Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Padl alternator

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
9 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   vis1966

vis1966

Roman

• 1 376 postów
  • Województwo: nie mieszkam w Polsce
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 X32SE

Napisany 04 kwietnia 2011 - 03:31

Nic w tym wyjatkowego! Ale niedziela i ni gdzie sie poratowac.Nie zycze tego nikomu 300km jechalem ponad 12 godzin.Na samym aku przejechalem 100km.
Reszta przygod jak odpoczne.:masakra:

#2 OFFLINE   Kesiaczek

Kesiaczek
  • 567 postów

Napisany 04 kwietnia 2011 - 08:38

znam ten bół, chodz nie w omedze, ale wracajac z zawodów z Libiaża do Kielc z dzieciakami padł nam alternator w busie na dodatek w grudniu jak te mrozy po -20 były. Wiec pociesze cie, ze masz szcescie ze juz jest ciepło:)

#3 OFFLINE   czeladnik

czeladnik

Drewniane samochody?

• 1 830 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Silnik: 2.5 DTI 24V Y25DT

Napisany 04 kwietnia 2011 - 12:46

No to współczuję, ale jakoś sobie poradziłeś?
Te skoki napięcia ładowania, o których pisałeś niedawno, nie były bez przyczyny.

Obecność korozji w Omedze, zadaje kłam powszechnej opinii, iż Opel robi gówniane samochody. A one z żelaza są zrobione, to rdzewieją :p

#4 OFFLINE   vis1966

vis1966

Roman

• 1 376 postów

Napisany 04 kwietnia 2011 - 18:41

No to współczuję, ale jakoś sobie poradziłeś?
Te skoki napięcia ładowania, o których pisałeś niedawno, nie były bez przyczyny.

No i wlasnie wyszlo szydlo z woraka! Naj gorsze ze jak ktos zobaczy obca rejestracje to chce zedzec z niego skore.Ten alternator kosztowal mnie 350zl. a mialo byc na poczatku 90zl. za uzywke.i nie przespna noc.Choc jestem zadowolony ze altek sprawny kupilem.Bo na goscia czekalem ponad piec godzin ktory mial przywiesc aletek a mial byc do dwu godzin.Przed wyjazdem poprosilem by mi podlaczyl aku zanim wróci do ladowania bym mogl odpalic.Podlaczyl ale tak ze rozladowl go do zera.A chcialem dojechac do konradbiker by z nim go wymienic.I :pupa: nie mam jak dojechac bo niby jak.Gosc sie tlumaczyl ze ktos mu kable pomieszal .Wiec zaproponowal ze sprzeda (lub zamieni)mi ze da mi aku jakis zlom a ja mu zostawie swoj i bedzie git(moj nowy) No za swoj dalem prawie 400zl. wiec pytam ile chce za niego on ze stowe wiec mowie ze ok! jak na nim dojade do konrada 7km to wezme.Ale juz nie mialem gotowki wiec mowie by pojechal ze mna do bankomatu .No klucha odpalila jedziemy do bankomatu.Place gosciowi stowe a on ze nie ze musze dac 150zl. bo on dal 260zl ze to nowy aku.No co musialem bo bylem bez wyjscia.Zaplacilem gosc odjechal.Do konrada dzwonie ze dojezdzm a klucha kaput aku zdechl po 7km.Taki byl niby nowy.Wiec juz konrad mowi ze mnie podcholuje do siebie.Wiec to zrobil i pomogl mi wymienic alternator ktory gosc mi przywiozl.Ktory mial kosztowc 90zl. a musial jechac po niego to wziol za przejazd 50zl.no i ze to do dizla to musze mu dac za niego 150zl.Wiecej nie chce mi sie pisac ile nerwow zjadlem.:masakra:O tyle dobrze ze sprzedal mi sprawny altek i dojechalem spokojnie do wawy o 4 rano.

#5 OFFLINE   hubertcht

hubertcht
  • 1 388 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 04 kwietnia 2011 - 19:05

Ktory mial kosztowc 90zl. a musial jechac po niego to wziol za przejazd 50zl.no i ze to do dizla to musze mu dac za niego 150zl.Wiecej nie chce mi sie pisac ile nerwow zjadlem.

co za :censored: z niego:pokoj:

#6 OFFLINE   czeladnik

czeladnik

Drewniane samochody?

• 1 830 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Silnik: 2.5 DTI 24V Y25DT

Napisany 04 kwietnia 2011 - 20:36

Gosc sie tlumaczyl ze ktos mu kable pomieszal

Cwaniaczek z trąbką w nosie, specjalnie tak zrobił, zeby Ci "opchnąć" aku. To najgorszy typ "homosapiens", który chce dorobić się na ludzkiej krzywdzie.

Obecność korozji w Omedze, zadaje kłam powszechnej opinii, iż Opel robi gówniane samochody. A one z żelaza są zrobione, to rdzewieją :p

#7 OFFLINE   vis1966

vis1966

Roman

• 1 376 postów

Napisany 04 kwietnia 2011 - 20:44

Po prostu dalem sie wyrolowac:dziura:

#8 OFFLINE   arczon82

arczon82
  • 1 193 postów

Napisany 05 kwietnia 2011 - 08:23

Po prostu dalem sie wyrolowac:dziura:

No wiesz wyrolować to może nie do końca Ty po prostu byłeś w potrzebie więc zapłaciłeś a że gościu był kut..... to sobie poleciał z tobą. Niestety jest dużo ludzi którzy dorabiają się na ludzkiej krzywdzie.

#9 OFFLINE   Dawido89

Dawido89
  • 1 640 postów
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 12 kwietnia 2011 - 14:01

:( ale się musiał śmiać jak odjechał...hiena

#10 OFFLINE   vis1966

vis1966

Roman

• 1 376 postów

Napisany 12 kwietnia 2011 - 17:47

:( ale się musiał śmiać jak odjechał...hiena

Dokladnie nazywam tak lawieciarzy bo on wlasnie jezdzi laweta.Nie obrazajac nikogo.
Altek rozebralem i okazalo sie ze sie szczotki po prostu skonczyly.Wymienie na nowe i bedzie na zapas:)