Kartki za szybę/naklejki zlotowe/plakat
Napisany 20 lutego 2011 - 20:59
I może tym razem będzie jakaś konkurencja/inne pomysły.
Dlatego rzucam temat z wyprzedzeniem żeby nie było później gorączki.
Napisany 20 lutego 2011 - 21:00

Napisany 20 lutego 2011 - 21:04
Stąd też mój wyłom

A kto miał 3 wzór? Świętokrzyskie miało robiony przezemnie, był oficjalny a nie zauważyłem żeby był jakiś trzeci.
Napisany 20 lutego 2011 - 21:24
żeby potem nie było że trzeba poprawiac szybko przed zlotem bo plakat nie nadaje sie do druku
Napisany 20 lutego 2011 - 23:30
A jak się okazało ostatnio przy okazji kalendarzy niektóre drukarnie nie przyjmują projektów z za dużą ilością czarnego w czarnym

Napisany 24 lutego 2011 - 20:15
Plik powinien być w corelu wersja min.9
Projekty proszę wstawiać w jpgu , a orginalne pliki trzymac u siebie w cdr.
Napisany 02 marca 2011 - 18:56
Napisany 02 marca 2011 - 19:26
Napisany 02 marca 2011 - 21:25
kolorystyka sciagnieta od Rafcia, widok omki też
![:]](https://forum.omegaklub.eu/public/style_emoticons/default/splash.gif)
że o krzyżyku po środku już nie wspomne

Gdzie jest krzyż ?

na środku plakata

herby w tle wg mnie są po ... bo prakuje jeszcze tylko facjaty prezydenta i krótkiej historii o województwie

ale tak na poważnie - hmm na plakat na ulicy projekt ok, ale na aucie to za kase bym tego nawet nie podkleił, bo za za mała czcionka i za duzo grafik;)
Napisany 02 marca 2011 - 21:57
Omega Klub Polska zaprasza na XI Ogólnopolski Zlot, a nie że OKP zaprasza na XI zlot OKP (tak w skrócie).To chyba takie masło maślane wyszło :hmm:Moja propozycja na szybko
Napisany 02 marca 2011 - 22:07

Czcionkę można zmienić (akurat klubowej nie mam, znowu gdzieś posiałem)
Rafke kolorystyka wyszła przez przypadek (tak mi bardziej pasowało) ale żeby nie było to wrzucam kolor. I nie wiem gdzie ty krzyż widzisz. Swojego czasu plakaty były robione z odwołaniem do regionu w którym były organizowane i taki też zrobiłem. Co do kąta samochodu to operuje tym co mam/jest dostępne na necie

Poprawione

i wersja bez "OKP"

I proponowałbym wprowadzić poprawki do swoich projektów żeby było wiadomo na co się głosuje

Napisany 02 marca 2011 - 23:33
- jakoś odpycha mnie użycie skrótu OKP... (chodzi mi o jego czytelność dla laików) lepiej chyba napisać po prostu że Omega Klub Polska zaprasza na XI Ogólnopolski Zlot w Żaganiu i tyle...
- unikałbym robienia takich cieni pod literami... z doświadczenia powiem że w druku rzadko wypada to ładnie... można zostawić, oczywiście, ale dodałbym lub zwiększył (nie widzę już dziś za bardzo

- litery warto nie tylko powiększać ale też pogrubić... będą znacznie czytelniejsze na odległość... zwłaszcza na jadącym gdzieś obok aucie...
- tę Omegę wyjąłbym spod tej soczewki... ładnie by wyszło gdyby z herbu i tła przechodziło w Omegę... żeby ją bardziej odkryć czy uwidocznić... bo jej po prostu nie widać... no i przede wszystkim to lepsza by była troszkę większa....
- pomysł z herbem w tle wydaje mi się po prostu nie trafiony ponieważ jest on znany naprawdę nielicznym lub tylko miejscowym... a przecież będzie ten plakat po całej Polsce rozwieszany... więc chyba lepiej gdyby się skupić przede wszystkim na Omedze a jako drugi plan lub dodatek użyć herbu Żagania...
pytańko: do kiedy trzeba dostarczać projekty plakatów?? tez się tym zajmuję w pracy więc jak starczy czasu to coś pomyślę...
Napisany 02 marca 2011 - 23:37

Wrzucaj, wrzucaj, zoabczymy co tam masz w rękawie

Napisany 05 marca 2011 - 22:17
ale powinny być pokazane w tle 3 wersje, pokazane począwszy od OA do OB FL i było by fajnie

Napisany 06 marca 2011 - 01:52
A w tym momencie mamy 3-4 propozycje plakatu i 7 stron jałowej dyskusji. Nie o to mi chodziło.
Jeśli mogę to proszę Moderatorów o ogarnięcie tematu i zostawienie tego co istotne (wymagania i propozycje) żeby było jasne o co tu tak naprawdę chodzi.