Przesyłka za pobraniem - brak płatności
Napisany 15 grudnia 2010 - 18:35
Napisany 15 grudnia 2010 - 18:41
albo kurier był pod wrażeniem Twojej siostry:Dże kurier przyjechał, paczkę odebrała siostra
Dodam że przedmiot był za stówkę także w sądzie to niska szkodliwość społeczna.

Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 15 grudnia 2010 - 20:21
Błąd popełniła osoba wypisująca list, czasem jest to kurier, czasem nadawca sam pisze/drukuje listy przewozowe. Kwestia czy chcesz być uczciwy, bo ktoś te stówkę będzie musiał oddać, a święta przeca idą...

Napisany 16 grudnia 2010 - 00:20
Sa sytuacje kiedy na liscie przewozowym jest napisane a osoby ktore wklepuja w komputer moga przeoczyc i niewpisac pobrania >> kurier wtedy niema zlecenia i niewezmie kasy.
Napisany 18 grudnia 2010 - 11:17
paczke odebrala mama(nie chcial pieniedzy ,byc moze nie dopatrzyl pobrania).minelo pol roku i cisza -sprzedajacy wystawil pozytywny komentarz czyli jednak dostal gotowke

Napisany 18 grudnia 2010 - 11:24
Zadzwoń do gościa od którego kupiłeś i się zapytaj co z sianem. Jak nie zapłaciłeś, to zapłać i po balu. Za stówę robić z siebie dziada :hmm:Zamówiłem sobie pewien przedmiot na alledrogo za pobraniem kurierem. No i sytuacja jest tego typu, że kurier przyjechał, paczkę odebrała siostra i nie chciał kasy za przesyłkę. Czy ktoś może się do mnie zgłosić po kasę? Bo już sam nie wiem co mam myśleć, bo z jednej strony sumienie a z drugiej współczucie. Dodam że przedmiot był za stówkę także w sądzie to niska szkodliwość społeczna.
Napisany 18 grudnia 2010 - 11:26
mialem identyczna sytuacje ,na liscie przewozowym wpisane pobranie 300 zl .
paczke odebrala mama(nie chcial pieniedzy ,byc moze nie dopatrzyl pobrania).minelo pol roku i cisza -sprzedajacy wystawil pozytywny komentarz czyli jednak dostal gotowke
napewno kurier pokrył z własnej kieszeni i był w plecy 300 stówki a ciebie sumienie meczy
Napisany 18 grudnia 2010 - 11:36
napewno kurier pokrył z własnej kieszeni i był w plecy 300 stówki
zależy kto popełnił błąd , jeśli kurier to tak właśnie jest - będzie musiał zwrócić , bo jeśli było pobranie to muszą zleceniodawcy kasę wypłacić , a później będą szukać winnego
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Napisany 18 grudnia 2010 - 11:42
, a później będą szukać winnego
Nie będą. Ściągną z kuriera, a on może podjechać do klienta i grzecznie spytać czy odbiorca może/chce uregulować pobranie.
My kurierzy jesteśmy traktowani jak dojne krowy. Zawiniłeś-zapłacisz. I to bez żadnej dyskusji.
Napisany 18 grudnia 2010 - 11:45
Ściągną z kuriera
a jak w liście przewozowym nie było pobrania to chyba nie ściągną , bo na jakiej podstawie ??
Urbino 18
Napisany 18 grudnia 2010 - 11:46
zależy kto popełnił błąd , jeśli kurier to tak właśnie jest - będzie musiał zwrócić , bo jeśli było pobranie to muszą zleceniodawcy kasę wypłacić , a później będą szukać winnego
rozumiem ale kase musi ktoś oddać a jak ktoś zarabia koło 2tyś to kwota 300zł uszczupli budzet domowy
Napisany 18 grudnia 2010 - 11:49
mialem identyczna sytuacje ,na liscie przewozowym wpisane pobranie 300 zl .
Napisany 18 grudnia 2010 - 12:05
kocyk odniosłem się do tej wypowiedzi:
w tym przypadku niestety kurier zapłacił
Urbino 18
Napisany 18 grudnia 2010 - 16:33
matka przywitala go z kasa w reku ,a on na to ze nic nie trzeba tylko podpis
szczerze mowiac spodziewalem sie kuriera w ciagu najblizszych dni po kase
niestety nie pojawil sie ,a przeciesz nie bede ganial za nim zeby wcisnac mu do reki 3 stowki:pokoj:
Napisany 18 grudnia 2010 - 17:14
Prawdopodobnie pojawi sie u ciebie celem wyjaśnienia- ty mozesz zrobić jak uwazasz- ja bym kase oddał
Chociaż miałem taka sytuację kiedyś. Czekałem na paczkę, pobranie 4,5 tyś zł. Przyjechał kurier ( jakiś nowy), wszystko jak zawsze szybko, paczuszka podpis, ja w międzyczasie obsługuję klienta i... pojechał... :jump:
No to mysle sobie przyjedzie zestresowany, kaskę do kopierty i czekam. Pojawiła się po ok 5 godzinach. Wchodzi, stoi ale nawet nie w koszulce firmowej- nieoznakowany

Słucham- pytam
Jak to słucham?? Po pieniadze przyjechałem... - prawie na mnie wrzeszczy...
No to pociołem z nim w przysłowiowego ch... Paczke mam, podpis pan masz, klepnoleś zelcenie ze zrealizowane itp...
Generalnie kase odwiozłem sam do siedziby ( mam po drodze) z uprzejma prośbą żeby tego dziada na drugi raz nie przysylać...
Napisany 18 grudnia 2010 - 19:45
matka przywitala go z kasa w reku ,a on na to ze nic nie trzeba tylko podpis
bo to był Mikołaj

Urbino 18
Napisany 21 grudnia 2010 - 16:32
bo to był Mikołaj
Do mnie też mógłby zawitać