Samsung Galaxy SII czy HTC Sensation??
Napisany 08 lipca 2011 - 10:56

Napisany 08 lipca 2011 - 11:27

Napisany 08 lipca 2011 - 19:04
Szef miał samsunga.... po 2 miesiącach się go pozbył... nawet w komiesie nie chcieli się zamienić na HTC... i kupił też HTC i też jest zadowolony...
Nie wiem dlaczego odradzacie HTC.. (choć ja na początku też podchodziłem z lekką nieśmiałością)...
Napisany 08 lipca 2011 - 20:12
Napisany 09 lipca 2011 - 09:46
nie bierz HTC

Testy są, ale wiadomo jak jest z testami, generalnie trochę mnie odrzuca tylko obudowa w SII - plastik ?
Napisany 09 lipca 2011 - 14:15
Niby plastik ale dobrej jakosci. Czyni to telefon bardzo lekkim. A poza tym na plastikowa to wyglada tylko tylna klapka co przykrywa baterie. Wokol ekranu jest metal (przynajmniej tak to wyglada) a reszta to taki gladki i swiecacy plastik, ktory nie wyglada zle. Nawet elegancko bym powiedzialgeneralnie trochę mnie odrzuca tylko obudowa w SII - plastik ?

Napisany 09 lipca 2011 - 14:45
Niby plastik ale dobrej jakosci. Czyni to telefon bardzo lekkim. A poza tym na plastikowa to wyglada tylko tylna klapka co przykrywa baterie. Wokol ekranu jest metal (przynajmniej tak to wyglada) a reszta to taki gladki i swiecacy plastik, ktory nie wyglada zle. Nawet elegancko bym powiedzial
Miales go kiedys w rece??
Jeszcze nie, na dniach pojadę obejrzeć oba te modele.
Napisany 09 lipca 2011 - 16:11

W S I bateria trzyma 2-3 dni, wyswietlacz super amoled swieci rewelacyjnie (kolory i jasnosc). Po przerobkach softu ktory jest na forach androida telefon niemal idealny. S II mialem w rece i to to samo tylko szybsze, wieksze i z fleshem

Napisany 10 lipca 2011 - 00:21
Jeszcze nie, na dniach pojadę obejrzeć oba te modele.
To dla tego piszesz o tym plastiku. Bo w rzeczywistosci to wyglada duzo lepiej niz ludzie pisza...

No i tak jak Lukasboss napisal to rewelacyjny wyswietlacz amoled plus, no i smiga bardzo szybko. Nie zdazylo sie mi jeszcze zeby sie "zamyslil". No ale nie mam porownania do HTC...

Napisany 10 lipca 2011 - 00:31

Napisany 10 lipca 2011 - 09:27
Z tego co wiem to SI działał fajnie, w SII powkładali bajerów i tel się wieszał i mulił, nie był wstanie płynnie uciągnąć tych wszystkich bajerów... Dlatego mój szef (wcześniej miał SI) pozbył się SII po tym jak przez tydzien testował mojego HTC... to jest chyba już jakaś wiarygodna opinia...
Nie twierdzę że HTC jest cacy a SII be... często to kwestia gustu czy przywiązania do marki... Ja długo uznawałem tylko nokię, miałem zawsze komunikatory (pamiętam to udowadnianie sobie z szefem czy lepsza nokia czy samsung, wytykanie wad i zalet... a teraz obaj mamy HTC), niby te najlepsze i najbardziej wypasione, z duszą na ramieniu wziąłem HTC i powiem tak... nigdy więcej nokii

Oprócz samego telefonu ważne też jest na jakim systemie on pracuje...
Ja preferuję androida, miałem fabrycznie wgranego WM na i.. niby fajne ale daje takich możliwości kombinacji i ilości programów jakie daje Android, dlatego przeinstalowałem sobie system, ale to nie kazdy umie i wie jak zrobić i łatwo można sobie uwalić telefon i będzie po gwarancji...
Napisany 11 lipca 2011 - 10:02

Napisany 12 lipca 2011 - 10:14
Powiem szczerze że sam się zastanawiam który z tych wybrać:
http://www.chip.pl/a.../?b_start:int=0
Pozdrawiam

Napisany 12 lipca 2011 - 10:21
w SII powkładali bajerów i tel się wieszał i mulił, nie był wstanie płynnie uciągnąć tych wszystkich bajerów
Nie zaobserwowałem czegoś takiego a pomęczyłem tego Samsunga konkretnie. Żadnego mulenia, spowolnienia itp.
Napisany 12 lipca 2011 - 14:13
Nie zaobserwowałem czegoś takiego a pomęczyłem tego Samsunga konkretnie. Żadnego mulenia, spowolnienia itp.
Jarqz, rozumiem, że używasz SII?? Jakie aplikacje najbardziej Ci sie podobają??
Napisany 12 lipca 2011 - 19:08