Witam wszystkich, tak jak w temacie, mam problem z pompą paliwa tego typu że raz działa raz nie. Starą pompę wymieniłem bo myślałem że przestała działać,nowa pochodziła ze dwa tygodnie i siadła, włożyłem znowu starą(tak tylko żeby zobaczyć) i ku mojemu zdziwieniu zaczęła działać. Co może być przyczyną takiego zachowania się pomp?? Pozdrawiam

Pompa paliwa:raz działa raz nie!:/:/
Rozpoczęte przez
michal064
, 13 paź 2010, 19:06
9 odpowiedzi na ten temat
Napisany 13 października 2010 - 19:06
Napisany 14 października 2010 - 06:32
Zacznij od sprawdzenia bezpiecznika, przekaźnika i połączeń elektrycznych.
Napisany 14 października 2010 - 12:39
A jak sprawdzić czy przekaźnik jest dobry?? Jakie dokładnie połaczenia elektryczne?? Te przy samej pompie czy gdzie indziej??
Napisany 14 października 2010 - 14:10
przekaźnik kup drugi bądź podmień bo to grosze a kable to odkręć wieko w bagażniku i sprawdź czy się nic nie rozłączyło.
Czy jest możliwe że pompa się zapowietrza (przy rozruchu) mimo że podaje paliwo na listwę?
Czy jest możliwe że pompa się zapowietrza (przy rozruchu) mimo że podaje paliwo na listwę?
Napisany 14 października 2010 - 16:17
No przekaźnik to nie takie grosze,byłem w serwisie opla i chcieli 75 zł. A pompa, niewiem czy się zapowietrza. Jak by to się mogło dziać?
Napisany 14 października 2010 - 16:29
ja jak miałem 2.0 Omegę to mi się pompa rozłączyła na przewodzie w zbiorniku paliwa bo jak się okazało luźna wtyka była
trzeba było wszystko ściśle skręcić i się trzymało
może też Ci coś rozłącza. i też myślałem że przekaźnik
szukałem, kupiłem i nic to nie dało dopiero po rozkręceniu się okazało że rozłącza na kostce

Napisany 14 października 2010 - 19:20
Temat był już wałkowany więc poszukaj. Przekaźniki możesz podmienić miejscami - są dwa obok siebie, sprawdź bezpiecznik, są dwie złączki na kablach, jedna pod autem przypięta do mostu a druga przy pompie. jeśli wszystko ok to pewnie pompa przytarta i po prostu się zawiesza. Lub jeśli masz nie oryginalny alarm to może psocić z odcięciem pompy jeśli ma.
Napisany 15 października 2010 - 10:55
Podepnę się pod temat.Mianowicie moja pompa paliwa zaczeła hałasowąc...Piszczy czy akiś inny dzwięk jest dosyć głośny ponieważ gdy jade na gazie wyłączam bezpiecznik bo słychać ja...Czeka mnie wymiana pompy czy można coś z nią zrobić?
Napisany 15 października 2010 - 18:42
Miałem taki przypadek iż moja pompa się zawieszała wiec wymieniłem na nowa i wszystko było pięknie przez tydzień, okazało się żę przewody paliwowe w baku od pompy były załamane i sparciałe, uciełem załamane końcówki i problem minął 2 miesiące temu. Te załamane przewody musiałem sam złamac gdy montowałem pompe.
Mozesz też sprawdzic przewody i zmiejsca wymienic filtr paliwa za bakiem koszt 30zł
Mozesz też sprawdzic przewody i zmiejsca wymienic filtr paliwa za bakiem koszt 30zł

Napisany 16 października 2010 - 12:33
Poszukaj w moich postach - dokładnie napisałem co trzeba zrobić. TZW standard omegowy