Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

sekwencja landi renzo i problem

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
7 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   lukaszPo1

lukaszPo1
  • 33 postów

Napisany 20 listopada 2010 - 11:09

Witam
Nie dawno w mojej omedze wymienilem akumulator i zaczelo cos mi pipac jak by budzik pozniej przestalo znowu zaczelo i przestala wczesniej tak nie mialem i zauwazylem ze jak pipie to tylko jak jade na gazie jak przelacze na paliwo nie pipie czy jest mozliwe ze ten przelacznik z siebie te dziwieki wydaja i oczym informuje??

juz iem o co chodzi:)

#2 OFFLINE   JJdzej

JJdzej
  • 1 752 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 20 listopada 2010 - 14:46

No to napisz o co chodzi dla potomnych jak już kolejny post założyłeś.

#3 OFFLINE   Guzior

Guzior

Darek

• 38 postów
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 20 listopada 2010 - 15:14

u mnie "pipa" jak kończy się gaz i przechodzi na etylinke aaa i jeszcze (według instrukcji) jak instalka jakiś błąd wyczyta. (sekwencja landirenzo)

#4 OFFLINE   lukaszPo1

lukaszPo1
  • 33 postów

Napisany 22 listopada 2010 - 19:37

dokladnie jesli jest za male cisnienie w sekwencji lub komp przeprowadza kontrole calej instalacji kazda czynnosc przelacza na benzyne z tym ze jak u mnie zacznie piszczec to piszczy i nie wiem co dalej kiedy przestanie czy jak to wylaczyc

#5 OFFLINE   marek_kloss

marek_kloss

......

• 4 923 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 22 listopada 2010 - 21:24

dokladnie jesli jest za male cisnienie w sekwencji lub komp przeprowadza kontrole calej instalacji kazda czynnosc przelacza na benzyne z tym ze jak u mnie zacznie piszczec to piszczy i nie wiem co dalej kiedy przestanie czy jak to wylaczyc

Mam u siebie taką instalację oraz serwisuje te instalacje i pierwsze słyszę o

komp przeprowadza kontrole calej instalacji kazda czynnosc przelacza na benzyne z tym ze jak u mnie zacznie piszczec to piszczy

Piszczenie pojawia się tylko w 1 określonym warunku :
- zbyt niskie ciśnienie gazu , brak gazu w instalacji , koniec gazu ,
podjedź do jakiejś firmy montującej te instalacje , niech podłączy kompa i odczyta błędy w kompie LPG

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

#6 OFFLINE   lukaszPo1

lukaszPo1
  • 33 postów

Napisany 23 listopada 2010 - 21:19

Moduł sterowania elektronicznego posiada następujące funkcje:- dwie pozycje wyboru zasilania gaz/benzyna i wskazania rodzaju paliwa aktualnie używanego przy użyciu dwóch diód świetnych. Przełącznik jest ponadto wyposażony w sygnał akustyczny, który aktywuje się w następujących warunkach: powrót do zasilania benzyną z powodu niskiego ciśnienia, powrót do zasilania benzyną w celu dokonania diagnostyki.

wszystko na stronie http://www.landi.pl/...tryskiem-omegas

#7 OFFLINE   lendio

lendio
  • 3 116 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 23 listopada 2010 - 22:47

Piszczenie pojawia się tylko w 1 określonym warunku :
- zbyt niskie ciśnienie gazu , brak gazu w instalacji , koniec gazu ,

Pad Map sensora tez powoduje pipczenie+mruganie diody i przelaczenie na PB ( map pokazuje zle wartosci niskie/wysokie cisnenie)

Sprobuj na poczatek poruszac map sensorem i obserwuj, czy sie nieprzelacza wtedy na PB.

Jakie masz wtryski ? matrix, czy medy ?

Najlepiej kupic interfejs, podpiac i bedziesz widzial jakie bledy zglasza i jakie wartosci wskazuje map.

#8 OFFLINE   lukaszPo1

lukaszPo1
  • 33 postów

Napisany 25 listopada 2010 - 14:04

zabardzo nie wiem co to ale wiem ze musze do gazownika jechac:D

teraz to mam wiekszy problem zgubilem klucze do auta:(