Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Omega C radio 2005 cd - jaka moc???

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
6 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   costek

costek
  • 13 postów

Napisany 19 czerwca 2007 - 21:42

Witam!
Jestem nowym szczęśliwym :grin: :lol: posiadaczem omegi C 2003 r. 2.2 DTI kombi. Jeszcze nie odebrałem autka jest w czasie rejestracji.
Mam dwa pytanka?
Radio cd model 2005 ile mocy ma to radio na każduy kanał?
i drugie:
Ile standartowo omega c kombi ma zamontowanych głośników?
Dziękuję za ewentualne odpowiedzi i pozdrawiam posiadaczy Omegi
:lol:

#2 OFFLINE   thomas

thomas
  • 245 postów

Napisany 19 czerwca 2007 - 22:58

No to witam Kolegę z Poznania z identycznym autkiem :piwo2:

Jaki ma kolorek? Jak odbierzesz pochwal się koniecznie autem :wink:

A co do radia - to mam takie same i nie wiemile ma mocy :oops: Ale pewnie jakoś standardowo - w okolicach 4x35W (o 10W tu przecież nie chodzi :razz: )

A co do liczby głośników - przednie drzwi - 1 średnio-nisko tonowy na dole i 1 wysokotonowy koło klamki drzwi. Tylne drzwi - wydaje mi się że jest w każdych tylko jeden - nie wiem jakiś 2 drożny może - ale nie rozbierałem. Ktoś tam pisał, że w tylnych dzwiach są po 2 obok siebie - ale jakoś tak mi z zewnątrz na 2 nie wygląda. Podobno w tylnej klapie pod tapicerką jest przygotowane miejsce do zamontowania 2 okrągłych głośników - astry kombi np tak mają)

Pozdr.

Tomek

#3 OFFLINE   actom

actom
  • 224 postów

Napisany 20 czerwca 2007 - 06:33

Co do mocy to bardziej bym obstawał przy 4x15W. Głośników z tym radiem jest 8. W każdych drzwiach po 2, z tym że w tylnych są dwa obok siebie, a w przednich wysokotonowy jest koło klamki

#4 OFFLINE   costek

costek
  • 13 postów

Napisany 20 czerwca 2007 - 20:38

Dzięki za odpowiedz
Jeżeli ma faktycznie 4x15 W- to czuć malizną :oops:
Ale jak obsługuje 8 głośników to nie było by za mało?

Jak odbiore autko to wkleje fotki oczywiście
Pozdrawiam

#5 OFFLINE   thomas

thomas
  • 245 postów

Napisany 20 czerwca 2007 - 21:32

No tak na prawdę to obsługuje tylko 4 - bo w przednich drzwiach ten na dole i ten wysokotonowy przy klamce można traktować jako jeden - ponieważ są one połączone poprzez zwrotnicę - czyli na ten na dole idzie część pasma na ten do góry kolejna część, przy czym w zasadzie głośnika wysokotonowego nie należałoby liczyć w ogóle do obciążenia wzmacniacza - bo jego moc elektryczna to maksymalnie pojedyncze waty. W tylnych drzwiach sytuacja podejrzewam wygląda podobnie - więc w zasadzie masz normalnie - 4 pełno pasmowe "zespoły głośnikowe" Jeżeli faktycznie ma te 15 W - to nie ma co się podniecać np perspektywą zamiany na radio 25 W - bo efekt zamiany będzie powiedziałbym - subtelny :smile:

No ten fabryczny zestaw z tym radiem jakością nie powala z nóg, ale nie ma tragedii (jak na warunki samochodowe oczywiście :mrgreen: ). Ja np bardzo lubię słuchać Eski-rock - ale ten zastaw w omedze o kilka klas przewyższa ich tragiczne nadajniki :lol: i ta stacja nie zagrałaby dobrze nawet pewnie na sprzecie za parenascie tys.

Zobacz - jeżeli Ci nie wystarczy to co masz, to może trzeba by rzeczywiście wymienić wszystkie głośniki i jakiś wzmacniacz dołożyć (przy założeniu że zostajesz przy oryginalnym radiu). Musiałby mieć możliwość wysterowania go sygnałem z wyjść głośnikowych Twojego radia.

A planujesz jakąś poważniejszą przebudowę audio w omedze?
Czy świat się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy wkur...eni?

#6 OFFLINE   smalski

smalski
  • 7 postów

Napisany 28 czerwca 2007 - 12:52

Powiem szczerze,ze ja tez mam to radio (CDR2005) i jestem naprawdę zadowolony. Dla porównania w poprzednim moim wozie miałem nowe radyjko JVC 4x45W z CD, głośniczki nie najgorsze 2x13 i 2x10 i było zdecydowanie gorzej niż teraz mam w omie.
Bose nie mam.
Pozdrawiam.

#7 OFFLINE   kogut

kogut

240PS 550NM -> STRAIGHT 6

• 889 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 10 lipca 2007 - 19:01

Tak naprawdę, to radio ma moc równą 4x20W.