niskie napięcie na wtryskach
Napisany 19 czerwca 2007 - 15:05
Napisany 19 czerwca 2007 - 15:07
Napisany 19 czerwca 2007 - 18:05
[B]
Napisany 19 czerwca 2007 - 19:32
Napisany 19 czerwca 2007 - 21:24
Jesli nie bardzo kumasz to pewnie bedziesz sie musial udac do gaziarza ( jesli oczywiscie zamierzasz zaczynac od sprawdzania tego urzadzenia) , moze dostaniesz jeszcze jakies inne rady odnosnie Twojego problemu z Omega. Nie znam ukladu wtryskowego w 2,5 dlatego dalej sie nie wypowiadam.
Napisany 12 lipca 2008 - 08:51

Napisany 12 lipca 2008 - 08:56
Witam. posiadam omege 2.5 ze zwykłym gazem ( z takim juz kupilem niestety). chodzi to calkiem dobrze jak narazie nie mialem wiekszych problemow.ale po sprawdzeniu bledow wychodzi za niskie napiecie na wszystkich cylindrach i swieci check no i niestety wyłacza sie TC jak docisne kluske a spalanie chwilowe staje na ok 80 litrach. jest to gaz bez rzadnego kompa nawet nie ma silnika krokowego na przewodzie od gazu jak to mialem w poprzednim aucie. pytałem gazownika czy zalozenie emulatora cos zmieni to usłyszalem ze to nic nie daje i ze nadal bedzie swiecic sie check. powiedzcie czy tak faktycznie bedzie czy tylko chciał mnie zmyc?! a i jeszcze jedno czasami check gasnie i jest wszystko ok przewaznie jak jade ze stalą predkoscia. z gory dziekuje za odpowiedz. pozdrawiam
za niskie zapiecie to brak emulatora.
co to znaczy wylacza sie TC ?
a spalanie chwilowe na kompie to max 39.8 wiec nie wiem skad 80.
Napisany 12 lipca 2008 - 10:05
Napisany 12 lipca 2008 - 10:39
z ta instalacja raczej TC nigdy nie zadziała bo nie ma ją co sterować (odcinać dopływ paliwa) i dlatego wyłącza się całkiem i sygnalizuje awarięnie bardzo wiem co ma robic czsami TC sie przydaje.
jest to gaz bez rzadnego kompa nawet nie ma silnika krokowego na przewodzie od gazu
Napisany 12 lipca 2008 - 10:53
blad za niskie napiecie na wtryskach to wina tego o czym pisal Beast
[B]
Napisany 12 lipca 2008 - 11:10
wyłacza tz mignie kontrolka TC 2 lub 3 razy i swieci sie caly czas a kola kreca sie. a spalanie na benzynie chwilowe max faktycznie jest 39,8 a na gazie jak swieci sie check pokazuje ok 80. troche tp nie realne no ale tak sie wyswietla a srednie kokazuje caly czas 39,8. co do emulatora to jak pytalem gazownika odpowiedzial ze to nie pomoze. stwierdzilze juz próbowal w takim aucie i to nic nie dalo. nie bardzo wiem co ma robic czsami TC sie przydaje. co radzisz Beast?
pozbyc sie tej bomby albo wstawic sekwencje..
Napisany 12 lipca 2008 - 11:24
tak wiem że za to odpowiada emulator i beast, mu to napisał ale kolega slawny.pl1, chciałwiedzieć dlaczego na lpg nie działa TC to niby jak mu to najprościej wytłumaczyć ??? skoro silnik nie reagujeblad za niskie napiecie na wtryskach to wina tego o czym pisal Beast
Napisany 12 lipca 2008 - 15:43