ogrzewanie z przodu ciepłe powietrze z tyłu zimne
Napisany 26 grudnia 2010 - 19:48
Napisany 28 grudnia 2010 - 20:47
Napisany 28 grudnia 2010 - 21:45
Najprawdopodobniej ta lewa się zacięła, trzeba by jakimś testerem typu opcom sprawdzić czy się otwiera czy też nie i zerknąć, czy silniczek od klapki się nie zaciął, czy może wtyczka od silniczka nie zaśniedziała itd itp
Napisany 28 grudnia 2010 - 23:43
Nie przeszkadza mi to ale osoby ,które jadą z tyłu są lekko zdziwione.
Napisany 25 stycznia 2017 - 12:01
Odgrzeje kotleta .Sporo właścicieli omeg ma problem z zimnym powietrzem wiejacym z tylnych kratek tunelu. Nie bede zakładał nowego tematu i tu opisz jak naprawić tą przypadłość. Oczywiście na początek trzeba wyciągnąć nagrzewnice( ja wyciągałem bez zdejmowania deski i tunelu , patent zaczerpniety z naszego forum) i ją dokładnie wyczyścić lub założyć nową. Bez tego ani rusz. Przyczyną wiania zimnego powietrza z tyłu są te oto pianki na bokach nagrzewnicy widoczne na tym zdjęciu.
Jeśli te pianki są tak jak to było u mnie zurzyte pokruszone itp , zimne powietrze owiewa nagrzewnice bokami tak jak pokazuje to strzałka i wpada wprost do nawiewów tunelu widocznych na tej fotce.
I dlatego mimo dobrej nagrzewnicy wieje nam zimne z tyłu.
U siebie uszczelniłem to dodatkową gąbką którą przykleiłem do nagrzewnicy , o coś takiego
Szczególnie ważna jest lewa strona nagrzewnicy jak patrzymy na nią gdy jest zamontowana w swoim miejscu. Z tymi dodatkowymi gąbkami wchodzi dośc ciasno w swoje miejsce już nie mamy problemu z zimnym powietrzem z tyłu. Zrobiłem już tak w dwoch omegach b i w swojej b fl . Patent sprawdził się w 100%. W brata omedze jest założony zamiennik hart nagrzewnicy i też jest ok. Tylko przy tych zamiennikach trzeba dobrze uszczelnic także końce nagrzewnicy bo nie pasują one w gume uszczelniającą ori nagrzewnicy.
Mam nadzieje że przyda się komuś ten opis.