Jestem nowym użytkownikiem zarówno forum jak i Omegi. Posiadam Omegę 2.2 dti po FL z 2001 roku. Mojej megi doskwierają 2 usterki:
1. Auto dość często osiąga temperaturę w granica 96-97 oC, ale wtedy momentalnie załączają się wiatraki i temperatura spada w okolice 85 oC, jednak w takich momentach auto potrafi "wypluć" płyn chłodzący pod korkiem od zbiorniczka. W momencie gdy płynu nie dolewam i jest poniżej połowy zbiornika przestaje wypluwać. Komputer wyświetla mi co jakiś czas komunikat abym sprawdził poziom płynu ale jego raczej nie ubywa.
2. Auta wydaje mi się strasznie przymulone i w nie reaguje na poziom wciśnięcia pedału gazu. Nie zależnie od tego jak mocno wcisnę pedał gazu auto przyspiesza tak sam ociężale.
Nie zapala się "check", ale po podłączeniu do Techa wyskakuje błąd p 1590 - elektrozawór próżniowy. Z tego co się orientowałem takowy zawór raczej nie ma wpływu na przyspieszania auta, ale może mam niewłaściwe informacje.
Turbina lekko zawarczy gdy się włącza, ale działa.
Czy ktoś borykał się może z podobnymi usterkami ? Może jesteście mi wstanie udzielić informacji co powinienem sprawdzić aby nie wymieniać połowy bebechów ?
Z góry dziękuję za pomoc i czekam na cenne podpowiedzi