Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

niskie napięcie na wtryskach

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
12 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   piotr197676

piotr197676
  • 2 postów

Napisany 19 czerwca 2007 - 15:05

witam mam omcie 2,5v6 z 94 wyskoczył mi na kompie komunikat "niskie napięcie na wtrysku 1,2,3,5.czy to może być przyczyną odmowy jazdy na paliwie(bo na gazie jest ok)

#2 OFFLINE   jacekczewa

jacekczewa

jacekczewa

• 2 630 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 19 czerwca 2007 - 15:07

NIskie to moze oznaczac ze masz przerwe w obwodach wtrysków.

#3 OFFLINE   kczech

kczech
  • 3 552 postów
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 19 czerwca 2007 - 18:05

oczywiscie ze moze byc - czesto tak jest jak padnie emulator wtryskow paliwowych (element instalacji lpg,cng)
CZĘŚCI AKCESORIA WARSZTAT - www.somad.pl
[B]

#4 OFFLINE   piotr197676

piotr197676
  • 2 postów

Napisany 19 czerwca 2007 - 19:32

kczech, gdzie szukać tego emulatora(co to jest tak wogóle?)

#5 OFFLINE   kczech

kczech
  • 3 552 postów

Napisany 19 czerwca 2007 - 21:24

emulator to urzadzenie ktore zal i wyl wtryski paliwowe podczas jazdy na gazie oraz symuluje prace wtrysków paliwowych. Z reguly w instalacjach II gen jest to osobny modul opisany "emulator wtryskow" przy instalacjach gazowych wtryskowych ten modul moze znajdowac sie w tej samej skrzynce co cala elektronika do instalacji.
Jesli nie bardzo kumasz to pewnie bedziesz sie musial udac do gaziarza ( jesli oczywiscie zamierzasz zaczynac od sprawdzania tego urzadzenia) , moze dostaniesz jeszcze jakies inne rady odnosnie Twojego problemu z Omega. Nie znam ukladu wtryskowego w 2,5 dlatego dalej sie nie wypowiadam.

#6 OFFLINE   slawny.pl1

slawny.pl1

:)

• 195 postów

Napisany 12 lipca 2008 - 08:51

Witam. posiadam omege 2.5 ze zwykłym gazem ( z takim juz kupilem niestety). chodzi to calkiem dobrze jak narazie nie mialem wiekszych problemow.ale po sprawdzeniu bledow wychodzi za niskie napiecie na wszystkich cylindrach i swieci check no i niestety wyłacza sie TC jak docisne kluske a spalanie chwilowe staje na ok 80 litrach. jest to gaz bez rzadnego kompa nawet nie ma silnika krokowego na przewodzie od gazu jak to mialem w poprzednim aucie. pytałem gazownika czy zalozenie emulatora cos zmieni to usłyszalem ze to nic nie daje i ze nadal bedzie swiecic sie check. powiedzcie czy tak faktycznie bedzie czy tylko chciał mnie zmyc?! a i jeszcze jedno czasami check gasnie i jest wszystko ok przewaznie jak jade ze stalą predkoscia. z gory dziekuje za odpowiedz. pozdrawiam :wink:

#7 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 12 lipca 2008 - 08:56

Witam. posiadam omege 2.5 ze zwykłym gazem ( z takim juz kupilem niestety). chodzi to calkiem dobrze jak narazie nie mialem wiekszych problemow.ale po sprawdzeniu bledow wychodzi za niskie napiecie na wszystkich cylindrach i swieci check no i niestety wyłacza sie TC jak docisne kluske a spalanie chwilowe staje na ok 80 litrach. jest to gaz bez rzadnego kompa nawet nie ma silnika krokowego na przewodzie od gazu jak to mialem w poprzednim aucie. pytałem gazownika czy zalozenie emulatora cos zmieni to usłyszalem ze to nic nie daje i ze nadal bedzie swiecic sie check. powiedzcie czy tak faktycznie bedzie czy tylko chciał mnie zmyc?! a i jeszcze jedno czasami check gasnie i jest wszystko ok przewaznie jak jade ze stalą predkoscia. z gory dziekuje za odpowiedz. pozdrawiam :wink:

za niskie zapiecie to brak emulatora.
co to znaczy wylacza sie TC ?
a spalanie chwilowe na kompie to max 39.8 wiec nie wiem skad 80.

#8 OFFLINE   slawny.pl1

slawny.pl1

• 195 postów

Napisany 12 lipca 2008 - 10:05

wyłacza tz mignie kontrolka TC 2 lub 3 razy i swieci sie caly czas a kola kreca sie. a spalanie na benzynie chwilowe max faktycznie jest 39,8 a na gazie jak swieci sie check pokazuje ok 80. troche tp nie realne no ale tak sie wyswietla a srednie kokazuje caly czas 39,8. co do emulatora to jak pytalem gazownika odpowiedzial ze to nie pomoze. stwierdzilze juz próbowal w takim aucie i to nic nie dalo. nie bardzo wiem co ma robic czsami TC sie przydaje. co radzisz Beast?

#9 OFFLINE   Kristofer

Kristofer

VECTRAIrmscher1,9150+chip

• 1 758 postów

Napisany 12 lipca 2008 - 10:39

nie bardzo wiem co ma robic czsami TC sie przydaje.

z ta instalacja raczej TC nigdy nie zadziała bo nie ma ją co sterować (odcinać dopływ paliwa) i dlatego wyłącza się całkiem i sygnalizuje awarię

jest to gaz bez rzadnego kompa nawet nie ma silnika krokowego na przewodzie od gazu

#10 OFFLINE   kczech

kczech
  • 3 552 postów

Napisany 12 lipca 2008 - 10:53

tc - odcina paliwo????? Kristofer - rozwin temat.........
blad za niskie napiecie na wtryskach to wina tego o czym pisal Beast
CZĘŚCI AKCESORIA WARSZTAT - www.somad.pl
[B]

#11 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 12 lipca 2008 - 11:10

wyłacza tz mignie kontrolka TC 2 lub 3 razy i swieci sie caly czas a kola kreca sie. a spalanie na benzynie chwilowe max faktycznie jest 39,8 a na gazie jak swieci sie check pokazuje ok 80. troche tp nie realne no ale tak sie wyswietla a srednie kokazuje caly czas 39,8. co do emulatora to jak pytalem gazownika odpowiedzial ze to nie pomoze. stwierdzilze juz próbowal w takim aucie i to nic nie dalo. nie bardzo wiem co ma robic czsami TC sie przydaje. co radzisz Beast?

pozbyc sie tej bomby albo wstawic sekwencje..

#12 OFFLINE   Kristofer

Kristofer

VECTRAIrmscher1,9150+chip

• 1 758 postów

Napisany 12 lipca 2008 - 11:24

blad za niskie napiecie na wtryskach to wina tego o czym pisal Beast

tak wiem że za to odpowiada emulator i beast, mu to napisał ale kolega slawny.pl1, chciałwiedzieć dlaczego na lpg nie działa TC to niby jak mu to najprościej wytłumaczyć ??? skoro silnik nie reaguje

#13 OFFLINE   slawny.pl1

slawny.pl1

• 195 postów

Napisany 12 lipca 2008 - 15:43

wiem ze załozenie sekwencji wszystko rozwiaze ale nie stac mnie w chwili obecnej na nia. powiem tak jak juz na gazie check zgasnie co zdarza sie sporadycznie raz na kilka zapalen to TC dziala przynajmniej mam takie wrazenie bo kontrolka miga przy uslizgu kół i silnik lekko sie dławi. wiec juz nie wiem jak to jest.da sie cos z ytm zrobic zeby dzialalo czy mam dac sobie spokuj i zbierac na sekwencje? moze pojsc do innego gazownika i zapytac co z tym emulatorem.