Witam.
Po ostatnim otwarciu maski nie chce się ona domknąć. Zauważyłem że ta sprężynka w otworze w który wchodzi grzybek nie chce wyskoczyć i cały czas jest w pozycji jakbym ciągnął za dźwignię otwarcia maski. Co można z tym zrobić?

Maska się nie domyka
Rozpoczęte przez
KonradMB
, 23 lip 2011, 09:36
3 odpowiedzi na ten temat
Napisany 23 lipca 2011 - 09:36
Napisany 23 lipca 2011 - 11:36
Miałem podobny problem. U mnie maska po zamknięciu odstawała i tak jakby była otwarta.
Okazało się, że ta sprężyna się poluzowała, wystarczyło dokręcić ją w prawo i prysnąć WD-40
Okazało się, że ta sprężyna się poluzowała, wystarczyło dokręcić ją w prawo i prysnąć WD-40
Napisany 23 lipca 2011 - 16:15
U mnie ten zaczep który trzyma sprężynę nie chce wyskoczyć, wychodzi dopiero jak podważę go śrubokrętem. Psikałem WD40 i białym smarem i nie pomogło.
Jeszcze raz wszystko dokładnie nasmarowałem łącznie z linką i grzybkiem i na sucho poprzez pociągnięcie dźwigni mechanizm zaczął działać poprawnie, lecz gdy zamknąłem maskę to zablokował się tak że teraz nie mogę jej otworzyć. Ciągnę za dźwignię i nic...
Jeszcze raz wszystko dokładnie nasmarowałem łącznie z linką i grzybkiem i na sucho poprzez pociągnięcie dźwigni mechanizm zaczął działać poprawnie, lecz gdy zamknąłem maskę to zablokował się tak że teraz nie mogę jej otworzyć. Ciągnę za dźwignię i nic...
Napisany 28 lipca 2011 - 13:19
U mnie był ten sam problem ... Tyle ze mi odchodził od strony kierownicy grill to nie bylo problemu bo odchylisz grill wezmiesz srubokret i wyszukasz palcem linke pozniej zaczepisz i otworzysz
a pozniej to najlepiej wymień tą spreżynkę