Czy wyciągając silnik V6 trzeba rozpinać klimatyzację czy wystarczy odkręcić pompę i odchylić ją na bok i silnik górą wyjdzie??

wymiana silnika a klimatyzacja
Rozpoczęte przez
schak
, 06 mar 2011, 00:07
9 odpowiedzi na ten temat
Napisany 06 marca 2011 - 00:07
Napisany 06 marca 2011 - 00:20
Są ludzie którym się to udało, jest pewną szansa uszkodzenia przewodów, ale generalnie powinno się dać.
Wysłano z Desire HD z użyciem Tapatalk
Wysłano z Desire HD z użyciem Tapatalk
Napisany 06 marca 2011 - 08:40
odkręć i pokombinuj troszkę napewno silnik wyjdzie bez rozpinania klimy;)
Napisany 28 marca 2011 - 18:22
nie wyciągniesz silnka bez odkręcenia węży od pompy, niewykonalne ...
Napisany 29 marca 2011 - 22:34
miałem nadzieję że jak bez skrzyni, odkręceniu po bokach alternatora i wspomaganie, po przechyleniu silnika da się go odsunąć od pompy klimatyzacji na tyle że wyjdzie do góry.
Napisany 30 marca 2011 - 00:00
Ale po co te kombinacje alpejskie ?? Nie prościej pogadać w jakimś warsztacie od klimy aby odessali czynnik i potem dopłacić tylko za uzupełnienie go do stanu/nabicie/pracę maszyny. We Wro nie ma z tym problemu, koszt to max. 50 zł.
"Jestem lordem, jeżdżę Fordem :)"
Napisany 30 marca 2011 - 08:10
A u mnie jeszcze muszę jechać około 50km aby to zrobić. A boję się że po złożeniu gdzieś będzie uciekał i wyjdzie lipa.
Napisany 31 marca 2011 - 07:32
da się bez rozpinania klimy nawet z całym osprzętem silnika jedyny problem to półka pod cewkę bo haczy o mechanizm wycieraczek. Sprężarkę należy kilka razy przekładać podczas podnoszenia silnika bo jest półka miski oleju i ja nie maiłem wyciągniętej chłodnicy bo jak by była wyjęta to mniej kłopotu by było. Po założeniu nowego silnika wszystko szczelne i działa jak powinno.
Napisany 31 marca 2011 - 12:14
to mnie pocieszyłeś. Ciągle miałem nadzieję że da się tak jak mówisz.
Teraz tylko szukać jakiegoś anglika na części ze sprawnym sercem. Bo jak nie to chyba oldsmobilem przyjadę na zlot.
Teraz tylko szukać jakiegoś anglika na części ze sprawnym sercem. Bo jak nie to chyba oldsmobilem przyjadę na zlot.