Szum z tyłu auta słyszalny w czasie jazdy omega A
Rozpoczęte przez
arti83
, 20 sty 2011, 01:49
8 odpowiedzi na ten temat
Napisany 20 stycznia 2011 - 01:49
Kupiłem ome A która stała jakis czas,koleś mówi że odstawił ja jak spadł tegoroczny śnieg no spoko była rdza na tarczach więc w czasie jazdy było słychac taki szum.
Zrobiłem ją od wczoraj ponad 100km i szum jest nadal jak by łożysko z tyłu buczało,most lub podpora wału,jak dodaje gaz zaczyna buczeć przy 40km/h ale kiedy odejmuje jaz buczenie jest cichsze o 50%.
Dzwięk przypomina toczenie sie opon,słyszalny jest przy 40km/h.........
Jak sprawdzić podpor
-most
-lożuska kół
Gdzie w moście sprawdza sie poziom oleju
Zrobiłem ją od wczoraj ponad 100km i szum jest nadal jak by łożysko z tyłu buczało,most lub podpora wału,jak dodaje gaz zaczyna buczeć przy 40km/h ale kiedy odejmuje jaz buczenie jest cichsze o 50%.
Dzwięk przypomina toczenie sie opon,słyszalny jest przy 40km/h.........
Jak sprawdzić podpor
-most
-lożuska kół
Gdzie w moście sprawdza sie poziom oleju
Napisany 20 stycznia 2011 - 08:58
sprawdz olej w moscie ... jak wejdziesz pod auto na gruszce z mostu jest sruba do sprawdzania tylko nie wiem z której strony ...
flog30:looz: (odważni nie żyją wiecznie, za to ostrożni nie zyją wcale.........)
gg 512561
gg 512561
Napisany 20 stycznia 2011 - 17:34
sprawdz olej w moscie ... jak wejdziesz pod auto na gruszce z mostu jest sruba do sprawdzania tylko nie wiem z której strony ...
Z prawej od tyłu na imbus

Auto na podnośniku
-Wbijam 3bieg i słysze w budzie buczenie ale pod autem praktycznie tego nie słychać HYM ??
Stawiam na most a dokładnie lóżysko atakujące te co wychodzi z niego dyfer do wału,tylko pytanko czy tak ma być ?? pod autem nie słychać prawie a w aucie słychać

Łożsyka nic nie mają bo koła są podniesione w powietrzu,łożysko wału te podpowe jest ciche,jakieś dalsze nakierowania z zacnego grona forumowiczów ;-)
Napisany 21 stycznia 2011 - 08:17
padło łożysko mostu...
szukaj mostu...
szukaj mostu...

ZWYKŁY KLUBOWICZ
Napisany 21 stycznia 2011 - 13:51
JA tez sawiam na most. Właśnie z tydzień temu zmieniłem i jest ok. Aż dziwnie cicho :-)
Napisany 21 stycznia 2011 - 18:28
Wlałem nowy olej i jest o polowe ciszej,mysle o dolewkach jakiś regeneratorów ale nie wiem czy jest sens kiedy most kupie od 50-100zl,narazie bedzie debata czy kareta zostanie czy nie bo nie stac mnie na 3 auta
JAK KTOŚ MA TANIO SPRAWDZONY MOST DO OMEGI A TO BYM KUPIŁ

JAK KTOŚ MA TANIO SPRAWDZONY MOST DO OMEGI A TO BYM KUPIŁ

Napisany 22 stycznia 2011 - 14:14
kilku klubowiczy ma czesci do aut ,,,,beast ,sewerym 80 i michał 1984 zapytaj ich o to
flog30:looz: (odważni nie żyją wiecznie, za to ostrożni nie zyją wcale.........)
gg 512561
gg 512561
Napisany 22 stycznia 2011 - 16:25
kilku klubowiczy ma czesci do aut ,,,,beast ,sewerym 80 i michał 1984 zapytaj ich o to
Oni do omegi A raczej nie mają. Prędzej kolega BENUŚ.
Napisany 22 stycznia 2011 - 21:31
dobra dam sobie rade z tym mostem
mam ostatnie pytanie,czy jesli podpieram wał na kanale od dołu barkiem i podnosze to ów wał ma sie podnosić w podporze na około 0,5mm ?? ze widać jak by prześwit,czy ma być wmiare sztywno.