wibracja auta przy dodaniu gazu podczas jazdy
Napisany 08 listopada 2010 - 17:37
Pomóżcie bo już mnie dobija ta wibracja;)
Napisany 08 listopada 2010 - 18:12
Napisany 08 listopada 2010 - 21:02
Napisany 08 listopada 2010 - 21:05
Napisany 08 listopada 2010 - 21:17
Napisany 08 listopada 2010 - 21:45
No właśnie jak zdiagnozować czy poduchy sa do wymiany, jakie sa objawy.
trzęsie budą i silnik lata - trzeb wleźć pod auto podstawić pod silnik podnośnik (nie pod miskę) i zerknąć czy są całe poduch czy też nie
Napisany 09 listopada 2010 - 10:36
w automacie mysle ze podobnie sie sprawdzi, bo nie dodajac gazu na D zbytnio nie ma duzego obciazenia. wiec tu podpobnie - wrzucic na D trzymajac na hamulcu dodawac gwaltownie gazu a druga osoba niech patrzy czy silnik tanczy

Napisany 09 listopada 2010 - 11:22
przy dodawaniu gazu prawa strona silnika podnosi się do góry ale nie lata w boki ani nie trzęsie się, lewa bez zmian. To prawidłowy objaw?
Napisany 09 listopada 2010 - 13:31
zrobiłem tak rafipl
przy dodawaniu gazu prawa strona silnika podnosi się do góry ale nie lata w boki ani nie trzęsie się, lewa bez zmian. To prawidłowy objaw?
z relacji nie potrafie ocenic jak bardzo podnosi sie ta strona silnika. minimalnie podniesc sie moze, nie wiem jak to jest u ciebie. najlepiej jakby ktos bardziej w temacie ocenil czy podnosi sie zbyt mocno czy nie. wiadomo, ze lapy minimalnie pracuja...
ale to raczej nie bedzie wina poduszek... bo nawet gdyby byly zerwane jesli jadac pod gorke trzymasz lekko gaz to silnik juz ci sie bardziej nie podniesie bo on sie podnosi tylko wtedy gdy nie masz wcisnietego gazu wcale i wtedy gdy naciskasz gaz to "skoczy" ci silnik i tyle...
a nie czujesz przy tym spadku mocy??
moze poprostu masz do wymiany kable / swiece lub cewka gubi iskre i gdy depniesz mocniej poprostu przestaje chodzic na wszystkie cylindry i wtedy bedzie ci tez drzalo auto...
Napisany 09 listopada 2010 - 14:16
Pozdro i dzięki za rady
Napisany 09 listopada 2010 - 14:24
W sumie też o tym myślałem że to mogą być przewody i świece.. No nic trzeba od tego zacząć. Wymienię je i dam znać. uhh paskudna robota w tym aucie
Pozdro i dzięki za rady
sprawdz na samym PB - powinno byc lepiej jesli to wina kabli lub swiec
Napisany 09 listopada 2010 - 17:36
Napisany 09 listopada 2010 - 18:04
Podpora?
Napisany 11 listopada 2010 - 07:15

problemy zaczely mi sie z tymi wibracjami, zaraz po skrzywieniu prawego wahacza i po wyjeciu jednej ze swiec (zalewalo ja - cieknace pokrywy zaworow).
przyjade do domu, kable, swiece, poduchy. i moze jeszcze poducha skrzyni biegow?
dodam. u mnie tez po odpuszczeniu gazu wogole nie ma wibracji, ustaja. tylko lewarek dalej troche trzesie. po dodaniu, znowu trzesie buda

ale jakiejs utraty w mocy zbytnio nie czuje.
cos prucz tego wszystkiego jeszcze sprawdzic?:confused:
Napisany 20 listopada 2010 - 13:50
Napisany 03 grudnia 2010 - 21:32
mam problem z wibracją auta otóż jak jadę na trasie tak ze 130 i więcej pod gore, silnik dostaje obciążenia, dodaje więcej gazu i wtedy zaczyna bardzo drgać cały samochód gdy puszcze gaz to przestaje. Co to może być? sprawdzałem podpore wału niby jest dobra nic nie zerwane i jest dość sztywna. Koła wg mnie odpadają bo na luzie nie drga
Pomóżcie bo już mnie dobija ta wibracja;)
Miałem to samo.
wymieniłem wszystkie możliwe gumy w tylnym zawieszeniu, podporę walu + łożysko, wyważyłem wał, wymieniłem łożyska w tylnych kołach, wyprostowałem felgi,wymieniłem amorki...... i dalej trzęsło
Dopiero wymiana łączników elastycznych na łączeniu wału ze skrzynia i tylnym mostem pomogło!

Ps Nie zakładaj łączników po 60 zł bo to lipa i dalej trzęsie, lepiej kup używane ale oryginalne
Napisany 27 grudnia 2010 - 09:59
Pozdro
Napisany 27 grudnia 2010 - 10:20
A co już wymieniłeś?
Napisany 27 grudnia 2010 - 14:57
Dzięki:)