Pompa wtryskowa. Nie pobiera paliwa
Napisany 27 lipca 2011 - 12:52
Moja omega jakiś czas temu zaniemogła, po prostu nie odpaliła pewnego dnia. Dzień wcześniej podczas jazdy trochę poszarpało silnikiem. Po zgaszeniu tego dnia jeszcze odpaliła potem już nie:/ Mechanik stwierdził uszkodzona pompa wtryskowa, nie pobiera paliwa, natomiast sterownik pompy sprawny, wcześniej był już robiony. Czy jest możliwa inna usterka, że pompa nie pobiera paliwa??
Mam też prośbę czy ktoś może podać mi numery takiej pompy?? W razie wypadku bym już mógł sobie poszukać innej na zamianę, jeżeli nie udało by się tej naprawić.
Oraz z jakich innych modeli samochodów pasuje pompa wtryskowa??
Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam
Napisany 27 lipca 2011 - 15:51
Napisany 27 lipca 2011 - 18:41
Witam
Moja omega jakiś czas temu zaniemogła, po prostu nie odpaliła pewnego dnia. Dzień wcześniej podczas jazdy trochę poszarpało silnikiem. Po zgaszeniu tego dnia jeszcze odpaliła potem już nie:/ Mechanik stwierdził uszkodzona pompa wtryskowa, nie pobiera paliwa, natomiast sterownik pompy sprawny, wcześniej był już robiony. Czy jest możliwa inna usterka, że pompa nie pobiera paliwa??
Mam też prośbę czy ktoś może podać mi numery takiej pompy?? W razie wypadku bym już mógł sobie poszukać innej na zamianę, jeżeli nie udało by się tej naprawić.
Oraz z jakich innych modeli samochodów pasuje pompa wtryskowa??
Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam
zrobienie samego sterownika to maskowanie smrodu dezodorantem. skoro sie spalil to zawor zatarty. pompa do regeneracji. nie baw sie w szukanie uzywki.
wyslij pompe tu
http://diesel-technika.pl/
na allegro znajdziesz pewnie tansze oferty ale uwazaj - bo dostaniesz ze starym sterownikiem, wypolerowanym a nie nowym zaworem i bez wydrukow z kalibracji wiec wydasz o 2-3 setki mniej ale faktycznie dostaniesz stara pompe.
Napisany 28 lipca 2011 - 07:12
Dlatego proszę o podanie mi numeru pompy z tego modelu. I z jakich innych modeli pompa pasuje do mojego.
Napisany 28 lipca 2011 - 07:57
Niestety regeneracja to koszt dwa razy tyle co używka, na co mnie na chwilę obecną nie stać. Jak pisałem, sterownik mam sprawny, był sprawdzany.
Dlatego proszę o podanie mi numeru pompy z tego modelu. I z jakich innych modeli pompa pasuje do mojego.
co z tego ze sterownika masz robiony ? masz wlutowany rezystor za pare pln. to nie jest naprawa tylko maskowanie problemu. co do uzywki - jesli lezala sobie zdemontowana bez ropy to mozesz na smietnik wyrzucic od razu. nawet jak kupisz sprawna to ile pochodzi ? tego nei wiesz - mzoe za tydzien pasc bo te pompy tak lubia. wydasz 1000 na pompe - 400 na montaz i za chwile znow to samo bo ci zdechnie. regeneracja pompy to koszt 1900 pln w linku ktorym ci wyslalem i masz nowy zawor, nowy sterownik, nowe uszczelnienie pompy + kalibracje na stole z wydrukami i roczna gwarancje bez limitu kilometrow. moga ci zostawic twoj sterownik ale wtedy nie dostaniesz gwarancji. naprawde uwierz mi - nie szukaj uzywki - szkoda czasu i pieniedzy bo nie wyjdzie cie taniej tylko dolozysz do interesu. chytry traci 2 razy.
Napisany 28 lipca 2011 - 12:05
Napisany 28 lipca 2011 - 15:05
Napisany 28 lipca 2011 - 18:58
Dziś przemyślałem wszystko i jednak wydam pieniążki które miałem odłożone na coś innego. Wolałbym coś raczej ze śląska jakaś dobra firma, w której daje starą w zamian za zregenerowaną. Bo chciałbym to zrobić jak najszybciej. Znacie jakieś dobre firmy ze śląska?? Ja znalazłem na allegro coś takiego http://allegro.pl/po...1737320685.html ktoś podpowie czy dobra firma??
w lublinie masz taniej. zadzwon do nich powiedz ze masz numer od przemka od opli z kwidzyna z V6
Napisany 28 lipca 2011 - 19:46
w częstochowie jest firma ale kolega zapłacił 2000akieś dobre firmy ze śląska
Napisany 29 lipca 2011 - 16:59
Napisany 29 lipca 2011 - 18:57
Ktoś podpowie może co to może być
A w jaki sposób ci ją odpalili, może na hol a wtedy mógłby się rozrząd przestawić?
Napisany 29 lipca 2011 - 20:09
na łańcuchu mało prawdopodobnemoże na hol a wtedy mógłby się rozrząd przestawić?
Napisany 29 lipca 2011 - 20:59
Napisany 29 lipca 2011 - 21:08
a na czym bo 2.0 i 2.2 DTI mają łańcuchy, chyba że poprawiałeś konstruktorówNie mam rozrządu na łańcuchu.
Napisany 30 lipca 2011 - 09:35
Napisany 30 lipca 2011 - 18:33
A to może nie dopatrzyłem na czym mam rozrząd. Wybaczcie mi to, ale ponad miesiąc bez auta to ja nawet już nie wiem jak się w nim siedzi, a co dopiero jazda:P hehe...
skoro nie reaguje na gaz to masz 2 wyjscia. albo czujnik walu - bedzie blad od niego albo pompa siedzi. a to ze masz miesiac bez auta to juz nie nasza wina- zaprowadz do kogos kto sie na tym zna a nie kombinujesz.
Napisany 30 lipca 2011 - 22:10
Poza tym sam mam problem - prawdopodobnie pompa. Oma stoi w Danii i nie stać mnie na tamtejszych magików - powariowali z cenami.

PZDR
Napisany 31 lipca 2011 - 07:20
W mojej okolicy to raczej nie ma chyba kompetentnych mechaników:/ na to wygląda.
Napisany 31 lipca 2011 - 10:36
Filtr paliwa świeży, pierwsze co przy nie odpaleniu to była jego wymiana. Samochód reaguje na gaz, ale dziwnie. Samochodem strasznie podczas dodawania gazu trzęsie i straszny hałas z silnika się wydobywa jak traktor.
W mojej okolicy to raczej nie ma chyba kompetentnych mechaników:/ na to wygląda.
bo zawor zatarty i nie reguluje dawka dlatego chodzi jak traktor. zdemontuj pompe wyslij tam gdzie dostales namiary i bedziesz mial problem rozwiazany w pare dni.