozliwe ze bedziesz denerwowac a nawet oslepiac innych
i napewno dlugo to nie wytrzyma i cos sie wylamie, stawiam na srube regulacyjna;)
Napisany 01 września 2011 - 14:25
cyp3k patrząc w otwór , gdzie wkłada się żarnik przesłona ma taki kształt ___/''''''' To chyba dobry?
cugiel ten uchwyt jest jakby za krótki ,bo nie sięga obudowy lampy czyli tak jak pisałeś w drugiej lampie uchwyt siedzi w obudowie(ma troche inny kształt).Chyba ktoś przy tym majstrował i własnie w tym miejscu jest luz i odbłysnik lata.
Jeżeli chodzi o drugą lampe to dalej nie wiem czy jest coś pekniete czy tylko wylecial uchwyt z odblyśnika -czy próbowac krecic tą śrubą regulacyjną czy cisnąc odbłyśnik na ten uchwyt ? co radzicie?
Napisany 01 września 2011 - 14:56
Najlepiej byłoby gdybyś sobie na spokojnie rozkleił klosz lampy i zobaczył które uchwyty nawalają, bo mogą być gdzieś nadpęknięte a tego tak dokładnie nie obejrzysz przez otwór żarnika.CHRIS dałem po 150 za szt.
cyp3k patrząc w otwór , gdzie wkłada się żarnik przesłona ma taki kształt ___/''''''' To chyba dobry?
cugiel ten uchwyt jest jakby za krótki ,bo nie sięga obudowy lampy czyli tak jak pisałeś w drugiej lampie uchwyt siedzi w obudowie(ma troche inny kształt).Chyba ktoś przy tym majstrował i własnie w tym miejscu jest luz i odbłysnik lata.
Jeżeli chodzi o drugą lampe to dalej nie wiem czy jest coś pekniete czy tylko wylecial uchwyt z odblyśnika -czy próbowac krecic tą śrubą regulacyjną czy cisnąc odbłyśnik na ten uchwyt ? co radzicie?
Do zabawy wystarczy Ci tylko suszarka lub opalarka. Co do przesłony to moim zdaniem jest nieprawidłowa. powinna być ''''''''''\_____ ale możliwe że się mylę. Sam ostatnio przerabiałem swoje soczewki od angola na EU według tego opisu http://www.motonews....13280&c=114&f=9 dlatego tym się sugeruję. I nie rżnę znawcy tematu bo xenonów w ręku nie trzymałem. Ale wiem że budowa lamp jest bardzo podobna.
Napisany 01 września 2011 - 15:27
Powinna być tak ___/'''''''powinna być ''''''''''\_____
Napisany 01 września 2011 - 15:30
Powinna być tak ___/'''''''
To znaczy ze jest roznica w przeslonie xenonu ? Czy jest blad w opisie przeroby soczewek ?
Napisany 01 września 2011 - 15:36
Tak wyglada światło na scianiePowinna być tak ___/'''''''
ale jak popatrzysz od tyłu reflektora to nie wyglada tak bo soczewka odwraca światło.
Napisany 01 września 2011 - 16:05
___/''''''''''''
ma byc taki ksztalt jak na scianie bo soczewka obraca swiatlo w poziomie i w pionie
na scianie mamy swiatlo na dole i na prawo a w soczewce na dole i na prawo jest przeslona
cyp3k w linku ktory podales jest OK
tyle ze soczewka na h1 ma przeslone __/ a ksenon dodatkowo posiada odciecie swiatla i jest przeslona __/""""
Napisany 01 września 2011 - 18:35
Dzięki za wszystkie rady i podpowiedzi.
Pozdro.
Rozebrałem lampę , w której był czarny uchwyt i okazało się ,że jest walnięty zaczep od uchwytu (zdjęcie pierwsze).Na szczęście miałem taki uchwyt ze starej lampy (foto drugie).Lampa naprawiona i sklejona.
Napisany 30 października 2011 - 11:18
Co do białego uchwytu - jest on przełożony z lampy ryflowej, teoretycznie jest on za krótki ale praktycznie pomimo informacji na forum tutaj, lampy daje się bez problemu ustawić na stacji diagnostycznej.
Mam w lampach soczewkowych takie uchwyty jak na foto, czy one są od ryflowych?
Czy na pewno da się je wyregulować?
Napisany 30 października 2011 - 16:37
Jest tu na forum może ktoś z woj..lubelskiego kto robi te urwane i połamane uchwyty??mam xenon i jest on uszkodzony jedna swieci max. w dół druga max. w góre w nocy niema jak jezdzic bo oślepiam innych....samopoziomowanie jest uszkodzone i reczne również.....HELP!

Istnieje możliwość odłączenia silniczków i ustawienia ich na stałe???

Napisany 30 października 2011 - 16:40
Witam,
Jest tu na forum może ktoś z woj..lubelskiego kto robi te urwane i połamane uchwyty??mam xenon i jest on uszkodzony jedna swieci max. w dół druga max. w góre w nocy niema jak jezdzic bo oślepiam innych....samopoziomowanie jest uszkodzone i reczne również.....HELP!
Istnieje możliwość odłączenia silniczków i ustawienia ich na stałe???
NaPisz do michal987654321 on się zajmuje regeneracja lamp.
Napisany 30 października 2011 - 16:43
NaPisz do michal987654321 on się zajmuje regeneracja lamp.
Dzieki ale to za daleko a żeby wysyłać lampy to ryzykowne...
Napisany 30 października 2011 - 16:45
Dzieki ale to za daleko a żeby wysyłać lampy to ryzykowne...
Co ryzykowne?? Ze niby nie odesle lamp??:pokoj:

Napisany 30 października 2011 - 16:48
Co ryzykowne?? Ze niby nie odesle lamp??:pokoj:
NIE że się uszkodzą mam niemiłe doświadczenia z kurierami;)
Napisany 30 października 2011 - 19:48
NIE że się uszkodzą mam niemiłe doświadczenia z kurierami;)
Nie mart się o lampy kurierem nie dojda uszkodzone bo sam zamawiam i wysyłam.