Dyskusja - Zamienie Passata B5 na omege BFL
Napisany 05 marca 2011 - 10:52
passat B5 FL na omege FL to bym jeszcze zrozumiał
Napisany 05 marca 2011 - 11:30
co najmniej niemoralna propozycja!!
przecież właśnie napisał że passata na omegę zamienić chce...
Napisany 05 marca 2011 - 11:39
przecież właśnie napisał że passata na omegę zamienić chce...
Napisał, że na Omegę ale FL a kolega wyżej twierdzi, że gdyby miał passata po lifcie to mógłby chcieć omegi po lifcie.
Napisany 05 marca 2011 - 11:40
ale passat 1997 rok przed liftemprzecież właśnie napisał że passata na omegę zamienić chce...
Napisany 05 marca 2011 - 11:44
co najmniej niemoralna propozycja!!
passat jest drozszym autem w zakupie. nie wiem dlaczego bo do omegi sie nie umywa ale tak jest - najlepszy jest przebieg - 210000 w 14 letnim klekocie i to jeszcze z holandi.

Napisany 05 marca 2011 - 12:14
zapasowe!!
chyba na 1 kolo.
co z tego że chłopak chce zamienić przecież cena odgrywa większą role przy zamianie, a niestety VW się ceni przez stereotypy podobnie jak Merc...
Napisany 05 marca 2011 - 12:39
zapasowe!!
co z tego że chłopak chce zamienić przecież cena odgrywa większą role przy zamianie, a niestety VW się ceni przez stereotypy podobnie jak Merc...
4 koła + zapas
Napisany 05 marca 2011 - 14:35
4 koła + zapas
nie od dziś przecież wiadomo że wioska kupuje albo VW albo Audi ( bez urazy dla nikogo) ale panuje przekonanie że jak masz vw lub audi to masz super furę. Cenę wyznacza popyt a jak ludzie sami się nakręcja na wieś- wageny to i cena wyższa.
Jak dla mnie passat niczym się nie wyróżnia spośród innych aut a natworzyli już ich 101 generacji

...u nas pewnie ciężko będzie jemu zamienić się na paska bo każdy raczej nie schodzi z komfortu w dół

Napisany 05 marca 2011 - 14:51
Napisany 05 marca 2011 - 19:45
Napisany 05 marca 2011 - 21:21
Napisany 05 marca 2011 - 21:31
Dobry pasek jest lepszy od omegi i każdy to wie
w czym jest lepszy ? w znaczku na masce ?

slabiej wyposazone, do **** zawieszenie, drozszy w utrzymaniu, niewygodne fotele, przestarzaly silnik tdi - fakt ze pancerny.
Napisany 05 marca 2011 - 21:45
w czym jest lepszy ? w znaczku na masce ?
slabiej wyposazone, do **** zawieszenie, drozszy w utrzymaniu, niewygodne fotele, przestarzaly silnik tdi - fakt ze pancerny.
silnik stary ale znam mase ludzi co leją opał i w zime -15 facet - 0 problemow z rozruchem

Napisany 05 marca 2011 - 21:58
Dobry pasek jest lepszy od omegi i każdy to wie.
Sprzedawałem b5 fl na części full opcja , navi , skóra+alcantara, najmocniejszy 1.9 . Tylko że po rozebraniu tylnych drzwi okazało się ze zamiast głośników jest zaślepka

Napisany 05 marca 2011 - 23:37
A tak fajnie sie rozkrecil tematJeśli nie macie oferty zamiany to proszę o zakończenie spamu :police:

Napisany 06 marca 2011 - 01:49

Napisany 06 marca 2011 - 09:48
Od wielu lat byłem fanatykiem samochodów francuskich. W domu zawsze był francuz i był opel. Z opli to tylko astry a francuzy no cóż. Peugeot 405, renault 5 campus, renault megane, renault master, peugeot boxer. Pewnego dnia pojawił się VW Golf IV. Porażka jak dla mnie silnik 1,4. fakt że puknięte autko na diabła zrobione ale gniło jak nie wiem co, elektryka bardziej siadała niż w francuzach, golfik szybko ustąpił miejsce VW passatowi z 97 roku z silnikiem 1,9 tdi 90 konny. Co mogę powiedzieć. Jak wsiadałem z peugeota do passata to malina, kiera leciutko pracowała, skrzynia biegów miękko chodziła, pedały sprzęgła i gazu bardzo delikatne tylko te fotele takie twarde, wsiadając z powrotem do peugeota to tak jak bym się cofną wiekowo w technologii. Kiedy nabyłem omege i kiedy z niej się przesiadłem do passata to odczułem to samo wrażenie kiedy z passata wsiadałem do peugeota. Omega od pasata ma bardziej wygodne siedzenia, wspomaganie kierownicy lepiej chodzi, pedały jeszcze bardziej czułe i delikatne, cud malina. Co do pasata. Jest to 97 rok i jak na razie nie ma grama rdzy na nim, silnik się troszkę zaczyna pocić, delikatny wyciek z układu chłodzenia jeszcze nie zlokalizowany ale gdzieś na wężach puszcza, silnik równo pracuje, spalanie niskie, od 5 lat go mamy w domu i na razie żadnej poważnej awarii, tylko naprawy bieżące typu olej, filtry klocki no i te przesrane wachacze, ale tam w tym pasacie jest popieprzone przednie zawieszenie, masakra tylko tyle powiem, przy wymianie całego zawieszenia człowiek bardziej się nabaka niż przy wymianie zawieszenia w 4 omegach naraz.
Krótko o passacie:
Twarde siedzenia i zawieszenie, mało spala, blacha nie gnije, częsci cenowo takie same jak u każdego samochodu, mniejszy od omegi.
Mimo że omega nie umie sobie dać radę z rudą to i tak bardziej ją wole niż passata, nie wymienił bym się nigdy.
Bój opis jest poparty doświadczeniem, passat i omega nadal w domciu wiec mam porównanie.
Peugeot o którym pisałem to 405 z 89 roku(w tamtych latach bardzo luksusowy pojazd peugeota) omega z 95 roku a passat z 97 roku.
Nie Może On Służyć Przeciwko Niemu W Dniu Jutrzejszym, Ani Każdym Innym Następującym Po Tym Terminie.
Ponadto Autor Zastrzega Sobie Prawo Zmiany Poglądów, Bez Podawania Przyczyny
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ
[SIGPIC][/SIGPIC]
oddam moją renie. za darmochę. tę co widać na foto.
UWAGA duży GRATIS do reni, zwany kredytem
http://figop.digart.pl/
Napisany 07 marca 2011 - 11:28
passat jest drozszym autem w zakupie. nie wiem dlaczego bo do omegi sie nie umywa ale tak jest - najlepszy jest przebieg - 210000 w 14 letnim klekocie i to jeszcze z holandi. chyba na 1 kolo.
Beast bez urazy, a czy Ty uważasz, że przebieg w Omedze z 2000r w wysokości 150.000 jest wiarygodny i to np w 3.0V6? WĄTPIE, ktoś jak kupuje takie auto to dla tego aby jeździć i ma ono napewno dużo więcej.
Oczywiście śmieszy mnie jak widzę ludzi, którzy u mnie ubezpieczają VW 1.9TDi z 2000r i twierdzą, że to auto ma 175.000 i napewno nie było kręcone. Wyraźnie, śmiech!!
Jednak pamiętajmy, że Passat to nie tylko 1.9TDI, są też dobre jednostki, np 4.0 W8, auto z naprawdę dużym potencjałem i ogromnymi możliwościami, a co z napędem 4motion? Omega niestety nie ma tego, jednak co do zawieszenia to oczywiście tu nie ma co dyskutować, Omega bije passata o 3 głowy

Napisany 07 marca 2011 - 16:29
Napisany 07 marca 2011 - 16:40