mam problem dziś przez przypadek bedac w kanale zauwazylem otwór w skrzyni a dokladniej dziure w skrzyni. Pytanie moje czy można z tym jezdzić? Nadmienie ze skrzynia chodzi bez problemowo. Zdjęcia przedstawiaja dziure.

Uploaded with ImageShack.us
Napisany 21 sierpnia 2011 - 11:25
Napisany 21 sierpnia 2011 - 11:33
A dokladniej to w tzw. "dzwonie". Ladnie trzeba bylo przychaczyc zeby taki otwor wylupalo. Poszukaj drugiego dzwona bo jazda na dluzsza mete z taka "wentylacja" na zdrowie nie wyjdzie raczej - woda, kurz, piach, sol itp. itd. zrobi swoje.dokladniej dziure w skrzyni
Napisany 21 sierpnia 2011 - 11:34
Napisany 21 sierpnia 2011 - 15:06
Napisany 21 sierpnia 2011 - 15:25
Napisany 21 sierpnia 2011 - 21:33
Napisany 21 sierpnia 2011 - 22:17
ja bym sprawdził poduszki i łapy silnika bo miałem podobny objaw i łapa była pękniętamam jeszcze jedno pytanie a nie chce smiecic na forum zauwazylem ze momentami samochod wpada w wibracje odjecie i dodanie gazu to niweluje czy to jeden z objawów uszkodzenia łącznika wału?
Napisany 16 września 2011 - 18:42
Napisany 16 września 2011 - 19:15
a mógłbyś umieścić jakieś zdjęcie??witam mam podobny problem z dziurą w skrzyni na tym zdjeciu na dole dodanym przez kolege widoczna jest zaślepka na środku ja jej nie mam i właśnie przez to pojawił mi sie problem mianowicie myśle że coś mi tam wpadło i sie coś złamało wygląda jak jakaś łapka aluminiowa najgorsze jest to że stało mi sie to razem z awarią uszczelki pod głowicą myślałem że trudności z odpalaniem jest związane z płynem chłodniczym na tłoku wymieniłem uszczelke i gdy chciałem ją wczoraj odpalić okazało sie że nie odpala i coś rumocze gdy położyłem sie pod silnikiem zauważyłem tą nie zaślepioną dziure i w niej jakiś połamany element co to nie wiem??? Obawiam sie odpalić żeby mi sie silnik nie zblokował co wy na to???
Napisany 16 września 2011 - 23:20
raczej bez tego się nie obędzieCzyli najlepiej jak bym wyciągnoł skrzynie???