Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

wiszące przewody/kable

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
2 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   czesiek

czesiek

nagadałem się

• 3 019 postów
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.5 V6 X25XE

Napisany 30 maja 2011 - 08:25

Dzień dobry.

Wczoraj wracając ze zlotu, przejechałem kołem jakąś rzecz która odpadła od tira. Był huk ale koło było całe więc pojechałem dalej. Dopiero wieczorem zobaczyłem, że przewody (kable) które biegną pod podwoziem są "luźne". Znaczy się to coś musiało o nie zahaczyć i powyrywać. Od czego te przewody są? Mam się bać? W dodatku jeden przewód w dotyku jest jakby przełamany, ale auto prowadzi się jak zwykle.

Poniżej zdjęcia.

Dodany obrazek

Dodany obrazek

#2 OFFLINE   Ziutek50

Ziutek50

**** świat do góry nogami

• 7 326 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 30 maja 2011 - 08:40

to masz przewody paliwowe i odpowietrzenie zbiornika z PB oraz ze zbiornika LPG, jak jest przełamany to ja dla świętego spokoju ducha i sumienia bym wymienił.

#3 OFFLINE   rob999

rob999
  • 10 postów

Napisany 30 maja 2011 - 22:11

wydaje sie że tylko wiszą ! gazowego nie widzę chyba że to ten w drugim planie. Gazowy trudniej rozwalić - musiałoby być bezpośrednie trafienie. Jak nic nie cieknie to tylko bym podwiesił. Co do tirów kiedyś najechałem na zgubiony kluch chyba 46 płaski - po przejechaniu przednim kołem wbił mi się w próg :D miałem wtedy volvo 940 pozdro