stukające wtryskiwacze benzyny
Rozpoczęte przez
doncortino
, 03 lis 2010, 11:01
7 odpowiedzi na ten temat
Napisany 03 listopada 2010 - 11:01
nie spotkałem się z podobnym problemem na forum, więc pytam:
czy to normalne że siedząc w kabinie słyszę wtryskiwacze benzynowe? stukają dość głośno...
czy to normalne że siedząc w kabinie słyszę wtryskiwacze benzynowe? stukają dość głośno...
Napisany 03 listopada 2010 - 11:14
Nie.czy to normalne że siedząc w kabinie słyszę wtryskiwacze benzynowe?
Czy masz 100% pewnosci ze to sa wtryski?
Napisany 03 listopada 2010 - 11:22
nie spotkałem się z podobnym problemem na forum, więc pytam:
raczej nie możliwe żebyś słyszał wtryskiwacze, bardziej popychacze
Napisany 03 listopada 2010 - 11:28
sprawa wygląda tak:
silnik pracuje na lpg, przełączam na benzynę - zaczyna się koncert stukaczy. Kiedy przełączam z powrotem na lpg słychać wyraźnie, jak wtryskiwacze jeden po drugim milkną (instalacja lpg przełącza na gaz pojedyncze wtryski w odstępach czasowych).
Wydaje mi się to dziwne, nie mam pojęcia co może być przyczyną
silnik pracuje na lpg, przełączam na benzynę - zaczyna się koncert stukaczy. Kiedy przełączam z powrotem na lpg słychać wyraźnie, jak wtryskiwacze jeden po drugim milkną (instalacja lpg przełącza na gaz pojedyncze wtryski w odstępach czasowych).
Wydaje mi się to dziwne, nie mam pojęcia co może być przyczyną
Napisany 03 listopada 2010 - 11:41
rytmiczne cykanie po przełączeniu na benzynę to raczej padające wtryski.
Cykać może jeszcze rozrząd (rolka) jak za mocno naciągnięta, ale to wtedy i na gazie i na benzynie.
Jesteś pewien że stuki dochodzą spod maski??
Cykać może jeszcze rozrząd (rolka) jak za mocno naciągnięta, ale to wtedy i na gazie i na benzynie.
Jesteś pewien że stuki dochodzą spod maski??
Napisany 03 listopada 2010 - 11:53
skądby indziej jeśli nie spod maski? zresztą jak się spotkamy to sam posłuchasz. Dźwięk może przypominać stukające zawory, ale jest raczej cichszy. Zawsze wydawało mi się że to wtryskiwacze lpg są głośne, a u mnie jest odwrotnie
Może coś nie tak z ciśnieniem paliwa?
Może coś nie tak z ciśnieniem paliwa?
Napisany 03 listopada 2010 - 12:39
Może coś nie tak z ciśnieniem paliwa
?
może właśnie pompa paliwa stukać - wtedy nie spod maski

Napisany 03 listopada 2010 - 14:13
to raczej wtryski paliwa cykają u mnie jest podobnie od kiedy go kupiłem tak właśnie cykają bo gazu nie mam a wiec zostają wtryski paliwa raczej i sam się zastanawiam, czy to nie jest już ich końcówka czy tak po prostu muszą cykać?