Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Da Grasso

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
16 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   lord_craven

lord_craven

Ciem kotka!

• 5 572 postów
  • Województwo: podkarpackie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 27 października 2010 - 21:18

Temat wątku nie jest tajemnicą dla będących w Rawie na spocie w 2007 roku.
Byliśmy z Marianem na pizzy, bo w Leżajsku się otworzyło tytułowe Da Grasso i chciałem się przekonać co się zmieniło. Wnioski: pizza tutaj zdecydowanie lepsza niż w Rawie, choć nadal dużo jej brakuje w stosunku do tego co leżajskie pizzerie oferują. Główne grzechy: niedopieczone ciasto, mało smaczne sosy: pomidorowy i czosnkowy, mało pieprzu, soli, papryki.

Podsumowanie: moja noga tam więcej.... pizzy nie popróbuje ;)

#2 OFFLINE   fnd

fnd
  • 1 167 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 27 października 2010 - 21:30

Dawno temu zamówiłem do roboty placka z DaGrasso bo mi ulotkę przynieśli. Zadzwoniłem, zamówiłem, przywieźli, zapłaciłem, idę szamać, a tam wśród planowanych składników upieczone mrówki :o Dzwonię do nich z awanturą, a oni na to, że im mrówki do wiadra z ananasem weszły i myśleli, że się ich pozbyli :D Kierowca przywiózł pieniądze i więcej stamtąd nie zamawiałem :p

#3 OFFLINE   Beny

Beny

x30ben

• 4 042 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 27 października 2010 - 21:39

a jak na moje to tam jest drogo ale nawet smacznie... choć pizza ma specyficzny smak... ciasto mają gotowe... cienkie... większość warzyw i dodatków z puszki... a wędzonego kurczaka nie trawie...

rozmiar pizzy fajny... nie raz dwie osoby się najedzą :razz:

sos pomidorowy mi bardzo smakuje...

ogólnie od czasu do czasu da się zjeść... zapewne da Grasso, Da Grasso nie równe... ale dla porównania zawsze cos :)
Dodany obrazek

ZWYKŁY KLUBOWICZ

#4 OFFLINE   Ziutek50

Ziutek50

**** świat do góry nogami

• 7 326 postów
  • Województwo: łódzkie

Napisany 27 października 2010 - 22:39

No to czuję się prawie znawcą tematu :D Jako że jestem dość wybrednym smakoszem placów to już miałem okazję spróbować pizzy z kilku restauracji sieci DaGrasso między innymi w Łodzi Widzew, Chojny, Teofilów, Dąbrowa, Retkinia, Radogoszcz, Śródmieście, Skierniewice, Rawa Mazowiecka, Warszawa Włochy.... Trochę tego było ;) ale te restauracje najczęściej odwiedzałem, Najmilej wspominam placki z Łodzi na Widzewie i w Rawie Maz. były najsmaczniejsze z odpowiednią ilością składników, sosy lux :D
reszta to takie nie wiadomo co...Dużo zależy od ludzi jak prowadzą restaurację i czy chcę dbać o klienta... Takim są te dwie :D

#5 OFFLINE   Cody667

Cody667

Reborn From Chaos

• 308 postów
  • Województwo: pomorskie

Napisany 28 października 2010 - 02:48

Ja raz spróbowałem Da Grasso na Chełmie w Gdańsku i się rozchorowałem, i to byłoby na tyle jeśli chodzi o ten interes...:) jak mieszkałem w Olsztynie tam nie było takich przebojów;)

#6 OFFLINE   sebajary

sebajary

#60 WETERAN !!!

• 1 251 postów
  • Województwo: mazowieckie

Napisany 28 października 2010 - 17:02

A ja mam wrażenie ze jednak coś się u nich popsuło !
Kilka lat temu mieli naprawdę całkiem zjadliwą pizzę ale mniej więcej od roku jest jakaś inna , smakuje jak by ziemią i jest nie dopieczona !!! Po ostatniej wizycie w/w pizzerii dostałem ( razem z kumplem ) takiego srańska aż myślałem że zejdę :ksiadz: ! Więcej tam już nie pójdę :pupa::pupa::pupa:

#7 OFFLINE   DAREIOS

DAREIOS

BMW E39

• 66 postów
  • Województwo: kujawsko-pomorskie

Napisany 28 października 2010 - 18:10

We Włocławku w Da Grasso jadłem parę razy i nie mogę powiedzieć ale mieli bardzo dobrą pizze widocznie tam im zależy na kliencie ;)

#8 OFFLINE   DamianSz

DamianSz

Bleblablo wyszło to #373

• 4 324 postów
  • Województwo: opolskie

Napisany 28 października 2010 - 19:02

a u nas plajtneli z jedną restauracją, ja tam wolę grubego benka

#9 OFFLINE   Nawalony Zając

Nawalony Zając
  • 3 237 postów

Napisany 28 października 2010 - 19:57

Da Grasso w cze-wie nie jest najgorsze. Zamówiłem raz pitcę z Drzazgi dużą za 35PLN i powiem szczerze, ze gość ją ledwo mógł z auta wyjąć taka wielka. Najlepsza jaką jadam to Drzazga.

#10 OFFLINE   chmieleck

chmieleck

[ZSW 05127]

• 321 postów

Napisany 28 października 2010 - 20:06

U nas w Da Grasso OK. Można się najeść, bo duża pizza kosztuje 2 złote drożej od małej. Jedyny minus to ciasto - na brzegach taka buła, że nie da się zjeść, bo można się zapchać :D Aha i mają bardzo dużo zamówień więc trzeba czekać nieraz po 1,5 godziny, także jak chcę pizzę na kolację to zamawiam jeszcze przed wyjściem z roboty xD
Ale najlepsza pizza na świecie to jest latem u mnie w Hotelu :D

#11 OFFLINE   dominik_z

dominik_z
  • 591 postów

Napisany 28 października 2010 - 22:06

Da Grasso w cze-wie nie jest najgorsze. Zamówiłem raz pitcę z Drzazgi dużą za 35PLN i powiem szczerze, ze gość ją ledwo mógł z auta wyjąć taka wielka. Najlepsza jaką jadam to Drzazga.

Zajac a wsrod moich znajomych istnieje juz wieloletnia opinia, ze Da Grasso to jedna z najgorszych pizzerii w cz-wie i musze sie z tym zgodzic. Osobiscie nikomu nie polece, IMHO jedyne co maja/mieli dobre to sosy. Kolejny problem to zamowienie i przywoz po przeszlo 2h zimnej pizzy - porazka. Kiedys trafilem do Da Grasso w Kutnie i tam rowniez pizza byla srednia ... mocno srednia i to utrwalilo mnie w powyzszym przekonaniu.

#12 OFFLINE   Nawalony Zając

Nawalony Zając
  • 3 237 postów

Napisany 31 października 2010 - 19:12

zamowienie i przywoz po przeszlo 2h zimnej pizzy - porazka

Widocznie mnie lubią bardziej ;)

Da Grasso to jedna z najgorszych pizzerii w cz-wie i musze sie z tym zgodzic

Mówisz o obecnej na Jagiellońskiej czy poprzedniej przy Al. Niepodległości?
Osobiście już jakiś czas nie jadłem. Zresztą pizza jest niezdrowa :p

#13 OFFLINE   michauu

michauu
  • 182 postów

Napisany 06 listopada 2010 - 21:00

jakosc pizzy zalezy glownie od pizzera. To on kręci ciastem, on je ugniata, decyduje jak dlugo trzymac w piecu itp. Sos pomidorowy szybko sie psuje, najbardziej wytrzymalym sosem jest czosnkowy. Czasem składniki są świerze, czasem wczorajsze, wszystko "zalezy jak leży"...nie można się zrażać po pierwszej porażce. Jeżeli chodzi o opóźnienia w dostawach, jeżeli dostawca ma 3 zamówienia w aucie, najpierw jedzie do klienta, który zostawia napiwek...jak nie dajecie - sorry czekacie. Aha i najważniejsze, nigdy, przenigdy nie zamawiajcie pizzy na pół godziny przed zamknięciem lokalu....Wiem, co piszę, bo 4 lata robiłem w pizzy :p

#14 OFFLINE   Nawalony Zając

Nawalony Zając
  • 3 237 postów

Napisany 06 listopada 2010 - 21:19

Wiem, co piszę, bo 4
lata robiłem w pizzy :p

Dawaj... to dobry do tego temat :D

#15 OFFLINE   krogulewski

krogulewski

Vincent Vicuś Vini :P

• 764 postów

Napisany 11 marca 2011 - 21:27

mi tam osobiscie smakuje pizza z da grasso(częstochowa)ale tylko mafioso(z papryczką jalapenos-podwójna jej porcja;)), ostatnio jedliśmy tez z żoną w krakowie i niczego sobie.
Jednak najlepsza pizze wg mnie podają w pizzerii soprano(nie wiem jak w innych ale w tej w Poraju jest przepyszna).
Jakby ktoś jechał przejazdem to mogę z pełną odpowiedzialnością polecić. Poraj Biznes Centrum ul armii krajowej 16/20;)

#16 OFFLINE   lord_craven

lord_craven

Ciem kotka!

• 5 572 postów
  • Województwo: podkarpackie

Napisany 11 marca 2011 - 23:04

Ostatnio piliśmy w da grasso i przy okazji konsumowaliśmy pizzę. po wymianie kucharza pizza zyskała na jakości.

#17 OFFLINE   konradbiker

konradbiker

Czesci Omega i e39

• 524 postów

Napisany 11 marca 2011 - 23:25

Jak jest odpowiednia ilość browaru to i mrożona pizza z Biedronki jest dobra :D

A z Da Grasso ostatnio kupiliśmy jakąś z kabanosem idealnie się komponowała z Harnasiem :D