Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Od czego ten bezpiecznik w skrzynce pod maska

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
6 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   sbozecki

sbozecki
  • 49 postów

Napisany 03 marca 2011 - 18:12

Witam wszystkich panowie juz 3-cie popołudnie szukam na forach i nic nie znalazlem od czego bedzie ten bezpiecznik bo cały czas mi go wywala dzis rano wsadzilem 40A i spalony znowu a zrobilem z 5 km silnik nawet nie miał mozliwosci sie zagrzac silnik wiec nie bedzie to od wetylatorów chłodnicy. Jak po pracy wsadzilem nowy 15A odpalilem fure właczylem wszystko swiatła nawiew wycieraczki ogrzewanie szyby tylnej i sie nie spalil ale rano znowu go szlak trafi jak pojade do pracy. Co moze byc przyczyna od czego on bedzie prosze o pomoc

dodam ze na zdjeciach z fomum nie znalazlem takiej skrzynki z tak rozmieszczonymi przekaznikami i bezpiecznikami :szpital:

Dodam ze nie mam klimy

#2 OFFLINE   manbuba

manbuba
  • 384 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 DTI 16v Y22DTH

Napisany 03 marca 2011 - 18:55

Witam wszystkich panowie juz 3-cie popołudnie szukam na forach i nic nie znalazlem od czego bedzie ten bezpiecznik bo cały czas mi go wywala dzis rano wsadzilem 40A i spalony znowu a zrobilem z 5 km silnik nawet nie miał mozliwosci sie zagrzac silnik wiec nie bedzie to od wetylatorów chłodnicy. Jak po pracy wsadzilem nowy 15A odpalilem fure właczylem wszystko swiatła nawiew wycieraczki ogrzewanie szyby tylnej i sie nie spalil ale rano znowu go szlak trafi jak pojade do pracy. Co moze byc przyczyna od czego on bedzie prosze o pomoc

dodam ze na zdjeciach z fomum nie znalazlem takiej skrzynki z tak rozmieszczonymi przekaznikami i bezpiecznikami :szpital:

Dodam ze nie mam klimy

Dla Twojego silnika znalazłem takie coś. Pod 6 jest wg tego schematu podgrzewacz paliwa.

Dodany obrazek

#3 OFFLINE   sbozecki

sbozecki
  • 49 postów

Napisany 03 marca 2011 - 19:03

wielkie dzieki jutro bede szukal przyczyny tam moze dlatego tez słabo zapala na zimnym

a powiedz mi jak masz opis do tej skrzynki co powinno byc umieszczone w pozycji

F1 bezpiecznik
1 przekaznik ale od czego
bo mam wolne miejsce

#4 OFFLINE   kocyk

kocyk

watching you

• 9 202 postów
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 03 marca 2011 - 19:56

spryskiwacze reflektorów

http://forum.omegakl...ead.php?t=11582
http://forum.omegakl...ead.php?t=24976

post-6508-0-52963300-1485200684.jpgUrbino 18

Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz. :p

#5 OFFLINE   robert514

robert514

bla bla bla

• 3 190 postów
  • Województwo: mazowieckie

Napisany 03 marca 2011 - 20:17

Witam wszystkich panowie juz 3-cie popołudnie szukam na forach i nic nie znalazlem

Kolego coś słabo szukasz, http://forum.omegakl...earchid=1904203
wpisana fraza "skrzynka trójkątna", czas szukania 15 sekund według tej porady http://forum.omegakl...ead.php?t=41338

#6 OFFLINE   snake

snake
  • 49 postów

Napisany 05 marca 2011 - 18:01

Mi on też często strzela.
A podgrzewanie paliwa masz w filtrze znajdującym się po prawej stronie, trochę poniżej zbiornika wyrównawczego. Dochodzą tam 2 złącza, jedno to czujnik temperatury, a drugie to zasilanie. Nie mam pojęcia dlaczego tak często strzela, ale jak ktoś to wie to niech da znać.

#7 OFFLINE   kocyk

kocyk

watching you

• 9 202 postów
  • Województwo: śląskie

Napisany 05 marca 2011 - 18:08

sorry pomyłka

post-6508-0-52963300-1485200684.jpgUrbino 18

Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz. :p