Jonizatory powietrza
Napisany 12 marca 2011 - 21:47
Chciałyb zacząc temacik,SAMOCHODOWY JONIZATOR POWIETRZA co o tym myślicie? jakie zdanie macie na ten temat?
Napisany 14 marca 2011 - 19:50
Napisany 14 marca 2011 - 21:45
niewiem jak w aucie to sie sprawuje
ale kumpel ma cos takiego u siebie w domu i jak sie do niego wchodzi to czuc roznice
nie chodzi tu o zapach ani lekkosc powietrza ale poprostu cos innego
mysle ze mozna bez tego zyc
nie stwierdzam zadnych pozytywow, jak dla mnie zbedny bajer
a wogole zeby to poprawnie dzialalo musialoby byc pod pradem przez 24h a jak sie jezdzi raz na ruski rok to nawet to nie zadziala jak trzeba, przynajmniej tak mi sie wydaje
Napisany 14 marca 2011 - 21:49
Napisany 14 marca 2011 - 21:52
ale wezmu pod uwage to ze w zimie w aucie zawsze jest wilgoc i wogole
moze by cos z tego bylo;)
sama klima chyba nie przerobi calego powietrza
tyle ze znajac zycie klima i tak ma wieksza wydajnosc napewno niz jakies chinskie pudeleczko
Napisany 14 marca 2011 - 22:34
Napisany 15 marca 2011 - 18:55
Jak w samochodzie powietrze nie teges to ja proponuje czasami okno otworzyć.
albo jesc co innego

A na powaznie to nie ma to jak przewietrzanie kabiny.
Napisany 15 marca 2011 - 20:45

Napisany 15 marca 2011 - 20:49
Taki jonizator ma mój brat i sobie chwali .chodzi tu bardziej o odkażenie przewodów nawiewu powietrza z wszelakich ustrojstw i grzybów i tyle.Wstawia to do auta i tak sobie chodzi przy włączonym i pootwieranym nawiewie przy zamkniętych drzwiach ok 20-30 min.Nie miałem jeszcze okazji tego przetestować [zmawiamy się na to od 2-lat i nie było jakoś czasu]
Myślę że rzecz godna uwagi.
Chyba chodzi Tobie o srodek do czyszczenia klimy. To nie to samo
Napisany 15 marca 2011 - 22:17

Palę papierosy, w aucie również, w trasie dużo jak jeszcze jadę z innym palaczem .. to z okien się dymi bardziej niż z wydechu

No może jeszcze dopiszę .. fakt .. jest taki jakiś dziwny zapaszek .. ledwo wyczuwalny .. nie umiem go dokładnie nazwać, coś jak jak błyskawica .. albo jak w nocy na plaży nad morzem .. coś podobnego do zapachu jaki się czuje w wannie z dyszami z ozonem .. ale naprawdę minimalnie .. ledwo ledwo i to jak jadę długo beż otwierania okien.
I jeszcze jedno .. to co napisałem to nie żaden dowód na działanie czy niedziałanie

Napisany 15 marca 2011 - 23:28
Napisany 16 marca 2011 - 01:23

Napisany 16 marca 2011 - 14:27
Koledzy .. ale jonizator powietrza to nie są żadne cuda w stylu magnetyzera paliwa itp .. to tylko zwykła fizyka .. Troszkę mnie to dziwi, dyskutują o tym osoby które się nigdy z tym nie zetknęły
.. A jak mówiłem , jonizacja powietrza to fakt udokumentowany przez tysiące ekspertów
.. fakt fizyczny itp
.. słowem, to prawda, i to działa
Palę papierosy, w aucie również, w trasie dużo jak jeszcze jadę z innym palaczem .. to z okien się dymi bardziej niż z wydechu.. ale dzięki jonizatorowi w ogóle w środku nie czuć fajek .. nawet ludzie którzy nie palą nie wierzą że palę w aucie .. i to mi wystarczy nie wiem co takie zjonizowane powietrze jeszcze robi, czy co ma robić .. mi wystarczy że nie czuć fajek, nie muszę stosować żadnej chemii w postaci pachnideł .. i jest git ... a jak jeszcze może coś tam innego dobrego robić .. to więcej mi od niego nie potrzeba
No może jeszcze dopiszę .. fakt .. jest taki jakiś dziwny zapaszek .. ledwo wyczuwalny .. nie umiem go dokładnie nazwać, coś jak jak błyskawica .. albo jak w nocy na plaży nad morzem .. coś podobnego do zapachu jaki się czuje w wannie z dyszami z ozonem .. ale naprawdę minimalnie .. ledwo ledwo i to jak jadę długo beż otwierania okien.
I jeszcze jedno .. to co napisałem to nie żaden dowód na działanie czy niedziałanie.. wiem że jonizacja powietrza to fakt, ale czy jonizator na gniazdo zapalniczki działa tak jak powinien, nie wiem .. opisałem tylko to co zauważyłem i swoje odczucia odnośnie zapachu, być może są zupełnie subiektywne.
jakiego urządzenia używasz?mógłbys wstawić linka?chętnie wypróbowałbym u siebie
Napisany 16 marca 2011 - 14:33
Chyba chodzi Tobie o srodek do czyszczenia klimy. To nie to samo
o ozonator. mam i stosuje w warsztacie do odgrzybisania klimatyzacji i likwidacji zapachow - skuteczne tyle ze dobry zaczyna sie od 1000 pln
Napisany 27 kwietnia 2015 - 08:09
Napisany 27 kwietnia 2015 - 10:03
Odgrzeje kotlete, czy warto w takie cos inwestowac?
http://allegro.pl/10...5182356570.html
Nie, miałem takie coś zwykły badziew, to tylko sobie świeci i nic więcej.