Antywirus jaki??
Napisany 04 listopada 2010 - 17:54
Napisany 04 listopada 2010 - 17:58
Napisany 04 listopada 2010 - 18:36
Napisany 04 listopada 2010 - 18:45
Napisany 04 listopada 2010 - 20:33
Napisany 04 listopada 2010 - 20:37
Napisany 05 listopada 2010 - 13:12
Napisany 05 listopada 2010 - 14:11
Z darmowych to
- AVAST (bardzo lekki)
- AVIRA (byl bardzo lekki, ale denerwujace sa ekrany reklam i czesty problem z update)
- AVG (byl lekki, ale teraz blizej mu do Nortona. Widocznie zwalnia system)
Jezeli komus AVAST zamula system to albo komputer stary (bardzo stary), albo wlaczone nieodpowiednie funkcje, albo cos z komputerem. Ja mialem na Pentium 4 2.0 Mhz i nie spowalnial kompa.
Tu byl podobny temat http://forum.omegakl...light=antywirus
Napisany 06 listopada 2010 - 12:24
Na Nowym mam Avasta i nie muli z racji szybkiego sprzętu ;-)
Napisany 06 listopada 2010 - 14:34
avast nie muli, ale nie wykrywa niektórych wirusów, a dodatkowo wiele rzeczy wykrywa jako potencjalnie niebezpiecznych.Na Nowym mam Avasta i nie muli z racji szybkiego sprzętu
Co do samego NODa to polecam wpisać w google NOD32 serial i na pierwszych 3 stronach macie numery seryjne do testowania (te które mają trial są do ESET Smart Security).. te pozostałe do NOD32 Antyvirus.
Ja już od dłuższego czasu posiłkuje się tamtymi numerkami... Czasem jest tak, że nod blokuje wejść, na którąś z ww stron to wtedy należy tymczasowo wyłączyć ochronę, wejść na stronę.. skopiować numerki i działać dalej.. dobry rozwiązaniem jest też subskrypcja, która wysyła nam nowe kluczyki na maila.

Napisany 06 listopada 2010 - 14:42
Polecasz piractwo ??to polecam wpisać w google NOD32 serial i na pierwszych 3 stronach macie numery seryjne do testowania
Napisany 06 listopada 2010 - 14:53
a wcale nie.. NODa można pobrać na okres testowy na 30dni.. po tym okresie należy go odinstalować i/lub kupić.. ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby po odinstalowaniu i resecie kompa zainstalować ponownie kolejną wersję demo na 30dni.. zmiana numerów powoduje korzystanie z numerów próbnych przez kolejne 30 dni.. więc tak naprawdę unikamy tylko przeinstalowywania.Polecasz piractwo
Napisany 06 listopada 2010 - 15:06
Dobra jest, weź przestańa wcale nie.. NODa można pobrać na okres testowy na 30dni.. po tym okresie należy go odinstalować i/lub kupić.. ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby po odinstalowaniu i resecie kompa zainstalować ponownie kolejną wersję demo na 30dni.. zmiana numerów powoduje korzystanie z numerów próbnych przez kolejne 30 dni.. więc tak naprawdę unikamy tylko przeinstalowywania.

Napisany 06 listopada 2010 - 16:37
Jak platny to tylko Kaspersky.Jeżeli chodzi o Avasta to nawet za darmo bym go nie chciał...
Napisany 06 listopada 2010 - 17:02
I chce Ci sie tak co miesiac kombinowac? Jezeli sie korzysta to majatku NOD nie kosztuje http://www.sklep.dagma.com.pl/a wcale nie.. NODa można pobrać na okres testowy na 30dni.. po tym okresie należy go odinstalować i/lub kupić.. ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby po odinstalowaniu i resecie kompa zainstalować ponownie kolejną wersję demo na 30dni.. zmiana numerów powoduje korzystanie z numerów próbnych przez kolejne 30 dni.. więc tak naprawdę unikamy tylko przeinstalowywania.
Microsoft Security Essential-darmowy i dobry.
Jak platny to tylko Kaspersky.Jeżeli chodzi o Avasta to nawet za darmo bym go nie chciał...
U nas w firmie wlasnie przepuscil koledze wirusa i cale IT kombinowalo jak to usunac.
Tak naprawde wszystko zalezy od tego co sie robi. Ja uzywam glownie stron ktore znam i od wielu lat nie mialem ani wirusa ani problemow. U nas jest blondynka w pracy ktorej zaden antywirus nie jest w stanie poradzic na wirusy ktore sciaga...bo lazi gdzie popadnie i klika na wszystko co wyskakuje.