sekwencja landi renzo i problem
Napisany 20 listopada 2010 - 11:09
Nie dawno w mojej omedze wymienilem akumulator i zaczelo cos mi pipac jak by budzik pozniej przestalo znowu zaczelo i przestala wczesniej tak nie mialem i zauwazylem ze jak pipie to tylko jak jade na gazie jak przelacze na paliwo nie pipie czy jest mozliwe ze ten przelacznik z siebie te dziwieki wydaja i oczym informuje??
juz iem o co chodzi:)
Napisany 20 listopada 2010 - 14:46
Napisany 20 listopada 2010 - 15:14
Napisany 22 listopada 2010 - 19:37
Napisany 22 listopada 2010 - 21:24
dokladnie jesli jest za male cisnienie w sekwencji lub komp przeprowadza kontrole calej instalacji kazda czynnosc przelacza na benzyne z tym ze jak u mnie zacznie piszczec to piszczy i nie wiem co dalej kiedy przestanie czy jak to wylaczyc
Mam u siebie taką instalację oraz serwisuje te instalacje i pierwsze słyszę o
komp przeprowadza kontrole calej instalacji kazda czynnosc przelacza na benzyne z tym ze jak u mnie zacznie piszczec to piszczy
Piszczenie pojawia się tylko w 1 określonym warunku :
- zbyt niskie ciśnienie gazu , brak gazu w instalacji , koniec gazu ,
podjedź do jakiejś firmy montującej te instalacje , niech podłączy kompa i odczyta błędy w kompie LPG
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Napisany 23 listopada 2010 - 21:19
wszystko na stronie http://www.landi.pl/...tryskiem-omegas
Napisany 23 listopada 2010 - 22:47
Pad Map sensora tez powoduje pipczenie+mruganie diody i przelaczenie na PB ( map pokazuje zle wartosci niskie/wysokie cisnenie)Piszczenie pojawia się tylko w 1 określonym warunku :
- zbyt niskie ciśnienie gazu , brak gazu w instalacji , koniec gazu ,
Sprobuj na poczatek poruszac map sensorem i obserwuj, czy sie nieprzelacza wtedy na PB.
Jakie masz wtryski ? matrix, czy medy ?
Najlepiej kupic interfejs, podpiac i bedziesz widzial jakie bledy zglasza i jakie wartosci wskazuje map.
Napisany 25 listopada 2010 - 14:04
teraz to mam wiekszy problem zgubilem klucze do auta:(