Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

woda pod nogami pasażera z tyłu

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
15 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   mpruszek

mpruszek
  • 2 postów

Napisany 12 sierpnia 2011 - 15:36

Cześć

Nie znazłem na forum podobnej sytuacji wiec proszę o pomoc

Z tyłu u pasażera, z prawej strony pod nogami, pod dywanikiem są dwa małe otworki mocujące.
Za każdym razem jak odkurzam samochód, wyciągam z tych otworów litry wody, moge tak wyciągać w nieskończoność.

Skąd ta woda się tam bierze ? Nie ma znaczenia czy pada, czy nie pada deszcz, woda w tych otworach jest zawsze. Dodam że dywanik pod nogami nie jest mokry

Był mokry tylko raz, ale wyczyściłem odpływ pod szybiem i od tego czasu jest sucho pod nogami.

Woda którą wyciągam pieni się, jakby jakiś płyn ??:masakra:

#2 OFFLINE   kocyk

kocyk

watching you

• 9 202 postów
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 12 sierpnia 2011 - 17:22

masz kombi ? , może cieknie Ci z wężyka od spryskiwacza tylnej szyby

Dodam że dywanik pod nogami nie jest mokry

dywanik jest powleczony od spodu tworzywem dlatego nie przesiąka i wydostaje się tylko przez otwory do mocowania dywaników , odkręć nakładki progów , podnieś dywanik a przekonasz się że pod dywanikiem będzie powódź

post-6508-0-52963300-1485200684.jpgUrbino 18

Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz. :p

#3 OFFLINE   mpruszek

mpruszek
  • 2 postów

Napisany 13 sierpnia 2011 - 08:26

tak, mam kombi

wiesz co chyba masz rację, bo zbyt często dolewam płyn do spryskiwaczy

Dzięki

#4 OFFLINE   Bushido

Bushido
  • 30 postów

Napisany 14 kwietnia 2012 - 11:31

A ja już myślałem że to cieknie od wężyków ze szyberdachu :) Dzięki za pomoc, wszystko ogarnięte :)

#5 OFFLINE   Omsia1997

Omsia1997
  • 64 postów

Napisany 13 czerwca 2012 - 17:05

Witam Serdecznie, poczytałem trochę na forum ale nikt chyba nie miał takiej przypadłości jak ja... a mianowicie dziś po deszczu miałem 5cm wody ale tylko z tyłu za kierowcą!!! z przodu suchutko... skąd to może ciec??? dodam że sedan z szybrem. woda gromadzi się na postoju więc nie wchodzą w grę dziury od spodu... Proszę o jakąś pomoc...

#6 OFFLINE   Przybek

Przybek

Diesel Power :P

• 5 740 postów
  • Województwo: łódzkie

Napisany 13 czerwca 2012 - 17:09

z szybrem

Odplyw z szybra niedrozny albo przerwany waz. Sa 4 odplywy - w kazdym narozniku szybra.

#7 OFFLINE   Ziutek50

Ziutek50

**** świat do góry nogami

• 7 326 postów

Napisany 13 czerwca 2012 - 17:13

niedrożne odpływy od szyberdachu, przyznam się że nie rozbierałem w Omedze szyberdachu, bo sam nie mam, ale Vectrze miałem odpływy również w tylnych słupkach, koniec odpływu miałem w bagażniku i mokry bagażnik, przyczyną okazał się że wyszedł koniec z odpływu, może być u Ciebie zatkany odpływ i woda płynie po rurce odpływającej.

#8 OFFLINE   Omsia1997

Omsia1997
  • 64 postów

Napisany 13 czerwca 2012 - 20:20

Już właśnie znalazłem... odpływy drożne... tylko jest pewna sprawa co do grania... od basu jeden przewód odprowadzający się przetarł. Lałem wodę i wyciekała kanałami ale ciekła też do środka więc jak ktoś ma powyżej 1000W w rms-ie w bagaju to niech się na to szykuje :) Dzięki za pomoc

#9 OFFLINE   questm

questm

e39 530iA

• 63 postów

Napisany 13 czerwca 2012 - 23:17

Jest też druga opcja, a mianowicie lubi korodować błotnik od wewnątrz na łączeniu blach i tamtędy pompuje wodę pod kanapę.

#10 OFFLINE   Ziutek50

Ziutek50

**** świat do góry nogami

• 7 326 postów

Napisany 14 czerwca 2012 - 06:40

Jest też druga opcja, a mianowicie lubi korodować błotnik od wewnątrz na łączeniu blach i tamtędy pompuje wodę pod kanapę.

ale kolega przecież napisał dość wyraźnie że:

woda gromadzi się na postoju więc nie wchodzą w grę dziury od spodu...

#11 OFFLINE   sylwunio

sylwunio
  • 118 postów

Napisany 14 czerwca 2012 - 09:11

Już właśnie znalazłem... odpływy drożne... tylko jest pewna sprawa co do grania... od basu jeden przewód odprowadzający się przetarł. Lałem wodę i wyciekała kanałami ale ciekła też do środka więc jak ktoś ma powyżej 1000W w rms-ie w bagaju to niech się na to szykuje :) Dzięki za pomoc

A w podszybiu nie masz liści i innego tego typu syfu? ja miałem podobnie, zapchany odpływ w podszybiu i po ulewie też bajoro z tyłu. Przeczyściłem odpływ i już się nie zbierało.

#12 OFFLINE   questm

questm

e39 530iA

• 63 postów

Napisany 14 czerwca 2012 - 17:21

ale kolega przecież napisał dość wyraźnie że:

No tak, ale jak kolejna osoba będzie zaskoczona obecnością wody, a szyberdachu nie posiada, czy też jest z nim wszystko ok, no to będzie maił jak znalazł.

#13 OFFLINE   Omsia1997

Omsia1997
  • 64 postów

Napisany 14 czerwca 2012 - 21:45

Panowie dziś ściągałem podsufitkę bo chciałem dojść do sedna sprawy i "znalazłem" skąd leci woda... przewody drożne bo jak leję wodę rynienkami to woda spływa za kołem i z przodu i z tyłu... odchyliłem podsufitkę i zacząłem lać wodę i okazało się że leci w obszarze spustu wody tuż przy wężyku i go odpiąłem i zatkałem palcem... i dalej gdzieś tam leci... jutro zrzucam szyberdach bo pod palcem tam profile są zamknięte więc coś tam go boli... jutro napiszę co i jak to może komuś pomogę... dodam że odpływ wody przy filtrze powietrza jest czyściutki... wina szybra a jutro będę wiedział co i jak

#14 OFFLINE   Przybek

Przybek

Diesel Power :P

• 5 740 postów

Napisany 14 czerwca 2012 - 21:50

Panowie dziś ściągałem podsufitkę bo chciałem dojść do sedna sprawy i "znalazłem" skąd leci woda... przewody drożne bo jak leję wodę rynienkami to woda spływa za kołem i z przodu i z tyłu... odchyliłem podsufitkę i zacząłem lać wodę i okazało się że leci w obszarze spustu wody tuż przy wężyku i go odpiąłem i zatkałem palcem... i dalej gdzieś tam leci... jutro zrzucam szyberdach bo pod palcem tam profile są zamknięte więc coś tam go boli... jutro napiszę co i jak to może komuś pomogę... dodam że odpływ wody przy filtrze powietrza jest czyściutki... wina szybra a jutro będę wiedział co i jak

Krociec na ktorym jest wezyk odplywu naciagniety jest dodatkowym elementem ramy szybra - uszczelnia go oring!

#15 OFFLINE   Omsia1997

Omsia1997
  • 64 postów

Napisany 15 czerwca 2012 - 20:49

Krociec na ktorym jest wezyk odplywu naciagniety jest dodatkowym elementem ramy szybra - uszczelnia go oring!

oring oczywiście jest ale wymienię wszystkie na nowe... ściągnąłem szyberdach ale narobiłem się tylko na daremne bo rynienki całe ale myślę że w miejscu oringu mogło ciec... jutro to wszystko poskładam i zobaczę czy dalej cieknie. Przy okazji oma będzie kompleksowo wyczyszczona :)

#16 OFFLINE   Omsia1997

Omsia1997
  • 64 postów

Napisany 24 czerwca 2012 - 14:03

wyciek wody zlokalizowany... leciała po przewodzie plusowym od grania... leżał pod odpływem wody od strony kierowcy... był włożony obok gumy uszczelniającej wiązkę elektryczną... wszystko uszczelnione i nie cieknie :) Dzięki za pomoc :)