Hertz DSK + Alpine CDE101R Mały problem z akustyką.
Napisany 29 grudnia 2010 - 13:38
Napisany 29 grudnia 2010 - 21:26

Napisany 29 grudnia 2010 - 22:57
Napisany 30 grudnia 2010 - 09:34
Napisany 30 grudnia 2010 - 10:41
Napisany 31 grudnia 2010 - 19:54
najzwyczajniej im mocy brakuje i to wszystko ale jak podepniesz ta skrzynke a przodu nie podepniesz pod wzmak to nie zagluszy ci ta skrzynia przodu?
dokładnie tak będzie... ja zrobiłem właśnie w takiej kolejności i dopiero jak podłączyłem przód pod wzmacniacz to zobaczyłem jak to powinno grać...

Napisany 03 stycznia 2011 - 11:49
Napisany 03 stycznia 2011 - 14:09
no i będziesz też miał straszne szumy na skrzyni... lepiej osobny (najlepiej mono) wzmak na skrzynię...Jak kupie wzmacniacz 4-ro kanałowy to 2 kanały można zmostkowac na suba, 2 dac na głośniki przód, tylko problem się pokazuje wtedy że jak sobie będę na radiu ściszał lub pogłaśniał subwoofer to to samo się stanie z głośnikami a nie koniecznie będzie to na tyle zgrane żeby to zdało egzamin na dłuższą metę. A znowu 2 wzmaki nie wchodzą w grę z prostej przyczyny finansowej.
Napisany 03 stycznia 2011 - 14:29
Jak kupie wzmacniacz 4-ro kanałowy to 2 kanały można zmostkowac na suba, 2 dac na głośniki przód, tylko problem się pokazuje wtedy że jak sobie będę na radiu ściszał lub pogłaśniał subwoofer to to samo się stanie z głośnikami a nie koniecznie będzie to na tyle zgrane żeby to zdało egzamin na dłuższą metę. A znowu 2 wzmaki nie wchodzą w grę z prostej przyczyny finansowej.
Radziłbym Tobie na próbę podłączyć wzmacniacz pod przednie głośniki i usłyszeć jak to gra. A potem myślę, że załapiesz bakcyla i dozbierasz na jakiś wzmak mono pod suba

Ew. może masz odpowiednie sterowanie wzmocnieniem na poszczególny kanał we wzmaku??
Napisany 03 stycznia 2011 - 15:31

Napisany 03 stycznia 2011 - 15:40
Ew. może masz odpowiednie sterowanie wzmocnieniem na poszczególny kanał we wzmaku??
Z poziomu radia tylko głosnosć, Z poziomu wzmacniacza nie wiem bo go jeszcze nie ma

nie koniecznie 2 wzmak beda drozsze niz 4 kanalowy
W sumie ok, ale na oba te zagadnienia jest jeszcze jedna odpowiedź która może być problemem -> Radio jak je kupowałem kosztowało ok 700zł ale to nie był jeszcze wysoki model Alpine ( te były poza moim zasięgiem ) i z tego co się orientuje, tam jest tylko na 1 wzmacniacz wyjście - Ma tylko 1 parę Chinchów z tyłu ( Miałem wcześniej też alpine tylko stare, model tylko z CD ale w swoich czasach najwyższy i miał 2 pary chinchów ) wiec wydaje mi sie że tak czy siak jest to nie realne. Chyba że da się jakoś inaczej podłączyć wzmaka.
Bo też wolał bym typowy monoblok tylko pod woofer i osobny wzmacniacz pod głosniki. Niestety wymiana radia to już w ogóle koszta idą zbyt bardzo w górę...
Napisany 03 stycznia 2011 - 16:12

Napisany 03 stycznia 2011 - 17:41
Napisany 03 stycznia 2011 - 22:01
Napisany 04 stycznia 2011 - 22:59
Napisany 05 stycznia 2011 - 14:38

Napisany 16 marca 2011 - 18:52
Napisany 16 marca 2011 - 19:37
Witam was ponownie. Nadal nie dorobiłem się wzmacniacza ale trochę grzebałem... Zauważyłem że jak włączę sobie na radiu granie tylko na przód i dam na jeden z kanałów lewy lub prawy to wtedy głośnik gra super. Jest bas jest dynamika itd. Nie zależnie od strony. Jak już dam na oba głośniki to zaczyna się przesterowanie, brak basu. Na tylnych głośnikach nie ma tego efektu. Myślałem że może ma jakieś zwarcie albo przebicie wiec wymieniłem kostkę iso, podciągnąłem nowe kable do głośników ale nie przyniosło to żadnego efektu. Co najciekawsze jak się przytrzyma głowę przy którymś z głośników to przy przełączaniu na niego i następnie na oba, nie słychać żeby grał inaczej. Trochę to jest nie logiczne skoro jeden gra dobrze to oba powinny grać jeszcze lepiej...
według mnie zamienione kable. jesli sie myle to prosze mnie poprawic