Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Przekładka oryginalnych ksenonów do lamp z allegro?

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
1 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   MadWorld

MadWorld
  • 3 postów

Napisany 16 sierpnia 2011 - 00:32

Witam !
Mam mały dylemat bo moje lampy już są strasznie zużyte i nie chce mi sie bawić w regeneracje i wpadłem na taki pomysł aby kupić na allegro jakieś fajne nowe lampy z ringami i takie pytanko mam... czy oryginalne ksenony będą pasować do tych lamp soczewkowych z allegro? Bawił się w to ktoś z was? czy autoregulacja będzie dobrze działać i wgl. co o tym sądzicie a może lepiej kupić oryginalne lampy takie jakie mam i wtedy nie będzie problemu.... choć wolał bym np. coś takiego http://moto.allegro....1766435928.html i żeby przełożyć całą regulacje i silniczki ;]

#2 OFFLINE   adrian868

adrian868
  • 58 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 16 sierpnia 2011 - 01:15

Szkoda zachodu... Raz, że takie lampy nie mają homologacji na xenon (myślę, ze policjanta by to nie interesowało, ze jest wszystko przełożone). A dwa, że za taką kasę zregenerujesz swoje oryginalne klosze xenonowe, kompletnie razem z uchwytami (a w tych 'tesco-lampach' pewnie długo by nie wytrzymały).
Czasowo wyszło by Ci tyle samo, bo trzeba byłoby rzeźbić w kupionych lampach, a jak dobrze pójdzie to szybko Ci ktos zregeneruje.
No i w ori xenonie masz mocowanie D2S, a w tych są H1-mijania i H7-długie, kolejna rzecz do rzeźby...