Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

oświetlenie samochodu wew. prz otwarciu drzwi.

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
7 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   swiniaa

swiniaa

Zbanowany

• 166 postów

Napisany 07 kwietnia 2011 - 18:26

Witam ;) Miałem wcześniej omege b mv6 ... Pamiętam że jak drwi były zamknięte a otworzyłem centralnym z pilota i po otwarciu drzwi oświetlenie się automatycznie włączało . Obecnie znów mam mv6 lecz niestety tutaj po otwarciu drzwi nastaje ciemność tylko święcą się lampki po bokach w drzwiach ale nie w kabinie na górze. Tak samo od cimatronika cyferki bardzo słabą świecą. Czy ktoś jest w stanie pomóc ;) > pozdrawiam

zauważyłem iż ta lampka w środku całkowicie nie świeci więc może pewnie przepalona ... jak wyciągnąć ten plastik aby wymienić żarówkę ?

#2 OFFLINE   CHRIS

CHRIS
  • 72 postów

Napisany 07 kwietnia 2011 - 19:14

Czujnik przy drzwiach jest podwójny jeden sygnał na drzwi drugi na światło w kabinie. Tak było jak otwierałem drzwi natomiast nie pamiętam co się działo jak otwierałem kluczykiem. Sprawdź ten czujnik na początek. U mnie WD pomogło.

#3 OFFLINE   triko

triko
  • 40 postów

Napisany 07 kwietnia 2011 - 19:29

ale tu chodzi o to ze jak otwiera auto a nie drzwi wiec to nie czujnik morze gdzieś nie dochodzi sygnał od centrali czy coś a w mv6 jest to samo co gdzie indziej jak tez jak otwieram auto z centrali to się zapalają światła w środku choć ostatnio mam problem chyba z czujnikiem bo potrafią same się zaświecić z niczego ostatnio żeby nie sąsiad to cala noc by się paliły

#4 OFFLINE   swiniaa

swiniaa

Zbanowany

• 166 postów

Napisany 07 kwietnia 2011 - 20:16

No właśnie ale mi się właśnie zauważyłem ze środkowa lampka przy wstecznym lusterku w ogóle nie świeci te 2x okrągłe do czytania świecą jak włączę.

#5 OFFLINE   radek mv6

radek mv6
  • 87 postów

Napisany 07 kwietnia 2011 - 20:51

stawiam na przepalone żarówki lub na uszkodzony przewód.

#6 OFFLINE   CHRIS

CHRIS
  • 72 postów

Napisany 07 kwietnia 2011 - 21:00

Jak miałem ten czujnik uszkodzony to mi nie działało to domykanie (ryglowanie ) drzwi.

#7 OFFLINE   swiniaa

swiniaa

Zbanowany

• 166 postów

Napisany 07 kwietnia 2011 - 21:13

ale właśnie jak ściągnąć to osłone by wymienić żarówkę ?

#8 OFFLINE   Dortifan

Dortifan
  • 8 postów

Napisany 08 maja 2011 - 01:23

Witam,
z oprawą żarówek jest prosta sprawa. Od strony szyby są zatrzaski, a od strony Twojej głowy masz zaczepy. Wystarczy silnie odciągnąć oprawkę w kierunku szyby i zaczepy puszczą podsufitkę.
Druga sprawa to właściwa usterka. W moim wypadku nie były to żarówki, ale wyżarta ścieżka na płytce ściemniacza która znajduje się nad żarówkami. Łatwo było to zlokalizować bo tlenek miedzi ma kolor zielony. Zatem łączysz przewodem to co zostało wyżarte i lampki świecą znowu!
Powodzenia