Potrzebuję opinii: BOSCHMANN Z-8529X
Napisany 17 stycznia 2011 - 10:25
BOSCHMANN Z-8529X
Łatka jaka przylepiona jest do tej marki jest conajmniej dwuznaczna. Jedni piszą OK inni psy wieszają w odniesieniu o całokształt natomiast co do tego modelu niewiele znalazłem.
Napisany 17 stycznia 2011 - 15:40
Napisany 17 stycznia 2011 - 21:35
Natomiast ze wzmacniaczami nie miałem styczności, ale biorąc pod uwagę moje doświadczenia z tą "marką" odradzam

A szczerze to za tą cenę lub niewiele więcej raczej da się kupić coś od "normalnego" producenta

EDIT: 1900W ale muzycznej, więc cholera wie ile to ma w RMS (już samo to że producent nie podaje tej wartości dla mnie sprzęt dyskwalifikuje a na opakowaniu tego nie widzę)
W tej kasie już bym wolał np używkę: http://allegro.pl/wz...1418555899.html
Napisany 17 stycznia 2011 - 23:40
Czy miał ktoś doczynienia z tym modelem?
BOSCHMANN Z-8529X
Łatka jaka przylepiona jest do tej marki jest conajmniej dwuznaczna. Jedni piszą OK inni psy wieszają w odniesieniu o całokształt natomiast co do tego modelu niewiele znalazłem.
Jeśli chcesz zasilić jednym wzmacniaczem wnętrze auta i suba to zdecydowanie lepszym (oraz tańszym) wyjściem są dwa wzmacniacze, jeden 4 kanałowy do wnętrza auta a drugi monoblok lub dwu kanałowy z możliwością mostka na suba. Niestety w przypadku podpięcia wszystkiego pod jeden może okazać się kichą, przy wejściu mocniejszego basu mogą pojawić się zakłucenia na pozostałych głośnikach związane ze spadkiem napięcia. Po za tym producent buszmena podaje że moc przy 2 omach jest 125W RMS, przy 4 teoretycznie 60, ale wzmacniacz nie osiągnie mocy napisanej przez producenta. A 350W RMS przy 2 omach na suba to zdecydowanie za mało, wzmacniacz osiągnie może 100 - 120W RMS przy 4 omach (mocy rzeczywistej a nie podanej przez producenta jako rzeczywista).
Także moim zdaniem zainwestuj w dwa wzmacniacze, i to najlepiej jakieś stare z lat 90-tych ich jakość jest kolosalna względem obecnych. Możesz poszukać sobie pieca Signat Roc 1, dobry jakościowo, 4-kanałowy i z dobrą mocą, a kupisz go za około 150zł.
Napisany 18 stycznia 2011 - 09:01

Dzięki koledzy.
Napisany 18 stycznia 2011 - 15:13

Napisany 18 stycznia 2011 - 15:48
Napisany 18 stycznia 2011 - 22:01
Także moim zdaniem zainwestuj w dwa wzmacniacze, i to najlepiej jakieś stare z lat 90-tych ich jakość jest kolosalna względem obecnych. Możesz poszukać sobie pieca Signat Roc 1, dobry jakościowo, 4-kanałowy i z dobrą mocą, a kupisz go za około 150zł.
Ja jestem tego samego zdania. stare wzmacniacze są lepsze jakościowo i taniej można je kupić (nie wliczam wzmacniaczy z górnej półki) ja mam alpine 3566, naprawdę polecam kipisz dobry za połowę ceny i jeszcze na głośniki zostaje.
Napisany 27 marca 2011 - 17:55
Mozna troszke wiecej na ten tamat?Akurat piski z obrotami to kwestia złego podłączenia
Napisany 27 marca 2011 - 20:01
Napisany 27 marca 2011 - 20:59
Mozna troszke wiecej na ten tamat?
Zazwyczaj piski w głośnikach objawiają się gdy masa podłączona jest pod akumulator, występują tylko na włączonym silniku i nasilają się wraz z obrotami. Wystarczy podłączyć na dobrze nośną masę pod karoserię i zazwyczaj kwestia pisków zostaje wspomnieniem. Na allegro jest dostępnych cała masa filtrów żeby nie piszczało ale ja szczerze w to nie wierzę, lepiej zainwestować w dobry ekranowany chinch, zasilające z dala od sygnałowych, masa pod karoserie i kondensator.