Co lepsze Xbox360 czy PS3 ??
Napisany 05 października 2010 - 20:47
Napisany 05 października 2010 - 20:54
Tańsze gry, więcej tytułów
Napisany 06 października 2010 - 05:47
Napisany 06 października 2010 - 06:12
ja jak kupowałem konsole to pytałem się znajomych
i użytkowników jednej i drugiej konsoli, Ci co mieli PS3 radzili PS3, natomiast Ci co mieli Xa odradzali go, jest o wiele bardziej awaryjny, granie po sieci kosztuje (PS3 free), PS3 ma wbudowane WiFi do Xa trzeba jakąś przystawkę dokupić, jeśli byś chciał wymienić dysk w konsoli na większy niema problemu w PS3 wkładasz nowy
i hula w Xie są kłopoty nie każdy dysk współpracuje z konsolą i musi być specjalnie sformatowany (odpowiedni system plików i struktura katalogów), dysk w konsoli jest do instalowania gry, zapisywania saveów, do zapisania gier ściągniętych z PS Store, do pakowania muzyki, filmów i zdjęć.
Kurde, gdzie ty byłeś jak ja playa kupowałem

Napisany 06 października 2010 - 07:29

Napisany 07 października 2010 - 20:25
DamianSz faktycznie te X są awaryjne..??
Napisany 07 października 2010 - 22:06

Napisany 07 października 2010 - 23:15
Kurcze nosze się do zakupu konsoli ale chciałem PS2
PS2 ma już swoje lata, odpuść. Sam mam i jeżeli (zwłaszcza) jak to ma być dla dziecka, to nie, bo może się bardzo rozczarować.
Napisany 08 października 2010 - 06:00
90% procent moich znajomych którzy mają X były już w serwisie, ponoć się przegrzewają i dlatego to mnie zniechęciło i nie kupiłem X plus jeszcze kilka wad, miscroshiet nawet robił jakąś akcję serwisową bo kuzyn od mojej młodej odsyłał Xa do pragi do serwisu i coś w nim gmyrali, co do przeróbki to na razie złamali system PSa i udało im się odpalić kopię zapasową, czyli oryginalną gierkę skopiowali na HDD i nie musieli używać płyty. Co do awaryjności Xa http://grrr.pl/2007/...60-jest-ogromna jest wiele takich stron w sieci nawet jest gdzieś wypowiedź Moora z microshietu na ten temat. A ja mam jeszcze na stanie PSXa i często wracam do grania na tej konsolceDamianSz faktycznie te X są awaryjne..

Napisany 09 października 2010 - 19:57

Napisany 10 października 2010 - 19:28
Napisany 06 listopada 2010 - 17:01
Kazda gra wychodząca na obydwie platformy wygląda lepiej na 360ce.Jest więcej gier do wyboru.Xbox jest przerabialny.Flashujesz naped i tyle.
PS3 to zmarnowany potencjał.Ten caly blue ray to porażka chyba ze stac cie kupic film za 200 pln.,bo gry wczytuja sie dwa razy wolniej niz ze zwykłego dvd.Jeszcze wieksza zaleta xboxa jest to ze gry w calosci kopiujesz na dysk konsoli.
Pamietaj dobre lacze internetowe plus konto np na Rapidshare i masz 2 gry w ciagu nocy.Wprzypadku PS3 jest to ok 400pln.Sciagniesz cos na xa,nie spodoba ci sie to plyta w kosz i tyle a co z grami na PS3???

Bez dwoch zdan Xbox-najlepiej Slim-juz mozna go przerobic i masz gwarancje ze nie wywali ci RRODa
90% procent moich znajomych którzy mają X były już w serwisie, ponoć się przegrzewają i dlatego to mnie zniechęciło i nie kupiłem X plus jeszcze kilka wad, miscroshiet nawet robił jakąś akcję serwisową bo kuzyn od mojej młodej odsyłał Xa do pragi do serwisu i coś w nim gmyrali, co do przeróbki to na razie złamali system PSa i udało im się odpalić kopię zapasową, czyli oryginalną gierkę skopiowali na HDD i nie musieli używać płyty. Co do awaryjności Xa http://grrr.pl/2007/...60-jest-ogromna jest wiele takich stron w sieci nawet jest gdzieś wypowiedź Moora z microshietu na ten temat. A ja mam jeszcze na stanie PSXa i często wracam do grania na tej konsolce
No widze ze kolega nie jest w temacie:p.Stare xboxy padaly.Pierwsze wypusty.Teraz kupujesz z plyta Jasper w srodku-nie ma szans na RRODa a tym bardziej kupujac Slima.
RROD to juz przeszlosc tyle ze trzeba pamietac aby nie kupywac starych uzywanych sprzetow.
A co do PS3 i PS3Breakera-bo tak to sie nazywa to mialem to i niby dziala ale jest tyle zabawy ze sie odechciewa.Musisz wpiac pena i przed kazdym uruchomieniem odlaczac na chwile ps3 od pradu inaczej nie wejdzie w tryb serwisowy-bo tak to dziala.Gry ściągasz ale nie wrzucisz ich na dysk ps3 bezposrednio tylko kopiujac z kompa za pomoca sieci domowej na dysk konsoli-trwa to wieki.Nowe gry na ps3 wymagają aktualizacji.Zaktualizujesz system i po ptakach w piraty juz nie pograsz.Przeróbka PS3 jeszcze raczkuje wiec potrzeba conajmniej dobrego roku aby wyszlo cos dzialajacego w 100% i mniej problemowego.W 360ce flashujesz naped raz i tyle.
Jeszcze raz Xbox i najlepiej Slim.
Kurcze nosze się do zakupu konsoli ale chciałem PS2 ale podobno kiepsko hula na TV i nie wiem.. X kupi się za 600 zł a PS3 trza tysiak wydać i gry drogie.. tak dla dzieciaka chce ale sam bym pograł..nie trzeba cudów ale...
DamianSz faktycznie te X są awaryjne..??
Tak ale tylko te modele wyprodukowane do polowy 2009 roku.Pozniej stosowano juz inne plyty glowne.
PS3
bez dwóch zdań
Bo...jakis argument prosze:D
poza tym tak jak w moim przypadku konsola musi stać pionowo, po prostu nie mam miejsca i kolega swojego Xa tak dwa razy uwalił aż Pan z serwisu mu powiedział że mimo tego że tak jest wystawiany na półkach w sklepie w pionie konsola powinna pracować w poziomie dopisze
Co za bzdura...:jump:
ja jak kupowałem konsole to pytałem się znajomych i użytkowników jednej i drugiej konsoli, Ci co mieli PS3 radzili PS3, natomiast Ci co mieli Xa odradzali go, jest o wiele bardziej awaryjny, granie po sieci kosztuje (PS3 free), PS3 ma wbudowane WiFi do Xa trzeba jakąś przystawkę dokupić, jeśli byś chciał wymienić dysk w konsoli na większy niema problemu w PS3 wkładasz nowy i hula w Xie są kłopoty nie każdy dysk współpracuje z konsolą i musi być specjalnie sformatowany (odpowiedni system plików i struktura katalogów), dysk w konsoli jest do instalowania gry, zapisywania saveów, do zapisania gier ściągniętych z PS Store, do pakowania muzyki, filmów i zdjęć.
Format dysku w 360 ce to 5 min.roboty;)