Lekkie koło zamachowe
Napisany 13 czerwca 2011 - 17:03
Kolo te jest napewno duzo lzejsze od standardowego wiec niby powinno auto sie lepiej wkrecac na obroty.Co o tym myslicie??
Dokladnie takie kolo-
http://cgi.ebay.co.u...e=STRK:MEWAX:IT
Napisany 13 czerwca 2011 - 19:08
Coś mi sie wydaje że jest za mała średnica sprzęgła.
Z tego co wiem to te kolo zakladaja do silnika 2.0let i ludzie maja gruubo ponad 250 koni i daje rade wiec do 3.0 tez chyba wytrzyma??
Napisany 13 czerwca 2011 - 19:09
Coś mi sie wydaje że jest za mała średnica sprzęgła.
kolega zadal konkretne pytanie, odnosnie kola nic nie wspominal o sprzegle wiec nie rob zbednego zamieszania;)
Napisany 13 czerwca 2011 - 19:34
Napisany 13 czerwca 2011 - 19:47
dociskiem i z tarczą sprzęgła ale to inne bajka.
Docisk bedzie montowany od omegi a tarcza od vectry 2.6
Napisany 13 czerwca 2011 - 19:52
Napisany 13 czerwca 2011 - 19:56

ZWYKŁY KLUBOWICZ
Napisany 13 czerwca 2011 - 20:00

Napisany 13 czerwca 2011 - 20:05
dobrze by było jak by exec tu zajrzał, wiem że zmieniał zamach ale na co to
On chyba zakladal jednomase odelzona okolo 7-8kg.
Co do wysprzeglika czy siegnie czy nie to bede mial wiecej info w najblizszym czasie;)
Napisany 13 czerwca 2011 - 21:22
Exec zmienial z Vectry chyba.
dokladnie kolo z VB ktore zoztalo odelzone wiec mocowanie i odleglosci pozostaja takie same jak w przypadku normalnej DM.
w przypadku kolo z C20xe trzeba troche pokombinowac;)
najwazniejsza jest dostepnosc i cena
lekkie kolo kosztuje okolo 300 funtow nie chodzi ni o takie stoczone z VB ktore moze wyleciec bokiem , tylko wytoczone z odpowiedniego materialu.
natomiast C20xe to koszt 15-30 funciakow no i pare innych bajerow i zamkniemy sie w 100funciakow
Napisany 14 czerwca 2011 - 10:32
dokladnie kolo z VB ktore zoztalo odelzone wiec mocowanie i odleglosci pozostaja takie same jak w przypadku normalnej DM.
w przypadku kolo z C20xe trzeba troche pokombinowac;)
najwazniejsza jest dostepnosc i cena
lekkie kolo kosztuje okolo 300 funtow nie chodzi ni o takie stoczone z VB ktore moze wyleciec bokiem , tylko wytoczone z odpowiedniego materialu.
natomiast C20xe to koszt 15-30 funciakow no i pare innych bajerow i zamkniemy sie w 100funciakow
po czym wnosisz ze kolo od vb moze wyleciec bokiem?
i prosze mi tutaj nie pisac o niewywazanym kole, bo to nie jest ''komarek''
Napisany 14 czerwca 2011 - 10:35
bo było obrabiane żeby zrzucić masę jakieś 7kg...po czym wnosisz ze kolo od vb moze wyleciec bokiem?
wystarczy mała niedokładność i przy takich obrotach może wyjść bokiem albo górą albo dołem...

ZWYKŁY KLUBOWICZ
Napisany 14 czerwca 2011 - 10:36
bo było obrabiane żeby zrzucić masę jakieś 7kg...
wystarczy mała niedokładność i przy takich obrotach może wyjść bokiem albo górą albo dołem...
napisalem wyraznie - to nie jest ''komarek''
jak ktos odchudza zamach i nie wywaza to powinien rowerem jezdzic
Napisany 14 czerwca 2011 - 10:41
No to walsnie Serek o tym pisal.

Napisany 14 czerwca 2011 - 14:11
a co ci da wyważenie jak podczas obróbki ścianki niechcący i niezauważenie zostały za cienkie w nieodpowiednim miejscu??
Napisany 14 czerwca 2011 - 14:28
a co ci da wyważenie jak podczas obróbki ścianki niechcący i niezauważenie zostały za cienkie w nieodpowiednim miejscu??
ale juz nie pisz o skrajnych przypadkach partactwa tokarza.
i wrocmy do temata

Napisany 14 czerwca 2011 - 15:54
twój post jest bynajmniej nie poważny, jak ktoś się nauczył tych obliczeń to nie pracuje na tokarce, obliczeń dokonują konstruktorzy którzy w większości po usłyszeniu że mają obliczyć odelżone koło zamachowe i dać na to pisemną gwarancję podziękują za współpracę a pozostała część która się zgodzi skasuje więcej niż byś dostał za dwie swoje omegi

i właśnie przez to każdy robi koła zamachowe "na czuja" a później albo chodzi albo odpada silnik od skrzyni :mag:
Napisany 14 czerwca 2011 - 19:22