Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

po postoju swieci sie przycisk zamkniecia obiegu powietrza

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
10 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   zozo

zozo
  • 183 postów

Napisany 12 sierpnia 2011 - 18:58

Witam,

mam taki problem który bardzo w życiu nie przeszkadza lecz dziwi... od jakiegoś czasu pod dłuższym postoju ( tak to zaobserwowałem ) po przekręceniu stacyjki świeci się przycisk zamkniętego obiegu powietrza ?

czy miał ktoś z was takie coś ? i wie co to oznacza ?

z góry dzięki za podpowiedzi :)
Poszukuje garażu, stodoły i ogólnie miejsca na wiosenną reanimacje blacharską mojej omegi.. ( mieszkam w bloku i nie mam gdzie tego zrobić :( )
dokładniej chodzi o lakierowanko błotnika i paru innych części

do 15 km od Gliwic.
jak coś to atakować mnie na PW .

POMÓŻ ZOZKOWI I JEGO OMEDZE :D

#2 OFFLINE   wladyslaww908

wladyslaww908
  • 15 postów

Napisany 19 sierpnia 2011 - 11:57

U mnie zaobserwowałem podobną sytuację w klimatronic-u, a mianowicie jak wyłącze autko z włączonym ECO to po dłuższym postoju też załącza mi się obieg zamknięty. Nie wiem dlaczego się tak dzieje, ale takową sytuację zaobserwowałem. Jak klima jest załączona i gaszę autko to wszystko jest OK.

#3 OFFLINE   pasiek1993

pasiek1993

jeep grand Cherokee 4,7v8

• 1 271 postów
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 19 sierpnia 2011 - 14:22

mam tak samo tylko ze ja nie musze miec eco zeby ta kontrolka síe swiecila aha i dzieje sie tak tylko jak zostawie ome na calą noc lub dluzej

#4 OFFLINE   zozo

zozo
  • 183 postów

Napisany 19 sierpnia 2011 - 18:50

mam tak samo tylko ze ja nie musze miec eco zeby ta kontrolka síe swiecila aha i dzieje sie tak tylko jak zostawie ome na calą noc lub dluzej

u mnie chwilowo to zniknęło, ostatni raz obieg się świecił tydzień temu. tylko ciekawi mnie o co z tym kaman ?

tak samo sytuacja w climatronicu.
Poszukuje garażu, stodoły i ogólnie miejsca na wiosenną reanimacje blacharską mojej omegi.. ( mieszkam w bloku i nie mam gdzie tego zrobić :( )
dokładniej chodzi o lakierowanko błotnika i paru innych części

do 15 km od Gliwic.
jak coś to atakować mnie na PW .

POMÓŻ ZOZKOWI I JEGO OMEDZE :D

#5 OFFLINE   pasiek1993

pasiek1993

jeep grand Cherokee 4,7v8

• 1 271 postów
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Nie mam Omegi

Napisany 22 sierpnia 2011 - 12:35

u mnie równiez problem znikl dzis wszedlem do omci i lampka sie nie swiecila zobaczymy na jak dlugo :D

#6 OFFLINE   wladyslaww908

wladyslaww908
  • 15 postów

Napisany 05 września 2011 - 14:32

Może jest to związane z temp. zewnętrzną. Bo sterowanie klapki jest poprzez komputer od climatronic-a. U mnie też to znikło na pewien czas ale ostatnio temperatura w nocy utrzymywała się w okolicy 10 stopni C i od nowa sytuacja z klapką. Może chodzi o wilgotność powietrza, żeby nie zaciągał z zewnątrz przy mniejszych temperaturach zewnętrznych.Ale to są tylko moje sugestie.

#7 OFFLINE   TomEk WRO

TomEk WRO

Dr Szajn!

• 2 412 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.5 DTI 24V Y25DT

Napisany 05 września 2011 - 20:45

Ja u siebie i w poprzedniej omedze tak miałem. Ale OZ świecił się wtedy kiedy wcześniej włączyłem. Potem sam jakoś znikał ;) Nie znalazłem jakiejś zależności i specjalnie nie zgłębiałem tematu. Jakby ktoś miał jakąś odpowiedź to chętnie się dowiem WHY :)
Auto kosmetyka
- korekta lakieru (polerowanie mechaniczne, usuwanie rys)
- woskowanie
- czyszczenie wnętrza
- polerowanie lamp
- przygotowanie auta na specjalną okazję (sprzedaż, wesele)

Zapraszam! Info na PW

Odpicuj swoją omegę xd

#8 OFFLINE   Beny

Beny

x30ben

• 4 042 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B

Napisany 05 września 2011 - 21:19

podobno climatronic sam zamyka obieg jak jest bardzo wysoka temp otoczenia.. wtedy łatwiej mu schłodzić do niższej temp w aucie...
i to może jakieś antyparowanie szyb?
Dodany obrazek

ZWYKŁY KLUBOWICZ

#9 OFFLINE   TomEk WRO

TomEk WRO

Dr Szajn!

• 2 412 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.5 DTI 24V Y25DT

Napisany 05 września 2011 - 21:39

podobno climatronic sam zamyka obieg jak jest bardzo wysoka temp otoczenia.. wtedy łatwiej mu schłodzić do niższej temp w aucie...
i to może jakieś antyparowanie szyb?

Odpaliłeś kiedyś rozgrzane wcześniej auto w deszczu a potem włączyłeś nawiew?? Para migiem jest na szybach, dopiero włączenie klimy pomaga w kilka sekund :) Tylko jak pada deszcz to nie ma przeważnie np. 30 st. C... ;)
Auto kosmetyka
- korekta lakieru (polerowanie mechaniczne, usuwanie rys)
- woskowanie
- czyszczenie wnętrza
- polerowanie lamp
- przygotowanie auta na specjalną okazję (sprzedaż, wesele)

Zapraszam! Info na PW

Odpicuj swoją omegę xd

#10 OFFLINE   schengen

schengen
  • 109 postów
  • Województwo: podkarpackie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 05 września 2011 - 23:13

mam klimatronika i u siebie włączam i wyłączam klimę albo ustawiam automatyczną i obieg wewnętrzny nigdy się nie świeci ,zaświeci się jak go przycisnę i wyłączy się jak go przycisnę i w tedy jak zgaszę auto i powtórnie odpalam świeci się obieg zamknięty więc go gaszę i pożniej przy drugi odpaleniu chyba też a potem to mam spokój żadko go włączam chyba że przejedzie ,,saria;;

#11 OFFLINE   wladyslaww908

wladyslaww908
  • 15 postów

Napisany 16 września 2012 - 21:32

Może to wniesie coś nowego lub nie. Ale sprawa wygląda następująco. Obieg zamknięty załącza się tylko i wyłącznie gdy klimatyzacja jest wyłączona a obieg powietrza ustawiony jest na twarz lub nogi. Przy temp. zewnętrznej poniżej 15 stopni. Gdy obieg powietrza ustawiony jest na szybę ten efekt nie występuje.