kontrolka silnika wybija bledy
Napisany 22 czerwca 2011 - 12:08
Jakis czas temu mialem problem z immobilajzerem i alarmem (krecil, nie palil). Spinaczem do papieru znalazlem blad - 144 (brak sygnalu immobilajzera). Na angielskim forum poradzili mi zebym zrestartowal immobilajzer poprzez wlozenie kluczyka do stacyjki i przekrecenie z wcisnietym przyciskiem otwierania samochodu. Nie pomoglo za pierwszym razem, za trzecim razem kontrolka silnika zaczela mi migac bledy. Samochod w koncu odpalil po paru dziwnych wystrzalach spod maski. Kod 144 zniknal. Narazie jest ok.
Od tamtej pory jak tylko przekrece kluczyk, kontrolka miga mi bledy. Osobiscie sie juz przyzwyczailem i mi to nie przeszkadza ale bede miec problem z przegladem. Mieszkam w anglii i tu palaca sie lub migajaca kontrolka to oblany test.
Jedyny blad ktory mi daje to - 135 Za niskie napięcie lampki kontrolnej (światełko)
Ten blad mam w sumie od paru lat odkad kupilem samochod, czasami znika na jakis czas.
Probowalem wsadzac spinacz w gniazdko z nadzieja ze jak wyjme to przestanie migac, probowalem znow przekrecac kluczyk z wcisnietym przyciskiem i wciaz miga. Nawet jak niema bledow miga mi 12 12 12 12 .
Moze ktos widzial cos podobnego, moze ktos zna jakas sztuczke magiczke zeby to wylaczyc????
Moja Omego to anglik 2000 2.5 CDX manual X25XE
Napisany 22 czerwca 2011 - 12:33
Bo to oznacza rozpoczecie procedury odczytu/brak bledow.Nawet jak niema bledow miga mi 12 12 12 12
Napisany 22 czerwca 2011 - 12:36
Bo to oznacza rozpoczecie procedury odczytu/brak bledow.
Ale koledze chyba miga non stop ta kontrolka nawet bez spinacza(chyba ze zle zrozumialem)
Moze trzeba immo przeprogramowac??
Napisany 22 czerwca 2011 - 12:41
Dobrze zrozumiales a ja za szybko czytalemAle koledze chyba miga non stop ta kontrolka nawet bez spinacza(chyba ze zle zrozumialem)

Mozna sprobowac a jak nie pomoze to by wygladalo na uszkodzone ECU.Moze trzeba immo przeprogramowac
Napisany 22 czerwca 2011 - 12:43
Napisany 22 czerwca 2011 - 14:15
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 22 czerwca 2011 - 16:35
Tak offtopicznie dodam ze ten drugi przekaznik opisywany jako zabezpieczenie to jest glowny przekaznik ukladu wtryskowegoprzed odwrotnym połączeniem klem

Napisany 22 czerwca 2011 - 17:53
to jest glowny przekaznik ukladu wtryskowego
dokładnie tak jest

Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.