Witam jestem tu nowy pare dni temu kupiłem Omege i postanowiłem wymienić kable zapłonowe na nowe i odpiełem stare i teraz niewiem z jaką kolejnościa podpiąć do kopółki nowe przewody próbowałem kilka razy licząc na szczęście ale udało mi się odpalić tylko na 3 garki prosiłbym o pomoc w jakiej kolejności mam je podłączyć do kopółki wiem tyle że kolejność cylindrów to 1-3-4-2
Jest to omega A 87 rok 1.8 Nv

Kopułka proszę o pomoc
Rozpoczęte przez
Matiq
, 06 gru 2010, 19:57
6 odpowiedzi na ten temat
Napisany 06 grudnia 2010 - 19:57
Napisany 07 grudnia 2010 - 17:32
Zdemontowałem kopółke przyglądałem się dobrze i niema żadnych oznaczeń i kolejność bo jest to zamiennik foto: 
prosiłbym o ponumerowanie mi kolejności kopółki w np paincie będę bardzo wdzięczny.
prosiłbym o ponumerowanie mi kolejności kopółki w np paincie będę bardzo wdzięczny.
Napisany 07 grudnia 2010 - 19:24
jak masz starą kopułkę oryginalną to tam powinieneś mieć napisane gdzie który kabelek
Napisany 07 grudnia 2010 - 19:30
właśnie to jest ten problem że niemam kupiłem ja z tą kopółką.
Napisany 07 grudnia 2010 - 19:38
no to masz mały problemik jak dobrze napiszę to może ci pomogę a jak się pomylę niech mnie ktoś poprawi musiał byś ustawić na pierwszy cylinder tak żeby zawory były zamknięte i i następne przekręcenie wałem to powinien otworzyć się zawór wydechowy i popatrzeć jak jest ustawiony palec ,przyłożyć kopułkę i już będziesz miał pierwszy kabelek z głowy i potem po kolei tak mi się wydaję
Napisany 07 grudnia 2010 - 20:04
nie wiem jak w oplu, ale często silniki mają na bloku wytłoczoną kolejność zapłonu, coś na kształt "1-4-3-2" lub podobnie - jak odnajdziesz to wystarczy tylko odnaleźć który bolec na kopułce jest od 1 - masz cztery próby.
coś znalazłem na necie, wprawdzie od 2,0 ale może będzie pasować: 1-3-4-2
coś znalazłem na necie, wprawdzie od 2,0 ale może będzie pasować: 1-3-4-2