Elektroniczny System Antykorozyjny zna to ktos
Napisany 15 maja 2007 - 13:59
I tu sie pojawia moje pytanie czy jest sens wydac na to pieniadze??
koszt jednego 65 zl nasze Omcie potrzebuja 2 szt.
Mam Omege A i ten sam problem co wiekszasc posiadaczy tej Omci zjada mi nadkola od tylnch drzwi, to chgyba wada tych aut. Wiec zastanawiam sie co z ta ESA??
Pozdrawiam
Napisany 15 maja 2007 - 14:04
Poza tym z tego co pamiętam to na forum www.elektroda.pl było to opisywane i na razie nie jest to w 100% sprawne/pewne/działające.
Zdjęcia mojej byłej... Kluski
Napisany 15 maja 2007 - 20:11
Napisany 10 czerwca 2007 - 14:20
Witam, Jakis czas temu znalazlem takie cosik na allegro ESA ma podobno chronic przed korozja.
I tu sie pojawia moje pytanie czy jest sens wydac na to pieniadze??
koszt jednego 65 zl nasze Omcie potrzebuja 2 szt.
Witam ! Zakup takiego wynalazku to strata kasy a efekt zerowy. Owszem sprawdza się to ale nie w zabezpieczeniu aut (statki, zbiorniki, oczyszczalnie). Dodam że zawodowo zajmuję się zabezpieczeniami antykorozyjnymi i blacharką i w celach testowych zakupiłem wynalazek do przetestowania efekt jak wyżej. Tylko klasyczne zabezpieczenia, solidność wykonania i co ważne po zimie umyć auto!
[edit - chomiczek] poprawiłem cytat
Napisany 10 czerwca 2007 - 19:21

Napisany 10 czerwca 2007 - 19:34
Kazdy blacharz sobie z tym poradzi, ale szukaj kogos dobrego, zebys za 3 M-c znowu nie musial tego robic.czesc mi tez korozja nie oszczedziła omci zrzera mi pod uszczelkami przy szybach w 4 drzwiach co mam robic
Napisany 15 marca 2009 - 15:58

Napisany 28 kwietnia 2009 - 19:28
3. próbki
1. bez zabezpieczenia (efekt: mocno skorodowana)
2. zamontowane zabezpieczenie zgodnie z instrukcją (efekt ZNACZNIE mniejsza korozja!)
3. zamontowane zabezpieczenie z tym że płytki z urządzenia nie przykręcono (jak nakazuje instrukcja) a przyklejono na taśmę dwustronną bez kontaktu galwanicznego (efekt: brak śladów jakiejkolwiek korozji) niestety płytka urządzenia skorodowała na tyle że klasyfikuje się do wymiany.
PODSUMOWANIE:
Na zdrowy rozum metoda znana od lat, i jeśli urządzenie będzie poprawnie skonstruowane (nielicznie producenci aut montowali to u siebie, a obecnie nie znam żadnego) nie zlikwiduje nam już istniejącej korozji ale zabezpieczy np. samochód porobionej blacharce.
Na cud nie ma co się nastawiać ale jak sam zobaczyłem wyniki myślę że warto wydać te 50-60zł z z samej ciekawości co pokaże u nas:)
Napisany 28 kwietnia 2009 - 20:05
Hah, w koncu cos z mojej dziedziny (chemia). Sposob owszem i dziala... Chodzi o ochrone katodowa (http://pl.wikipedia....chrona_katodowa).
Tylko nie liczcie na to, ze po zakupie tego ruda wam zniknie. Jest to dobre po 'zakonserowaniu auta' i MOIM ZDANIEM przedluzy zywotnosc blach zanim rdza znowu wyskoczy...
Napisany 16 sierpnia 2009 - 14:34
temat stary, i do dziś nikt tego nie kupił? to będę pierwszy w takim razie
Napisany 01 września 2009 - 07:09

Napisany 01 września 2009 - 09:34

Napisany 08 maja 2012 - 21:18