witam mam problem u siebie w omce 2,5 dti problem polega na tym ze kiedys raz na miesiac mi sie silnik sam wylaczal w czasie jazdy przewaznie przy malych predkosciach 40-50km a w tym tygodniu zdarzylo sie to 2 razy i zaczynam sie nie pokoic i nie ma tutaj znaczenia czy na zimnym czy na cieplym silniku zdarzalo sie to na cieplym czy to moze byc zawor egr? pozdrhttp://forum.omegaklub.eu/images/smilies/icon_sad.gif

co jakis czas sam silnik gasnie
Rozpoczęte przez
michu21bydg
, 28 paź 2010, 15:50
5 odpowiedzi na ten temat
Napisany 28 października 2010 - 15:50
Napisany 28 października 2010 - 16:51
Nie wiem czy się przyda ale ja kiedyś też tak miałem że mi kilka razy zgasł. Za poradą kolegi z forum sprawdziłem dolot powietrza (czy nie ma lewego powietrza ) . Jak się okazało jedna opaska luźno się obracała. Dokręciłem i więcej mi się to nie powtórzyło
. No ale po naszych mechanika wszystkiego się można spodziewać ( także i nie dokręconej opaski).

[SIGPIC][/SIGPIC]
Moje ople , byłe i obecny .
Moje ople , byłe i obecny .
Napisany 29 października 2010 - 11:15
A na moje trzeba zerknąć w dolot i EGR
Nie wyświetla Ci przypadkiem kodu błędu EGRa??
Napisany 29 października 2010 - 11:15
A na moje trzeba zerknąć w dolot i EGR
Napisany 14 listopada 2010 - 18:33
witam ja jestem adresatem tego postu nie zabralem sie jeszcze za ten silnik bo wyskoczyla mi chlodnica ;( ale blad zaczal sie czesciej pojawiac i troche zaczalem pytac i doszly nowe propozycje usterek jest ich duzo i sa drogie takie jak np
-wtryski,
-przeplywka,
-pompa wys cisnienia
-pompa wstepna
-czujnik cisnienia
-czujnik polozenia walu
- to i ten egr
od czego zaczac?
-wtryski,
-przeplywka,
-pompa wys cisnienia
-pompa wstepna