Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Kiepski początek tygodnia...

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
29 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   v1sua1

v1sua1

WRC (warcy-rycy-czeszczy)

• 62 postów

Napisany 29 marca 2011 - 23:46

Poniedziałek dzień zaczyna się nieźle ale zaraz dowiaduję się jednego kolegi nie bedzie w robocie "kacowe" jest nas razem trzech robota na akord więc będzie ciężko we dwóch podgonić. Godzina 14.00 dzwoni kolega obok z zakładu "siema cycek a ty gdzie tak ładnie wjechałeś że blotnik i lampe zalatwileś" wystrzeliłem na parking a jak trafiony... po paru minutach doszedłem zawijał składem na placu i rogiem przyczepy przeleciał, szukam kierowcy okazuje sie że skończył robote, telefon 112 dalej poszło z górki... Szczęście w nieszczęściu przynajmniej z ubezpieczenia pójdzie.
*błotnik
*lampa
*nadkole
*zderzak (do naprawienia, ale i tak w koszt wliczę )
*halogen
Myślę 1.500 powinno być
Kolejny dzień wtorek, niewyspany ;] w robocie idzie nieźle godz. 14.00 telefon,były właściciel mieszkania od którego kupiłem mieszkanie na początku roku ale poszedłem mu na rękę i ma czas do końca maja aby się wyprowadzić on w zamian za to zszedł mi z ceny 3tys. co ja bym musiał wydać za odstępne co teraz ja(mieszkam na stancji) wynajmuje jeszcze przez te pół roku.
Spotykamy się rozmawiamy atmosfera miła kiedy chcemy już iść bo córka chce spać, Pan wyskakuje z tematem abyśmy dopłacili mu za zabudowę kuchni 4tys, kiedy zabudowa kuchni jak i korytarza była w cenie mieszkania co zresztą zostało to wyszczególnione w umowie przedwstępnej a teraz mówi że przemyślał sprawę i trochę pochopnie postąpił dając ją w cenie... i jak niby ja mu nie zapłacę to przerobi meble i zabiera do nowego domu.
Nie wiem jaki jest sens przerobienia mebli do dużo większej kuchni, albo koleś chce mnie zrobić albo naprawdę ma cienko z kasą bo właśnie remontuje swój "nowy dom"

Może jemu jest ciężko nie wiem, wiem natomiast jedno na dzień dzisiejszy nie stać mnie abym od reki wyfrunął 4tauzeny co prawda zona pracuje ja też ale jest i dziecko, opłaty nie wspominając kredytu prawie 1.500 miesięcznie przez 15 lat a pod koniec maja czeka mnie remont którego i tak nie mogę przełożyć a pewnie wyjdzie coś około 10tyś:masakra:.
Mogłem w trakcie całej tej rozmowy uderzyć z grubej rury ale ugryzłem się w język, powiedziałem delikatnie co o tym myślę i dałem do zrozumienia że w umowie przedwstępnej jest wyraźnie napisane zab.kuchni w cenie mieszkania ...
Skończyło się na tym że my sie zastanowimy druga strona też i jeszcze raz wrócimy do tej rozmowy.

Dlatego radze wam wszystkim zbierać i podpisywać umowy nie wiadomo na kogo trafimy... Do końca tygodnia jeszcze 3 dni ciekawe co jeszcze mnie czeka heh :masakra:

#2 OFFLINE   adi87

adi87

była oma jest audi

• 128 postów

Napisany 01 kwietnia 2011 - 15:41

No stary to żeś zaczął nieciekawie ten tydzień, tak to już jest że jak się coś pieprzy to po całości. Mi ostatnio też zaczęło kasy brakować, do tego auto odmówiło posłuszeństwa padła UPG więc kilka stówek w plecy bo przy okazji rozrząd, pompa uszczelki uszczelniacze i inne pierdołki. Ogólnie kibel bo kasa potrzebna a tu kolejne wydatki dochodzą...

#3 OFFLINE   v1sua1

v1sua1

WRC (warcy-rycy-czeszczy)

• 62 postów

Napisany 01 kwietnia 2011 - 21:14

Kiepski początek ale dobry koniec, rzeczoznawca dziś był a wczoraj podrasowałem jeszcze tą stłuczkę :) opusciłęm drzwi, zderzak wypiąłem, brewkę i sie udało heh. Zostanie mi na dobre buty do omegi i laguny i może coś jeszcze.Dzięki kolegom z forum Mateeusz, michal987654321 kupiłęm graty i jutro poskłądam.
Co do grugiej sprawy umowa przedwstepna sie znalazla, notariusz powiedział co nieco i jestem spokojny :)
Co nas nie zabije to nas wzmocni ;)
Pozdro

#4 OFFLINE   Monsteer

Monsteer
  • 101 postów
  • Województwo: małopolskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.5 TD X25DT

Napisany 19 lipca 2011 - 22:26

mała puenta :)

#5 OFFLINE   mikepl25

mikepl25
  • 12 postów

Napisany 26 października 2011 - 08:55

wiecie gdzie mozna kupic luterka STEINMETZA ???urwali mi jedno :(

#6 OFFLINE   arekc1975

arekc1975
  • 47 postów

Napisany 31 października 2011 - 18:08

A mnie tydz. zaczoł się od wezwania na komende, miesiąc temu facet oskarzył mnie o to że mu przerysowałem golfa i dałem noge. I teraz musze jechać i przekonywać panią sierżant że to nie ja ponieważ byłem w pracy.:masakra:

#7 OFFLINE   adi87

adi87

była oma jest audi

• 128 postów

Napisany 01 listopada 2011 - 19:21

Ja jak Omegą staranowałem bramę i odjechałem to też dostałem wezwanie w poniedziałek, widać lubią tak na początek tygodnia :p

#8 OFFLINE   andzg

andzg
  • 1 373 postów

Napisany 01 listopada 2011 - 20:41

Ja jak Omegą staranowałem bramę i odjechałem to też dostałem wezwanie w poniedziałek, widać lubią tak na początek tygodnia :p

nie lepiej było zgłosić, że uszkodziłeś bramę? najwyżej zabraliby Ci 10% zniżek na rok, lub dwa, a teraz będziesz musiał płacić z własnej kieszeni.

Dobrze, że ktoś Cie zauważył i zgłosił na Policję :masakra:
przynajmniej poszkodowany nie będzie stratny

#9 OFFLINE   arekc1975

arekc1975
  • 47 postów

Napisany 24 listopada 2011 - 11:32

A mnie tydz. zaczoł się od wezwania na komende, miesiąc temu facet oskarzył mnie o to że mu przerysowałem golfa i dałem noge. I teraz musze jechać i przekonywać panią sierżant że to nie ja ponieważ byłem w pracy.:masakra:

Właśnie wyjaśniłem sprawe po oględzinach Pani sierż. stwierdziła że moje zarysowane lusterko nie mogło wyrządzić takich szkód jak miał ten golfik. I uwaga w łodzi bo facet dalej bedzie szukał omegi i może tak każdego ciągać po komendach.:-x

#10 OFFLINE   slawko1980

slawko1980
  • 108 postów
  • Województwo: małopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.5 DTI 24V Y25DT

Napisany 24 listopada 2011 - 19:15

Mój początek tygodnia też nie nalepszy. Postawiłem we wtorek swoje autko ładnie, tak aby nikomu nie przeszadzało(zwaracm na to uwagę, bo nienawidzę jak ktoś do du... stawia auto) na chwilkę poszedłem do sklepu(15 minut), wracam a tu zderzak z przodu obdarty i oczywiście po sprawcy ani śladu i brak monitoringu. Dziś pojechałem na zbieżność i okazało się, że jeden amortyzator z przodu zakończył swój żywot. Czasem tak jest, że coś się chrzani, ale trzeba pomyśleć, że iini mają gorzej.
GSI to było to, ale się sprzedało ;)

#11 OFFLINE   smadapmega

smadapmega
  • 776 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 18 grudnia 2011 - 19:07

chol....era zabrali mi dowód :mad: :masakra:

#12 OFFLINE   DaVePGN

DaVePGN

Drift King

• 4 228 postów
  • Województwo: wielkopolskie

Napisany 18 grudnia 2011 - 19:10

za???

#13 OFFLINE   Adam10

Adam10

Everybody lies

• 7 760 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 18 grudnia 2011 - 19:40

chol....era zabrali mi dowód :mad: :masakra:

:D no to witam w klubie :D

a za co??

#14 OFFLINE   Ziutek50

Ziutek50

**** świat do góry nogami

• 7 326 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 18 grudnia 2011 - 20:20

To jeszcze dopowiedz że w Antarze, bo jeszcze pomyślą że w Omedze :smiech:

ja to nie na początek ale na koniec tygodnia 6pkt i 200zł :masakra:

#15 OFFLINE   smadapmega

smadapmega
  • 776 postów

Napisany 18 grudnia 2011 - 20:41

a za co??

Korzystając z okazji że sucho na ulicy i auto się nie zachlapie wyjechałem na przejażdżkę Fleetwoodem. Widziałem ich w lusterku jak się przyczaili i jechali za mną. Na początku się przyczepili że mam podwójną tablicę z tyłu a jak powiedziałem że jedna to atrapa (jedną mam założoną amerykańską i coś trzeba było ściemić :jump: ) to zaczęli światła sprawdzać - pewnie żeby nie było iż na marne zatrzymali - przyczepił się że miga tylni kierunek jako całe światło na czerwono :mad: lepiej by gruchoty sprawdzali a nie... :masakra:

...jeszcze mandat chciał wlepić skubaniec :masakra:

#16 OFFLINE   Adam10

Adam10

Everybody lies

• 7 760 postów

Napisany 18 grudnia 2011 - 20:51

sprawdzać - pewnie żeby nie było iż na marne zatrzymali - przyczepił się że miga tylni kierunek jako całe światło na czerwono lepiej by gruchoty sprawdzali a nie...

...jeszcze mandat chciał wlepić skubaniec

:masakra:

ja to nie na początek ale na koniec tygodnia 6pkt i 200zł

CB się nie chciało zakladać?? :D

ja na koniec poprzedniego tygodnia 4 pkt i 100zł :D

To jeszcze dopowiedz że w Antarze, bo jeszcze pomyślą że w Omedze

przegląd już zrobiony, w tygodniu odbieram dowód :yes:

#17 OFFLINE   smadapmega

smadapmega
  • 776 postów

Napisany 19 grudnia 2011 - 00:05

:masakra:

CB się nie chciało zakladać?? :D

gdzie tam CB do auta prawie zabytku :oonie:

#18 OFFLINE   Adam10

Adam10

Everybody lies

• 7 760 postów

Napisany 19 grudnia 2011 - 07:39

gdzie tam CB do auta prawie zabytku :oonie:

to było do Ziutka ;)

#19 OFFLINE   Ziutek50

Ziutek50

**** świat do góry nogami

• 7 326 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 19 grudnia 2011 - 09:46

Po co zakladac caly zestaw na przejechanie 1200 metrow ??

#20 OFFLINE   DaVePGN

DaVePGN

Drift King

• 4 228 postów
  • Województwo: wielkopolskie

Napisany 19 grudnia 2011 - 10:55

Po co zakladac caly zestaw na przejechanie 1200 metrow

By zaoszczedzic

6pkt i 200zł

:p