You Can Drive w Ergo Hestia - co sądzicie?
Napisany 31 lipca 2011 - 11:36
Napisany 31 lipca 2011 - 12:31

Napisany 01 sierpnia 2011 - 12:33
Napisany 01 sierpnia 2011 - 19:58
a przy kalkulacji składki i zakupie OC jakbym podał że mam ciągłość nie przez 4 a przez 5 lat? sprawdzą to? Bo wtedy wyszłoby niecałe 500zł
jakis czas temu (2-3tyg) czytalem na necie atrykul odnosnie zmian w ustawie o ubezpieczeniach OC i byla tam wzmianka ze ubezpieczyciele maja obowiazek przeslac "historie ubezpieczenia" danego delikwenta do czegos w rodzaju "banku danych", zeby inni ubezpieczyciele w razie "w" mogli sprawdzic czy rzeczywiscie masz deklarowane znizki itd. a w razie podania blednych danych mogli bez problemu przeprowadzic rekalkulacje skladki. tylko teraz nasuwa sie zasadnicze pytanie ile wynosi vacatio legis dla tej ustawy. jezeli uda Ci sie "wcisnac" miedzy stare a nowe przepisy to nikt nie sprawdzi czy masz 4, 7 czy 96* lat ciaglosci ubezpieczenia i bezszkodowej jazdy

*malo prawdopodobna liczba powstala przez przypadkowe oraz losowe wcisniecie klawiszy numerycznych klawiatury, w wersji pierwotnej wynosila 69 :jump:

**thnx adi, masz racje,literoweczka ale juz poprawione
Napisany 01 sierpnia 2011 - 20:18
padłem:smiech:*malo prawdopodobna liczba powstala przez przypadkowe oraz losowe wcisniecie klawiszy numerycznych klawiatury, w wersji pierwotnej wynosila 69 jednakze z podowu wymownosci tej cyfry zostala ona wyedytowana i umieszczona w widniejacej formie
Kurna, nie wiem czy ryzykować zmieszczenie się w owym vacatio legis czy dać sobie siana z tym... Muszę poszukać coś o tym wujek Google pomoże

poza tym 69 to liczba a nie cyfra

W sumie jak się dopatrzą to jestem tylko człowiekiem mogłem się pomylić podając dane w kalkulacji, najwyżej zrobią rekalkulację i dopłacę.
Napisany 02 sierpnia 2011 - 21:07
W sumie jak się dopatrzą to jestem tylko człowiekiem mogłem się pomylić podając dane w kalkulacji, najwyżej zrobią rekalkulację i dopłacę.
znalazlem 2 linki, ktore posiadaja troche cennych informacji, moze cos Ci sie przyda

http://www.moto.egos...011,1,86,1.html
http://www.adiafora....-w-oc-w-polsce/
pozdrawiam
adam
Napisany 03 sierpnia 2011 - 05:31
czyli nidyrydyAle uwaga! Dzięki nowej ustawie towarzystwa ubezpieczeń będą miały też możliwość zmiany składki ubezpieczeniowej w czasie trwania polisy! Będą mogły to zrobić jednak tylko wtedy, gdy po zawarciu umowy ubezpieczenia okaże się, że ubezpieczający nie podał wszystkich informacji istotnych dla ustalenia wysokości składki, o które ubezpieczyciel zapytał w formularzu oferty. Nasze kłamstwa i zatajenia będą więc karane od razu, a nie dopiero przy ewentualnej szkodzie ubezpieczeniowej, jak ma to miejsce w tej chwili.

Napisany 03 sierpnia 2011 - 10:27
... niestety nie znalazlem dokladniej daty wejscia w zycie nowelizacji ustawy o oc...
pozdrawiam
adam
Mój ojciec w zeszłym roku miał małą stłuczkę i akurat przechodził z jednej firmy do innej. Podał, że ma 60%, a po miesiącu pani z ubezpieczalni (tej nowej) zadzwoniła, że musi dopłacić bo mu zabrali % za stłuczkę, więc chyba już są.
Napisany 04 sierpnia 2011 - 13:26
muszę uderzyć do mbobik'a chyba

Napisany 19 sierpnia 2011 - 19:27

Napisany 20 sierpnia 2011 - 08:39
No i ubezpieczyłem u nich, podałem 4 lata zgodnie ze stanem faktycznym i te 615 zapłaciłem
itak jest taniocha w porównaniu z innymi
6stowek cena niezla,moze i ja kiedys do takiej dojde

Napisany 20 sierpnia 2011 - 12:43
Napisany 20 sierpnia 2011 - 14:18

Napisany 20 sierpnia 2011 - 19:42
Napisany 21 sierpnia 2011 - 10:49
Ale teraz te 615 to mam tylko na siebie. 4 lata ciągłości więc -40%
nie powiem stawka dobra. ja niestety obecnie tyle a w sumie to troszke wiecej to mam 1 rate:mad:
Napisany 21 sierpnia 2011 - 20:29
itak te ceny windują masakrycznie co roku. Jakieś 2 lata temu płaciłem za 3.0 610zł na cały rok z tym że miałem ojca z pełnymi zniżkami w dowodzie, w zeszłym roku za astre 1,7 ponad 700 również z ojcem i to w tym samym TU
Jakieś strasznie drogie to TU masz... Ja też mam ojca w dowodzie wbitego i miałem rok w allianzie za coś 750zł , po roku ( kwiecień 2011 ) wypełniłem sobie wniosek w necie w axie i mam 474zł za rok