jak otworzyc maske?
Napisany 19 października 2010 - 21:45
Napisany 19 października 2010 - 21:48
problem jest taki ze akumulator mi się rozładował i centralny nie działa.. zastanawiam się czy jak podniosę samochód na lewarku i się wsunę pod niego to czy da radę zaciągnąć linkę od maski? Kluczykiem drzwi nie da się otworzyć a w bagażniku mam butle LPG to i tak nie przejdę... Problem jest na tyle taki że jestem za granicą i nie mam możliwości zatrudnienia speca co otworzy mi..
jesli nie masz oslony pod silnikiem to mozesz wejsc pod auto i przylozyc kable z innego auta albo prostownika pod alternator
a jak nie to jakims zakrzywionym plaskownikiem przez gril ucelowac w zamek od spodu
u mnie sie ten sposob sprawdzil:D
Napisany 19 października 2010 - 21:51
Napisany 19 października 2010 - 21:55
zapomniałem dopisać najważniejsze, sprawa dotyczy omegi b 3.0 mv6 z 92r.
chyba 94 roku ale to bez roznicy wszystkie maja tak samo
a tak wogole to uzyj szukajki bo jest taki sposob ze mozna zaryglowane drzwi kluczykiem otworzyc odpowiednio odciagajac klamke o czym sie dowiedzialem po fakcie
Napisany 20 października 2010 - 08:14
Napisany 20 października 2010 - 08:15
problem jest taki ze akumulator mi się rozładował i centralny nie działa.. zastanawiam się czy jak podniosę samochód na lewarku i się wsunę pod niego to czy da radę zaciągnąć linkę od maski? Kluczykiem drzwi nie da się otworzyć a w bagażniku mam butle LPG to i tak nie przejdę... Problem jest na tyle taki że jestem za granicą i nie mam możliwości zatrudnienia speca co otworzy mi..
Jest jeszcze sposób taki: wyjmij lampkę od podświetlania tablicy rejestracyjnej z tyłu i podaj prąd na kable.
Napisany 20 października 2010 - 12:54
Napisany 20 października 2010 - 15:32
Napisany 20 października 2010 - 16:56
Jest jeszcze sposób taki: wyjmij lampkę od podświetlania tablicy rejestracyjnej z tyłu i podaj prąd na kable.
to zadziała pod warunkiem że zostawił światła włączone
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 20 października 2010 - 17:03
Napisany 20 października 2010 - 17:36
Patent sprawdzony wielokrotnie :ok:lampka w bagazniku, pod nia sie trzeba podlaczyc jak juz
Napisany 20 października 2010 - 19:35
lampka w bagazniku, pod nia sie trzeba podlaczyc jak juz, a nie pod osw. rejestracji
lampka w bagażniku podłączona jest do modułu odcinającego zasilanie po pewnym czasie (consumer switch-off relay) by nie wyładować aku przy otwartym bagażniku. Nie wiem jak ten moduł zniesie podpięcie zasilania w ten sposób.
Napisany 20 października 2010 - 19:43
W 94 tez to montowali ??lampka w bagażniku podłączona jest do modułu odcinającego zasilanie po pewnym czasie
Napisany 20 października 2010 - 19:49
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 20 października 2010 - 20:08
Napisany 20 października 2010 - 20:12
Tak sobie myślę, bo z wygięciem szyby raczej nie będzie problemu ale zastanawia mnie czy będzie o co szlo zahaczyć drutem w tym przycisku od zamknięcia drzwi w aucie? BO nie pamietam czy ma jakies wgłębienie czy coś.
Ale jak na razie najbardziej pasuje mi opcja podłączenia zasilania przez lampkę w bagażniku bo z wejściem do niego nie mam problemu..
Napisany 20 października 2010 - 20:17
chyba w B tego modułu nie ma
otwórz bagażnik - po kilku minutach lampka zgaśnie. podobnie z lampkami w środku przy otwartych drzwiach, oświetleniem schowka i paroma jeszcze drobiazgami.
Ten sam moduł decyduje również o zasilaniu elektrycznych szyb (działają po wyłączeniu zapłonu) czy też elektryki siedzeń.
Napisany 20 października 2010 - 20:25
Napisany 20 października 2010 - 22:04