Ktore piny w module komfortu ???
Napisany 19 sierpnia 2011 - 13:19
Napisany 20 sierpnia 2011 - 00:16
Bo z tego co wiem to w modul komfortu to jest własnie noduł domkania szyb, wiec po co ci 2 takie same urządzenia w aucie ?
Napisany 20 sierpnia 2011 - 07:21
Napisany 20 sierpnia 2011 - 10:16
i nie bedzie, bo te instrukcje sa do niczego.upilem moduł domykania szyb i podpiolem według instrukcji,ale nic nie dziala.
Napisany 20 sierpnia 2011 - 16:41
Pin 24 centralnego zamka, przewód brązowo/czarny. Jest to przewód domykania szyb kluczykiem lub pilotem.Ktos wie w ktore powinienem sie podczepic?
Może się uda.i nie bedzie,
Napisany 20 sierpnia 2011 - 17:40
Napisany 20 sierpnia 2011 - 19:28
Napisany 21 sierpnia 2011 - 08:51

Napisany 22 sierpnia 2011 - 13:00
Niestety koledzy,ani pod brazowy z czarnym paskiem w module komfortu,ani pod wiazke od strony kierowcy w brazowo-czewrony,brazowo-czarny kabel. Żadna z tych opcji nie zadzialala. Ktos ma jeszcze jakis pomysł?
Czarny a jak jest u Ciebie? Bo dokladnie o to mi chodzi.
Napisany 22 sierpnia 2011 - 17:56
1. demontujemy osłonę centralki znajdująca się przy drzwiach pasażera
2. z centralki odpinamy kostkę z wiązka przewodów ta mniejsza.
3. z zakupionego modułu podpinamy brązowy w gruby przewód brązowy.
4.niebieski kabelek połączyć z niebiesko-czarnym przewodem centralki( jest ti 10 PIN centralce)
5. przewód czerwony modułu podłączamy z brązowo-czarnym przewodem centralki (jest to 24 PIN) może być tez inny kolor ale podpinamy się pod 24 PIN.
Po podłączeniu modułu wpinamy kostkę do centralki skręcamy wszystko jak było na początku i otwieramy okna i zamykamy auto.
Napisany 22 sierpnia 2011 - 21:23
U mnie jest tak jak pisałes,mam wszystkie szyby wraz z szyberdachem opuszczone,naciskam guzik i rygluja sie drzwi,uaktywnia sie alarm i wszystko idzie w góre. Z tego co kojarze to moj kolega wpinał sie w zółte przewody od sterowania szybami,w progu pasazera.Czarny a jak jest u Ciebie? Bo dokladnie o to mi chodzi.
Napisany 23 sierpnia 2011 - 18:46
Napisany 23 sierpnia 2011 - 23:38
Kokos85 ja mam zrobione szyby przed ryglowaniem i zamykam je przyciskajac na pilocie zamknij i szyby tez sie zamykaja daj znac co i jak?Ok. wiec teraz sprawdze sposob kolegi basti35 zobaczymy czy tak sie uda.Jutro sie do tego zabiore.
Napisany 24 sierpnia 2011 - 14:45
Ze wzgledu na to ze mam troche inne kolory tych kabelkow to wszystko sie miesza.
A nie wiem czy schemat od omegi b jest taki sam jak do omegi bfl w dodatku kombi.Jesli chodzi o oznaczenia numeryczne i kolorystyczne.
W swoim module ktory chce podpiac mam kolory: czerwony,czarny,zielony.
zdjecie 1.
Z zakupiony modulem dostalem instrukcje : Czarno-żolty wpiac czerwony,gruby-brazowy wpiac czarny,czerwono-żólty ktorego u mnie wogole nie ma wpiac zielony.
Ta opcja nie dziala.
Opcja kolegi Basti35 niestety tez nie.
Zdjecie 2. sory za jakosc zdjecia ale aparat tesciowej wiec wiecie

Jak widac na zdjeciu wpinalem sie pod gruby brazowy i gruby czarno-żólty w mniejszej kostce.
W tej wiekszej kostce pod brazowo-czarny czyli pin 24.
Jesli ktos ma jakis pomysl to chetnie wysłucham.
Napisany 24 sierpnia 2011 - 17:00
To jest o.k. masagruby-brazowy wpiac czarny,
To jest coś dziwnego??Czarno-żolty wpiac czerwony
Teoretycznie jest to sygnał sterujący czyli pin 24czerwono-żólty ktorego u mnie wogole nie ma wpiac zielony.
Napisany 24 sierpnia 2011 - 17:12
Napisany 24 sierpnia 2011 - 17:32
Szczerze to juz sie pogubilem z tymi kablami bo opcji jest wiele.
Ktos ma jakis pomysł jak to odpiac? lub dajcie mi foto jak wy to macie podpiete,moze uda sie i u mnie?
Fakt kolory moga sie roznic ale piny moze beda pasowac.
Lub zerknijcie na moje zdjecia i powiedzcie w ktore mam sie podpiac.
Napisany 22 maja 2012 - 06:26
Moje pytanie brzmi, które to przewody? Szukałem wczoraj na aucie jakiś śladów przy centralce ale niczego takiego nie zauważyłem.
Napisany 22 maja 2012 - 10:09
Podepnę się do tematu ale w drugą stronę. Moje szyby też same idą w górę po zamknięciu pilotem i kluczykiem. Problem polega na tym, że nie zauważyłem nigdzie żadnego dodatkowego ustrojstwa przedłużającego impuls więc sądzę, że mam zrobioną zworkę. Chcę to zlikwidować bo rozładowuje mi akumulator. Czytałem na forum, że ktoś samoczynne domykanie zrealizował w ten sposób.
Moje pytanie brzmi, które to przewody? Szukałem wczoraj na aucie jakiś śladów przy centralce ale niczego takiego nie zauważyłem.
Nawalony Zając szukaj takich przewodów
Szukaj przewodu brązowo-czerwony z brązowo-czarnym i wtedy po zamknięciu na brązowo-czerwonym zostaje masa,która dociąga szyby za pomocą brązowo-czarnego,prawidłowo na brązowo-czarny powinien iść ograniczany czasowo impuls 15-30s. I tu masz problem bo nie ma ogranicznika czasowego na kablu i ucieka prąd

a te kabel szukaj po stronie kierowcy w nogach bądź w listwie progowej zależy kto gdzie grzebał
Napisany 23 maja 2012 - 17:37