Witam,
Co może być przyczyna tego, że w mojej omedze na bloku, w miejscu gdzie powinien być wybity nr silnika- tego numeru nie ma??? Co to może oznaczać? W dowodzie mam, że to składak poj. 2,0. A jak na takiego starego dziadka to Omcia nawet jest zrywna. Czy można po czymś innym wywnioskować, co to za silnik i jakiej jest mocy?

Brak oznaczenia silnika
Rozpoczęte przez
adr111
, 20 cze 2011, 16:32
8 odpowiedzi na ten temat
Napisany 20 czerwca 2011 - 16:32
Napisany 20 czerwca 2011 - 17:09
[attach]13612[/attach]
[attach]13613[/attach]
Rozrząd mam z napinaczem, tutaj pompa nie napina paska rozrządu.
[attach]13613[/attach]
Rozrząd mam z napinaczem, tutaj pompa nie napina paska rozrządu.
Napisany 20 czerwca 2011 - 17:36
Może był wkładany silnik który teoretycznie miał być już "zutylizowany" i dlatego numerów nie masz.
Tak jak powiedział Sypus - masz jeden chyba z bardziej udanych silników jakie kiedyś robił Opel.
2,0 z ośmioma zaworkami - kod silnika C20NE
Numery powinny być na bloku pod kolektorem wydechowym.
Tak jak powiedział Sypus - masz jeden chyba z bardziej udanych silników jakie kiedyś robił Opel.
2,0 z ośmioma zaworkami - kod silnika C20NE
Numery powinny być na bloku pod kolektorem wydechowym.
Napisany 20 czerwca 2011 - 17:46
Nie minął miesiąc jak z paska wyleciały zęby:o i nic się nie stało. Kupiłem nowy za 64zł i w godzinkę z hakiem po kłopotach:D
Do robert3012;
No właśnie nie ma tam numeru. Cała powierzchnie jest gładka, nie ma śladu po szlifowaniu np. fleksem
Do robert3012;
No właśnie nie ma tam numeru. Cała powierzchnie jest gładka, nie ma śladu po szlifowaniu np. fleksem
Napisany 20 czerwca 2011 - 17:59
Nie minął miesiąc jak z paska wyleciały zęby:o i nic się nie stało.
A to dlatego że to jeden z niewielu silników które wybaczają zaniedbanie w postaci nie wymienienia rozrządu na czas. Jest "bezkolizyjny".
Napisany 20 czerwca 2011 - 18:08
A tak z ciekawości. Jak się ma sprawa ,,bezkolizyjności'' w rzędówkach 2,6 i 3,0 24V?
Bo to są łańcuchowce. Ile wytrzyma tam łańcuch km-ów?
Bo to są łańcuchowce. Ile wytrzyma tam łańcuch km-ów?