Jak ustawić mapy Elpigaz Stella
Napisany 24 lutego 2011 - 21:08
Jak się mają te wartości do siebie na wykresie? Jak zmodyfikować wartości żeby zmniejszyć kub zwiększyć dawkę? Jakie ustawić ciśnienie gazu, i w ogóle jak to powinno wyglądać.
Napisany 24 lutego 2011 - 21:41
Panowie ktoś może mi powiedzieć o co chodzi w ustawieniu map? Co oznacza skrót "t inj"?
Jak się mają te wartości do siebie na wykresie? Jak zmodyfikować wartości żeby zmniejszyć kub zwiększyć dawkę? Jakie ustawić ciśnienie gazu, i w ogóle jak to powinno wyglądać.
t inj to czas wtrysku. wartosci masz podawane w cyfrach. ustawiasz tak zeby w danej predkosci obrotowej po przelaczeniu na lpg nie zmienial sie czas wtrysku benzyny. jesli sie zmniejsza - zwiekszasz liczbe - i odwrotnie. najlepiej ustawiac podczas jazdy - potrzebne 2 osoby. cisnienie ustaw sobie na 0.9
Napisany 24 lutego 2011 - 23:43
Ciśnienie ustawię na 0,95 bara.
Napisany 25 lutego 2011 - 10:31
Ok czyli wartości podane w pozycjach t wtrysku PB/LPG mają być takie same?
Ciśnienie ustawię na 0,95 bara.
nie taki same bo nigdy tak nie bedzie. czas wtrysku lpg bedzie zawsze wiekszy procentowo (podejrzewam za 120 oczek znaczy tyle co 120%)
masz tak ustawic zeby t wttrysku benzyny nie zmienial sie w danej wartosci rpm po przelaczeniu na gaz. czyli jesli przy 800 rpm czas wtryski masz 4 ms to po przelaczeniu na lpg tez musi zostac na 4 ms a gazu bedzie wiekszy
Napisany 26 lutego 2011 - 16:35
Napisany 26 lutego 2011 - 17:46
Napisany 27 lutego 2011 - 11:27
Mam jeszcze pytanko: jeżeli chcę zwiększyć dawkę to dodaje wartości w zakresie który mnie interesuje, czyli jeśli jałowe to tam gdzie jest 1000, jak obroty w zakresie 3000-5000 to tam gdzie ten zakres tylko co dają wartości po lewej stronie tabelki podane w t. inj (czas wtrysku) wartości 2-18 ?
Napisany 27 lutego 2011 - 16:24
Nie mam takiej opcji, jest tylko tak jak na rysunku.
Mam jeszcze pytanko: jeżeli chcę zwiększyć dawkę to dodaje wartości w zakresie który mnie interesuje, czyli jeśli jałowe to tam gdzie jest 1000, jak obroty w zakresie 3000-5000 to tam gdzie ten zakres tylko co dają wartości po lewej stronie tabelki podane w t. inj (czas wtrysku) wartości 2-18 ?
w starszej wersji softu jest przelaczenie na benzyne przy niskim cisnieniu - w nowej faktycznie tego nie ma. mape mozesz zaznaczac blokami, trzymaj klawisz i zaznacz bloki ktore cie interesuja