witam wszystkich znawcow otoz mam pytanie czy pompa wtryskowa od bmw e34 tds 92r podejdzie do mojej omegi 98r tds czy bedzie pracowała bez zastrzezen prosze o porade

pompa wtryskowa do omegi od bmw e34 tds
Rozpoczęte przez
kaptur1
, 07 kwi 2011, 17:45
5 odpowiedzi na ten temat
Napisany 07 kwietnia 2011 - 17:45
Napisany 14 kwietnia 2011 - 11:28
Witam. Tydzień temu byłem pompiarza i dokładnie mi to wytłumaczył (a nawet pokazał na schematach). Pompa jest taka sama w BMW i Oplu ale rozstaw śrub mocujących inny. Czyli pompa by u Ciebie chodziła ale nie dałbyś rady jej założyć

Napisany 14 kwietnia 2011 - 11:30
to wychodzi na to że pewnie dałoby rade przełożyć bebechy ale to już chyba robota dla zapaleńców i znawców tematu 
rożnica zdaje się byłaby w nastawniku BMW z tego rocznika to raczej potencjometryczny a Omega to już indukcyjny, nie wiem jak to się ma do kwesti podłąćzenia bo w samej pompie nie można zamienić nastawnika

rożnica zdaje się byłaby w nastawniku BMW z tego rocznika to raczej potencjometryczny a Omega to już indukcyjny, nie wiem jak to się ma do kwesti podłąćzenia bo w samej pompie nie można zamienić nastawnika
Napisany 14 kwietnia 2011 - 11:38
Witam. Tydzień temu byłem pompiarza i dokładnie mi to wytłumaczył (a nawet pokazał na schematach). Pompa jest taka sama w BMW i Oplu ale rozstaw śrub mocujących inny. Czyli pompa by u Ciebie chodziła ale nie dałbyś rady jej założyć
w bmw byly 2 rodzaje pomp. jedna pasuje do omegi druga nie. rozni sie wlasnie mocowaniem
Napisany 14 kwietnia 2011 - 11:42
Nastawnik da się zamienić w swojej omedze miałem silnik +pompa z bmw a nastawnik z opla tak że to jest do opanowania, co do różnic w samych pompach to jest na tym końcu co jest oring i wchodzi w blok inne średnice otworów gdzie pompa jest uszczelniona tylko nie pamiętam w którym silniku jest mniejszy otwór .
Napisany 14 kwietnia 2011 - 19:51
zakładałem silnik od BMW 525 TDS 96r. do Omegi 2.5TD i pompa się naddała-tzn. mocowanie na pompę było takie same.