Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Pedal gazu nie odbija do konca? i wypada z... wyglada to jak staw kolanowy :)

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
5 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   thomsoneq

thomsoneq
  • 154 postów

Napisany 27 sierpnia 2011 - 11:17

Witam Drogich uzytkownikow forum.
Mam pewien problem z pedalem gazu, a mianowicie:
Nie odbija do konca i trzeba mu pomoc aby obroty spadly,a gdy sie tego nie zrobi trzymaja sie troszke pozyzej 1000.
Czy ktos mi moze powiedziec co zrobic z tym problemem?

Kolejna sprawa jest polaczenie samego gazu z... wyglada to jak staw kolanowy nie wiem jak dokladniej to wytlumaczyc i podlaczone jest to do sciany grodziowej... wracajac do sedna: Wypada to z niego od czasu do czasu, a jak go podlacze znowu robi takie "klik" jakby wskoczyl do srodka. Bardzo to denerwuje tym bardziej ze dostep jest bardzo utrudniony, a w garniaku na autostradzie nie bardzo mi sie widzi to naprawiac co mialo juz to miejsce bytu.
POMOCY ! :(

#2 OFFLINE   DaVePGN

DaVePGN

Drift King

• 4 228 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 27 sierpnia 2011 - 11:45

Mnie sie calkowicie sruba odkrecila i gazu w ogole nie mialem. Dobrze, ze akurat skonczylem wyprzedzac. Posprawdzaj te sruby na potencjometrze gazu, czy sa dokrecone.
2.2 / 2.6 / 3.2 maja je takie same.
http://allegro.pl/op...1777287192.html

#3 OFFLINE   thomsoneq

thomsoneq
  • 154 postów

Napisany 27 sierpnia 2011 - 15:19

ale mnie zadna sruba sie nie odkrecila... sprawdzalem przed wyjazdem(wiesz o co chodzi) no i tu mam wlasnie problem :(

#4 OFFLINE   Ziutek50

Ziutek50

**** świat do góry nogami

• 7 326 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 27 sierpnia 2011 - 15:24

to mówisz że ta główka Ci zeskakuje ?? ta co trzyma linkę ??

http://img04.allegro...8/71/1777287192

jeśli tak to tam powinna być zawleczka grubości igły/szpilki która przechodzi przez tą główkę, to jest zabezpieczenie przed spadaniem linki.

#5 OFFLINE   thomsoneq

thomsoneq
  • 154 postów

Napisany 27 sierpnia 2011 - 16:49

po prawej na dole tego zdjecia widac te "kolanko" o ktorym wlasnie mowielem i z tamtad wyskakuje mi laczenie do pedalu gazu ale to najmniejszy problem tej "imprezy" martwi mnie najbardziej to, ze te urzadzenie nie ciagnie mi pedalu gazu aby obroty spadaly do wolnych. Myslalem juz mysli w glowie nad przyspawaniem tam oczka na grodzi i na kolanku aby pozniej zamontowac tam sprezyne aby mocniej dociagal w gore tedal gazu ale dojscie tam jest masakryczne (za duzo kabli).
Jesli chodzi o wyskakujacy pedal gazu to co myslicie o tym aby go przewiertac i przewlec drutem na wylot? spelni to swoje zadanie ?
Info dla kolegi Ziutek50 - wlasnie zadnej takiej zawleczki tam nie ma.... wlasnie chcialem cos takiego samemu zrobic metoda drutex

#6 OFFLINE   Ziutek50

Ziutek50

**** świat do góry nogami

• 7 326 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 27 sierpnia 2011 - 19:45

Info dla kolegi Ziutek50 - wlasnie zadnej takiej zawleczki tam nie ma.... wlasnie chcialem cos takiego samemu zrobic metoda drutex

ale na tym zdjęciu widać tą zawleczkę...
w każdym bądź razie wygląda na to że potencjometr musisz wymienić, ale pewności nie mam...