chodzi jak diesel.
Napisany 03 grudnia 2010 - 23:23
dziś rano odpaliłem auto pochodzilo chwilke uslyszałem że coś gdzieś skrzypi i się obciera więc podniosłem maske i pomyślałem że to osłona od rozrządu, bo moja jest trochę połamana. Postanowiłem ją odgiąć śrubokrętem, naciskając ułamał się kawałek plastiku i wpadł to środka rozrzadu. Po tym zapaliłem auto a tu chodzi jak traktor lub diesel bardzo głośno. Zdjąłem całkiem obudowę od rozrzadu i nadal to samo co mogło się stać? Czy mógł przeskoczyć pasek rozrządu i tak głośno chodzi? czy można odpalić auto jeszcze raz i dojechać np do mechanika? Z góry dzięki za pomoc
Napisany 03 grudnia 2010 - 23:50
Czy mógł przeskoczyć pasek rozrządu i tak głośno chodzi? czy można odpalić auto jeszcze raz i dojechać np do mechanika?
na pewno kawałek plastiku podszedł pod pasek i pasek przeskoczył na którymś kole , nigdzie nie jedź ani nie odpalaj już tylko na miejscu trzeba rozrząd sprawdzić i ustawić , i módl się żeby tylko na tym się skończyło
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 03 grudnia 2010 - 23:59
Napisany 04 grudnia 2010 - 00:07
Jak tu teraz to ustawić jak na dworzu -15 i śniegu po kolana, a samochód pod blokiem stoi
zawsze można zaholować
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 04 grudnia 2010 - 11:03
:pokoj: po takich zabiegach dziwimy się że auta się psują....wierz mi mniej zachodu z ustawianiem rozrządu jak w taką ślizgawicę jechać na lince do warsztatu... w 2.0 16v ustawienie rozrządu szybko idziedziś rano odpaliłem auto
pochodzilo chwilke uslyszałem że coś gdzieś skrzypi i się obciera więc podniosłem maske i pomyślałem że to osłona od rozrządu, bo moja jest trochę połamana. Postanowiłem ją odgiąć śrubokrętem, naciskając ułamał się kawałek plastiku i wpadł to środka
rozrzadu

Napisany 06 grudnia 2010 - 16:15